Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Yazgı,Bayan Avukatlar,Cumhuriyet,ve Meydan mahallesi ile bir araya geldi

Yazgı,Bayan Avukatlar,Cumhuriyet,ve Meydan mahallesi ile bir araya geldi

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, beraberinde eşi Hasibe Yazgı,

Yazgı, bayan avukatlarla bir araya geldi

 

            Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, beraberinde eşi Hasibe Yazgı, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sevinç Kasal ve İl Başkanımızın eşi ile birlikte Aksaray’da görev yapan bayan avukatlarla bir araya geldi.

            Birliktelik anlayışı ile bir yönetim oluşturacaklarını ifade eden ve bu noktada her kesimden insanın belediye yönetimine bir şekilde dâhil edileceğini vurgulayan Yazgı, “Bizler Aksaray’a hizmet etmek için bu yola çıktık. Bu zorlu yolda da bizlerin aynası halkımız olacak. Projelerimizi geniş bir istişare programları sonucunda belirledik ve açıkladık. Her gittiğimiz yerde de anlatmaya devam ediyoruz. Anlatmamızdaki neden, yapacaklarımızı halkımıza göstermek, halkımızın projelerde olmasını istediği konuları projelerimize eklemek, yeni projeler için halkımızdan görüş almaktır. Şehrimizin bayan avukatları olarak, Aksaray’a yapılmasını istediğiniz taleplerinizi dinlemek için sizlerle bir araya geldik. İnşallah Aksaray’ımızı beraber modern ve gelişmiş bir şehir olarak inşa edeceğiz,”dedi.

“Biz vatandaşın ayağına gideceğiz”

            Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk şahin Yazgı, Meydan Mahallesi’nde Ömer Pınar, Küçük Bölcek Mahallesi’nde Hüseyin Gümüşsoy, Şifahane Mahallesi’nde Abdullah elçi ve Hasas Mahallesi’nde Ali Tan’ın organize ettiği ev toplantılarına katıldı. Mahalle sakinlerine projelerini anlatan ve mahalle sakinlerinin talep ve isteklerini dinleyen Yazgı, birliktelik ve istişareye dayalı yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını bu mahallelerde de yineledi. Belediye Başkan Adayı Yazgı, “Biz belli aralıklarla mahallelerimizde toplantı yapacağız. Vatandaş bizim ayağımıza değil biz vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Vatandaşımızın yanında olarak sorunlarını yerinde göreceğiz. Kapıları kapatıp vatandaşla iletişim halinde olmamak bizim yönetimimizde yok. Eğer mahalle meclisini gerçekleştirmediğimiz takdirde, seçim zamanı gelecek olursak bizi kapıdan içeri almayın,” diye konuştu.

            Aksaray’ın sorunlarını öncelik sırasına göre çözmek için çalışacaklarını ifade eden Yazgı, “On ana başlık altında 110’a yakın proje açıkladık. Bu projeleri de önem arz eden konular şeklinde sıraladık. Yaptığımız toplantılar ve görüşmeler neticesinde birinci sırada su sorunu var dendi. Su’daki sorunumuz da şu. Çok şükür suyumuz akıyor, ama kaliteli suyumuz yok. Artık biz bardağımızı çeşmenin altına koyduğumuz zaman o suyu içmek istiyoruz. Bu noktada da önce elimizdeki verileri ortaya koyalım, daha sonra ne yapmamız gerektiğini tasarlayalım ve onun üzerine bir çalışma yapalım. Kaynak olarak bir barajımız var yüzeysel su olarak. İkincisi de yer altı suları. Bunların yanı sıra bir de Aksaray’ımızda yüzde 50 oranında bir kayıp-kaçak var. Bu dünya standartlarında yüzde 20-25 civarında. Bizim de hedefimiz kayıp-kaçakta bu sınıra inmek. Depolarımızın hacmini arttırmamız ve arıtma tesisimizi daha modern hale getirmemiz lazım. Bunları göreve geldiğimiz an yapacağız. Yer altı su kaynaklarımızı arttırarak kaliteli su için çalışacağız. Bunlara ek olarak da uzun vadede bakanlığımızla birlikte Ecemiş suyunu şehrimize getirmek bizim önceliklerimizden biri olacak. Yine önem sırasına göre baktığımızda ulaşım bizim önümüze çıkan ikinci engel. İyi niyetli bir çalışma başlatılmış, ama öyle bir noktaya gelinmiş ki, ne vatandaş memnun, ne öğrenci memnun, ne işçi memnun, ne de bu işi yapan esnaflarımız memnun. Bu noktada da önce minibüsçü esnaflarımızla oturup konuşacağız. Bunu çözmek için öncelik sıramız vatandaş, öğrenci ve işçilerimiz diyerek bir yol arayacağız. Bunu gerçekleştirmeleri için minibüsçü arkadaşlarımız proje geliştirecekler. Bunu gerçekleştirirlerse problem yok. Gerçekleştiremezlerse biz belediye olarak duruma el koyacağız. Belediye olarak kendi aracımızı kendi ekip ve ekipmanlarımızı işin içine sokacağız. Bunun haricinde trafikle ilgili talepler var. Bu kapsamda da bir takım projelerimiz var ve bunları hayata geçirerek Aksaray’da trafiği rahatlatacağız.”dedi.

            Mahallelerde yapılacak çalışmaları da kuracakları mahalle meclisleri ve muhtarla yapılacak toplantılarla belirleyip harekete geçeceklerini vurgulayan Belediye Başkan Adayı Yazgı, “Biz belli aralıklarla mahallelerimizde toplantı yapacağız. Vatandaş bizim ayağımıza değil biz vatandaşın ayağına gideceğiz. Vatandaşımız yanımızda iken, sorunlarını yerinde göreceğiz. Kapıları kapatıp vatandaşla iletişimi kesmek bizim yönetimimizde olmayacak. Kapıları kapatalım masanın başında oturalım memleketi yönetelim yok. Bilakis vatandaşın içinde olacağız. Vereceğim mikrofonu vatandaşıma, o sorununu sıkıntısını anlatacak. Biz de çözümü için gerekli olan çalışma ne ise izah ederek istişare yaparak hayata geçireceğiz. Kaldırım var bozulmuş, çukur var kapatılmamış ya da yolda bir problem var biz daha burada otururken, sohbet ederken çalışma başlatılacak. Uzun vadede çözülecek işlerle ilgili de gerekli bilgileri vatandaşlarımıza vereceğiz. Vatandaşlarımız sorunun ne kadar sürede çözüleceğini bilecek. Bunun takibini yapacağız ve gelip kontrol edeceğiz.”diye konuştu.

 

 

“Bizim için imkânsız diye bir şey yok”

 

            Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. AKBEL konutları ve TOKİ konutlarında organize edilen ev toplantılarına katılan Yazgı, su ve ulaşım noktasında yapılacak çalışmalarla ilgili mahalle sakinlerine bilgiler verdi. Artık Aksaraylının bardağını musluğun altına koyduğunda suyu içeceğini vurgulayan Yazgı, “Artık tatlı su çeşmelerine ihtiyaç kalmayacak inşallah. Kendi evinizde standardı yüksek kaliteli su tüketeceksiniz. Gittiğimiz bazı yerlerde diyorlar ki; ya bunlar olur mu? Bizde diyoruz ki biz denizin altından tren geçiren hükümetiz. Marma-Ray’ı yaptık. Bizim için imkânsız diye bir şey yok sadece zaman alır,” dedi.

ENGELLERİ AŞMAK ZORUNDAYIZ

            Ulaşım noktasında da açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkan adayı Yazgı, “Bize gelen en yoğun konulardan bir tanesi de ulaşım. Bunun da ana kaynağı, Türkiye genelinde nüfus % 10 artarken, Aksaray merkezde nüfus %65 arttı. Bu da beraberinde su, ulaşım, park, trafik gibi sorunları beraberinde getirdi. Bunu da iyi analiz edip, ortaya çıkan bu yeni durumu yeni formüllerle çözmek suretiyle bu sorunları gidereceğiz. Bizim temel amacımız büyük ve gelişmiş bir Aksaray oluşturmak. Bu noktada da artık önümüze çıkan engelleri aşmak zorundayız. Ulaşım da problem mi var,  çözmek zorundayız. Su mu bizim için sıkıntı, bitirmek zorundayız.”diye konuştu.

 

GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİM

            Ulaşım noktasında çözüm için öncelikle minibüsçü esnaflara proje hazırlamaları için talepte bulunacaklarının altını çizen Yazgı, “Ulaşımda minibüsçü esnaflarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Onlarda esnaf ve ekmek paralarını kazanıyorlar. Benim derdim kesinlikle kimsenin ekmek parasına mani olmak değil. Ama toplu taşıma aracını kullanan insanları memnun etmemiz lazım. Onların sorun ve sıkıntılarını çözemediğimiz zaman onları memnun edemediğimiz zaman ben o sistemin içerisine mecbur girerim. Önce iyi niyetli bir şekilde hakkı onlara veriyorum ve onlardan proje istiyorum. Gerekli desteği de belediye başkanı seçildiğim takdirde vereceğim,” dedi. 

 

 



Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Bir testten daha başarıyla geçti
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Seçim zaferini karpuzla kutladılar
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Merkez faizi sabit bıraktı!
Aktiffelsefe 35 yaşında
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı