Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Yazgı `Kadınlarımız geleceğimizi temsil eder`

Yazgı `Kadınlarımız geleceğimizi temsil eder`

Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle program düzenledi

 Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle program düzenledi, düzenlenen programa Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, Kadın Kolları Başkanı Sevinç Kasal ve AK Partili hanımlar katıldı.

 Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı Dünya Kadınlar Günü programında yaptığı konuşmada kadınların hayatımızdaki yeri konusunda değerlendirmede bulunarak kadınların hayatımızın her safhasında bulunduğunu ve hayatımızı şekillendirdiğini söyledi. Kadınları annelik gibi kutlu bir vazifelerinin olduğunu belirtti. Kadınlar bizim hayatımızın her noktasında yer alan en değerli varlıklarımızdır. Hayatımızda yer alan ilk kadın annemizdir. Ardından kız kardeş sonra eşlerimiz ardından kızlarımız. Bizim hayatımızın bu süreçlerinde bizlerin almış olduğu isimlerde farklı farklı olur. Annelerimiz bize oğlum diye seslenir. Sevgiyi, saygıyı, hürmet etmeyi, insanlarla ilişki kurmayı önce annelerimizden öğreniriz. Bir erkek için en önemli olan kişi, sırrını paylaştığı kişi annesidir. Ardından kız kardeşi gelir. Onu korumak, onun sorumluluğunu almak, hayata dair bir şeyleri paylaşmak, ona sahip çıkmak bizim için önemli hale gelir. Oradaki isminizde artık ağabeydir. Daha sonra eşiniz gelir. Eşinizle bir hayata başlarsınız. Onunla beraber acı günlere tatlı günlere, zorluklar ve sıkıntılara hep beraber göğüs gerersiniz. Eşinizde sizin için değerlidir ve önemlidir. Bu da 3. Kadındır. Oradaki isminize artık eştir. En son olarak çocuğunuz olur. Kızınız olur. O da ilerde Allah nasip ederse büyüdüğü zaman yine bir anne olacaktır. Oda bir kadındır. Geleceği temsil eder. Hayatımızın her safhasında dediğim gibi kadınlarımızla birlikte hem yaşıyoruz hem de yeniden şekilleniyoruz. En son olarak çocuğumuzla beraber baba ismini alırız. Hayatımız bir şekilde kadınların kontrolündedir aslında ve onların şekillendirmesi sonucu bizler olgunlaşırız. Bu nedenle kadınlar gününe ayriyeten önem veriyorum,” dedi.

 Ak Parti Belediye Başkan Adayı Yazgı kadınlara yönelik projelerinden de bahsederek şunları söyledi: “Bundan sonraki bizim çalışmalarımızda Allah nasip ederse 30 Martta seçildiğimiz andan itibaren kadınlarımızla birlikte daha mutlu daha huzurlu bir Aksaray nasıl oluşturabiliriz buna beraber karar vereceğiz. Bunu birlikte yapacağız inşallah. Kadınlarımız için düşündüğümüz projelerden spor aktivitelerini yapabilecekleri  konferans alanları olan tesisler inşa edeceğiz ve birkaç mahallemizin ortak kullanabileceği spor kompleksleri yapacağız. Bununla beraber başkanımızın başlatmış olduğu bir Akmek kurslarımız var. Orada sizlerin el emeği göz nuru eserleri var. Biz bu eserleri inşallah yeni dönemimizde daha fazla önem vereceğiz. Aksaray’a gelen bakanlarımız olsun, vekillerimiz olsun, misafirlerimiz bundan sonra halıdan daha ziyade sizler el emeği göz nurunu vermek istiyoruz. Allah nasip ederse böyle bir projemiz var. Yine kadınlarımız için düşündüğümüz el emeği göz nuru ürünlerini satacağı bir satış ofisinin de oluşması için inşallah çalışmalarımızı başlatacağız. Bu ve buna benzer projeleri sizlerle beraber, sizler için yapacağız. Vazifemizin başına geçtiğimiz andan itibaren sizin için sizlerle beraber çalışacağız. Ben programımıza katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Kadınlar gününüz kutlu olsun diyorum.”

 Milletvekili İlknur İnceöz ise yaptığı konuşmada Ak Parti Belediye Başkanı Adayımız Haluk Şahin yazgı’nın kadınlara yönelik projelerinin çok güzel olduğunu söyledi. İnceöz aynı zamanda kadınların iş ve siyasi hayatta daha aktif hale gelmesi için yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü ifade etti.

 Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise kadınlara en fazla siyasi hakların Ak Parti hükümeti döneminde sağlandığını kaydetti. Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin ise kadınlara yönelik güzel projeler hazırladığını anlatan Alaboyun, tüm kadınların 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı.

 

 İl başkanı Fatih Yıldırıcı ise 30 mart seçimin diğer seçimlerden farklı olduğunu ve istikrarın sürmesi adına bu seçimlere daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Yıldırıcı, kadınların aktif siyasette üstlendiği görevlerden bahsederek, kadınların siyasi arena da etkin rol aldığını ve Aksaray’da tüm evlere ulaşmayı hedeflediklerini aktardı. 



Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı