Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Yazgı Mahalle ve Pazar ziyaretlerinde projelerini anlattı

Yazgı Mahalle ve Pazar ziyaretlerinde projelerini anlattı

Mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı beraberinde ki Ak Heyet ile birlikte,

Mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı beraberinde ki Ak Heyet ile birlikte, Küçük Bölcek, Zafer Mahallesi, Sanayi Mahallesi ve Şifahane Mahallerinde organize edilen ev toplantılarına katılarak mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

            Yazgı, mahalle sakinleri ile yaptığı görüşmede sosyal ve kültürel belediyecilik olgularına dikkat çekti. Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Mahalle sakinlerine yapacağı projelerle ilgili genel bilgiler vererek, mahalle sakinlerinin de mahallelerinde eksik gördüğü ve yapılmasını isteği projelerle ilgili bilgiler aldı. Sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve çevresel belediyecilik konuları hakkında mahallelileri bilgilendiren Yazgı, “Biz sizlerin hizmetkârıyız. Önem sırasına göre en acil yapılması gereken projelerimizden başlayarak Aksaray için yapılması gereken acil konulara ilk iş olarak el atacağız. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz. Sadece ben ve belediye yönetimi değil, sizlerde taşın altına elinizi koyacaksınız. Bizler Aksaray’ın sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi için ve bunun yanı sıra modern bir görünüme kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağız. Sizler talep edeceksiniz bizler yapacağız.”dedi.  

 

            Mahalle ziyaretlerinde sanayide esnaf olarak faaliyet gösteren esnafların sanayi ile ilgili sorularını yanıtladı. Yazgı, “Sanayide ziyaretlerimiz sürüyor. Bütün esnaf kardeşlerimizle görüşüyoruz. Sanayiye gittiğimde 4 tane farklı düşünce ortaya çıkıyor. Mal sahibi var kalmak istiyor, mal sahibi var taşınmak istiyor, kiracı var kalmak istiyor, kiracı var gitmek istiyor. Genel anlamda yüzde 75 oranında yeni yapılacak sanayi bölgesine gitmekten yana bir meyil var. Tamam, gidelim diyorsun 3 farklı şey daha çıkıyor. Bir TOKİ yapsın diyor, iki Aksaraylı müteahhitler yapsın diyor, üçüncüsü de hiç kimse karışmasın biz kooperatif kuralım biz yapıp gidelim diyor. Biz şunu söylüyoruz, Allah izin verip vazifenin başına geçtiğimiz zaman sizlerle beraber oturup bu konuyu konuşalım. Daha önce üstlerle konuşulmuş ama alta inilmemiş. İnilmediği içinde insanlar rahatsız. Biz sizlerle konuşarak bir çözüm arayacağız. Belediye bir adım atar, siz de bir adım atarsınız orta noktada buluşuruz. Bizim için önemli olan, orda herkes ekmek parası kazanıyor. Hepsinin alın teri. Alın teri o kadar önemli ki o alın teri 50 TOKİ etmez. Bir karşılaştırma bile yapılamaz. Oradaki insanları incitecek, üzecek bir çalışmanın içerisine gireceksin sonra ben bunu yaptım diyeceksin. Böyle bir şey olamaz. Bu mümkün değil,” dedi.

            Yazgı, “Aksaray Selçuklular döneminde Konya’dan sonra ikinci başkentti. Aksaray’ımız o zamanlar büyük bir şehirdi. Ama tarihten bilirsiniz ki Moğol saldırıları Aksaray’ımızı yıpratmış. Ardından Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettikten sonra Aksaray’ımızdan götürdüğü bir kısım vatandaşlarımız olmuş. İstanbul’a gidip Aksaray semtini kurmuşlar. Böyle bir tarihimiz var. Uzun bir süre Niğde’ye bağlı ilçe olarak kalmamızda bizi olumsuz etkilemiş. Bizim 3 tane yaramız var. Birinci Moğol saldırıları ile yaşanan tahribat. İkincisi âlimlerimizin, ulemalarımızın İstanbul’a gitmesinden dolayı yaşadığımız sıkıntı ve üçüncü olarak da uzun süre Niğde iline bağlı olmamız. Ama Aksaray’ımız şuan ki konumu ve durumu itibari ile yine Türkiye’de isminden söz ettiren bir gelişmeyi yakalamış. Tabi inşallah yapacağımız Kültürel projelerle Aksaray’ımızı Türkiye’de daha farklı tanınan bir il yapacağız,” dedi.

            Ziyaretlerine gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, “Kim ne yaparsa yapsın. Allah her zaman doğrunun yanındadır. Bizler Allah rızası için bu yoldayız. Mazlum nerde var ise biz ordayız. Suriye’de savaş oluyor biz gidiyoruz, Filistin’de bir şey oluyor biz gidiyoruz. Dünyanın hangi noktasında sıkıntı olsa ilk yardım elini bizler uzatıyoruz. Ülkemiz gelişiyor. Lider oluyor. Ama birileri bu durumdan, bu gidişattan ciddi derecede rahatsızlık duyuyor. Biz ne yapalım da buna çelme takalımın hesabındalar. Ama Allah büyük. Kim ne yaparsa yapsın Allah doğrunun yanında. İnşallah bu oyunları kuranların, çelme takmaya çalışanların cevabını 30 Mart’ta sandıkta vereceğiz,” diye konuştu.

Aksaray Trafikte Sorun Yaşamayacak

            Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, yaptığı ziyaretlerde kendisine en çok gelen sorunlardan bir tanesinin trafik ve ulaşım sorunu olduğunu ifade ederken, bu noktada yapacakları projelerle ilgili bilgiler verdi.

            Her şeyden önce trafik ile ilgili yapacağı en önemli projenin alt geçit olduğunu vurgulayan Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, “Öncelikle Efor kavşağına trafiği rahatlatacak bir alt geçit yapacağız. Bu noktada bazı yerlerde yolun darlığı ile ilgili görüşler geliyor. Biz gerekli fizibilite çalışmalarını yaptık. Ayrıca eski terminalde uygulayacağımız proje ile de yolda bir genişleme olacak. O bölgeye çok rahat bir şekilde yapacağımız bir proje. Bu alt geçit sayesinde o bölgede yaşanan trafik sıkışıklığı sorunu çözülecek. Bunun yanı sıra yine Atatürk Bulvarı üzerine yeşil dalga sistemi ile ilgili bir çalışmamız olacak. Belli bir hızda giderek kırmızı ışığa yakalanma oranını azaltacağız. Hem araçlarımız sabit bir hızda sorunsuz bir şekilde seyir halinde olacak, hem de ışığa takılmadan gidecekleri yerlere daha seri ulaşacaklar.

            Eski terminal yerine yapacağımız projemiz ve alt geçit projemiz bizim için vizyon projelerdir. Bunlar Aksaray’ın ufkunu açacak yeni gelişmelere büyük katkı sağlayacaktır.”dedi.

Pazarcı esnaflarından Yazgı’ya yoğun ilgi

                        Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı beraberinde, İl Yönetimi, Merkez İlçe Yönetimi, Kadın Kolları ve Belediye Meclis Üyesi adayları ile beraber Pazar Pazarı esnaflarını ve Park Site Alışveriş Merkezi esnaflarını ziyaret etti.

 

                        İlk olarak Pazar pazarına giden Yazgı, pazarcı esnaflarının yoğun ilgisi ile karşılandı. Pazarcı esnafları mütevazı ve sempatik tavırları ile gönüllerde taht kurduğunu vurgulayarak sorunlarını dile getirdi ve kendisinin bu sorunları çözeceğine inandıklarını belirttiler. Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, “Bizler inşallah Allah nasip ederde Belediye Başkanı seçildiğimiz zaman, yönetimde sizlerin önerileri ile hareket edeceğiz. Burada yaşadığınız sorunları da biliyorum. Bizde emek ve alın teri en önemli olgudur. Sizlerin emeklerinizin boşa gitmemesi ve işini rahat bir şekilde devam ettirebilmeniz için sizlerin beklentileri yönünde gereken ne ise onu yapacağız,” dedi.

                        Pazar Pazarı ziyaretinin ardından Park Site Alışveriş Merkezi’ni gezen Yazgı, burada alış veriş yapan vatandaşlarla ve esnaflarla bir araya geldi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Yazgı, özellikle çocuklarla yakından ilgilenirken, aileler de başkanın bu sevecen tutumunun kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

 

 

 

 

 



Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,50% 0,02
  • EURO

    34,82% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2424,26% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı