Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Yazgı pazar pazarı ve Arıtma tesisinde incelemelerde bulundu

Yazgı pazar pazarı ve Arıtma tesisinde incelemelerde bulundu

Başkan Yazgı pazar pazarında incelemede bulundu, Başkan Yazgı Bağlı Köy ?deki arıtma tesisinde inceleme yaptı

Başkan Yazgı pazar pazarında incelemede bulundu, Başkan Yazgı Bağlı Köy ’deki arıtma tesisinde inceleme yaptı

 

Başkan Yazgı pazar pazarında incelemede bulundu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye başkan yardımcıları Yılmaz İlhan, Refik Gündoğar, Mustafa Karahancı ve Güven Kemerkaya ile birlikte Aksaray belediyesine ait olan ve şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren dış birimleri denetlemeye devam ediyor.

Başkan Yazgı hizmet ekibi ile birlikte sabahın erken saatlerinde denetime çıktı. Başkan Yazgı, ilk olarak Fatih mahallesindeki Pazar pazarında inceleme yaptı. Pazar yerinin mevcut halinin iyileştirilmesi ve yeniden düzenlenmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağı kaydedildi.

Başkan Yazgı, mevcut Pazar yerinde daha önce Tarım fuarı açıldığını ve çok rağbet gördüğünü hatırlatarak, söz konusu alanın Pazar yeri olarak kullanılmasının haricinde yine sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağını ve çok amaçlı kullanılacağını belirtti.

Başkan Yazgı Bağlı Köy ’deki Arıtma Tesisinde İnceleme Yaptı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray belediyesine ait olan ve şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren dış birimleri denetlemeye devam ediyor.

Ekibi ile birlikte Bağlıköy’e giden ve burada belediyeye ait su arıtma tesislerini denetleyen Başkan Haluk Şahin Yazgı, tesislerde yer alan tüm birimleri tek tek gezerek inceledi ve yetkililerden suyun son durumu hakkında bilgi aldı. 

Başkan Yazgı, göreve geldikten sonra ilk iş olarak Aksaray’ın içme suyu sıkıntısını gidermek için gerekli makamlarla temasa geçtiklerini ifade ederek “ Göreve ilk geldiğimiz ilk hafta hemen DSİ Bölge müdürü ile görüşmelere başladık Orman Bakanımızla görüşmelerimiz oldu. Aksaray’ımızın su sıkıntısını Vekillerimizle birlikte kendimiz bizzat ilettik. Onlara projelerimizi sunduk. Onların bizlere katkıları oldu. İlerleyen safhalarda su ile ilgili düzenlemeleri adım adım gerçekleştireceğiz.”dedi

  Yeni içme suyu kaynakları bulmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Yazgı bu konudaki projelerini şu şekilde dile getirdi  “Bağlı köy’deki arıtma tesislerinde inceleme yapıyoruz. Şehrin içme suyunun bir bölümünü buradaki tesislerimizden karşılıyoruz. Bilindiği üzere suyumuzun büyük bölümünü barajdan alıyorduk. Hedefimiz şuydu; barajdan aldığımız suyu azaltalım yer altı su kaynaklarını artıralım istiyoruz. Biz yeni yer altı kaynaklarını bulma çalışmalarına şimdiden başladık Hangi bölgemizde su var hangi bölgemizde daha güzel su bulabiliriz o çalışmanın içine girdik. Bununla birlikte barajdan alacağımız suyun miktarını azaltmak suretiyle gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ancak bu hemen olacak bir şey değil. Biraz uzun sürüyor. Çünkü suyu bulmak boruları tekrar sisteme dâhil etmek yeniden depo yapmak ve arıtma sistemini kurmak biraz zaman alıyor. Ancak biz su ile ilgili projelerimizi başlatmış olduk. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz.”

 

 



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli