Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Yazgı;Gittiğiniz Her Yerde Aksaray´ımızı Tanıtın

Yazgı;Gittiğiniz Her Yerde Aksaray´ımızı Tanıtın

Yazgı;Gittiğiniz Her Yerde Aksaray´ımızı Tanıtın

Aksaray Üniversitesi´nin 2017 Yılı Mezuniyet Töreni, ASÜ Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesinden mezun olan 450 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.Programa, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Şahin ,AK Parti yöneticileri ile akademisyenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, il dışından gelen öğrencilere ve ailelerine Aksaray´ı hiçbir zaman unutmamaları ve gittikleri her yerde tanıtmaları konusunda çağrıda bulunarak şu görüşlere yer verdi. ?Türkiye´nin dört bir yanından Aksaray´ımıza gelen değerli öğrencilerimiz ve ailelerine öncelikle hoş geldiniz diyorum. Öğrenci kardeşlerimizin eğitim gördükleri süre içinde Aksaray´ımızda güzel günler geçirdiklerini tahmin ediyorum. Bizler belediye başkanı olarak göreve geldiğimiz andan itibaren de hem üniversitemizi hem de şehrimizi daha da güzelleştirmek ve yapılan çalışmaların kalitesini daha iyi yere getirme noktasında birçok gayretlerimiz ve çalışmalarımız oldu. Olmaya da devam edecek inşallah. Ben özellikle şehrimizin kültürel ve sosyal değerlerini, aktivitelerini artırma anlamında yaptığımız ve yapmayı planladığımız çalışmalarda sizlerden de destek bekliyorum. Aksaray Üniversitesinden mezunda olsanız yine Aksaray´ımızı takip etmenizi ve hatta mezun olduğunuz şehri ara da bir gelip bu güzellikleri yâd etmenizi özellikle istiyorum.  

Şehrimiz biliyorsunuz Selçuklu döneminde yeniden imar faaliyetleriyle beraber Selçuklunun başkentlerinden birisi olmuş Konya ile beraber. Şehr-i Sülaha, Darü´z Zafer olarak anılmış. Ardından hem Selçuklunun yapmış olduğu eserler hem Osmanlının ve hem de Cumhuriyet döneminin eserleriyle beraber tarihi kucaklayan bir yapının içerisinde bulunmakta. Kapadokya Aksaray´dan başlamakta. Ihlara vadisi yine bu topraklar içerisinde. Biz bu değerlerimizi elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık. Ama sizlerin destekleri ve gayreti ile gittiğiniz yerlerde şehrimizi anlatarak Aksaray´ımızın tanıtımına katkıda bulunmanızı istiyorum. Şehrimizi tekrar gelmenizi arzu ederiz. Burada her zaman bekleyen ve kucaklayan bir başkanınız, vekilleriniz, valiniz, rektörünüz olduğunu ifade etmek isterim.?

Mezuniyet töreni tabi önemli ve güzeldir. Hayatınızın bir kısmının bitip yeni bir hayata başlangıçtır. Ben bu yeni başlangıçların vesile olması dolayısıyla tekrar hayatınızda güzel günlerin yaşanmasını temenni ediyorum. Mezuniyetiniz hayırlı olsun Allah yar ve yardımcınız olsun ?diyorum şeklinde konuştu.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise asıl hayatın bundan sonra başladığını ifade ederek, ?Bir milletin milli müesseselerinden birisi mektep, diğeri de ordudur. Millet, mektebe her zaman sahip çıkar. Milli ordusuna da nasıl sahip çıktığını 15 Temmuz´da hep birlikte gördük. Öğrencilerimizin elindeki diploma bir şeyin bittiğini değil, bir şeylerin başladığını gösterir. Hayat mektebine girmek için bu diplomalar giriş vizesidir. Aslında hayat, öğrenme ve imtihan yeni başlıyor. İnsan hep öğrenir. Okul öğrenimi belki burada bitiyor ama sizin asıl öğreniminiz şimdi başlıyor. Yeni hayat herkese önemli imkânlar sunacak. Öğrenme alışkanlığı hayat tarzı haline gelirse, ömür boyu başarılı olursunuz.?dedi.

Prof. Dr. Yusuf Şahin konuşmasında kız öğrencilerin daha başarılı olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: ?Kız öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Onların elde ettikleri başarıları önemsiyoruz. Bölüm ve programlarında dereceye giren öğrencilerimizin çoğunluğunun kız öğrencilerden oluşması, bizleri mutlu ediyor. İkinci olarak Anne-babalara çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yaşantınızda her ne iş yaparsanız yapın işinizi iyi yapın. Sevdiğiniz işi sonuna kadar kovalayın. Bazen ?Çok para kazandığımız iş mi, yoksa sevdiğimiz iş mi?´ ikileminin içerisine girilebiliyor. Uzun vadede sevdiğiniz iş sizi daha fazla mutlu eder. Hayırla yâd edilecek işler yapın.? dedi.  

 Yapılan konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri takdim edildi. Daha sonra mezun tüm öğrenciler diplomalarını aldı. Etkinlik kep atma töreniyle sona erdi.



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli