Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Yazgı esnaf gezilerinde projelerı hakkında bilgiler verdi

	Yazgı esnaf gezilerinde projelerı hakkında bilgiler verdi

Aksaray Ak Parti Belediye Başkan Adayı haluk Şahin Yazgı, Milletvekili Ali Rıza Alaboyun

 

                

        Cumhuriyet Bulvarında Esnafına Ziyareti

Aksaray Ak Parti Belediye Başkan Adayı haluk Şahin Yazgı, Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, 22. Dönem milletvekili Ahmet Yaşar ve Belediye Meclis Adayları ile birlikte 30 Metrelik yol olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı üzerinde ki esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretlerinin yanı sıra Belediye Başkan Adayı Yazgı, cadde üzerinde yaya olarak yürüyen vatandaşlarla da görüşerek sohbet etti.

         Esnaflara yapacağı projelerle ilgili bilgiler veren Yazgı, “Projelerimizi büyük bir istişare trafiğinden sonra hazırladık. Sizlere sorduk, mahallelimize sorduk, sivil toplum kuruluşlarımız, esnaflarımız ve esnaf odalarımız ile bir araya gelerek projelerimizi hazırladık. Projelerimizin hepsi ayağı yere basan sağlam projeler. Tabi projelerimize sizlerin talep ve isteklerini de ilave ediyoruz. Uygulama noktasında da istişare yaparak hareket edeceğiz. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Ben Aksaraylıyım. Aksaray’da doğdum, burada büyüdüm. Bizim yönetim anlayışımızda masaya oturmak, kapıları kapatmak yok. Aksine makamından çok halkın arasında olacak şekilde bir yönetim ile Aksaray’ımıza hizmet edeceğiz. Sizlerin fikirleri ve düşüncelerini değerlendirerek Aksaray’a birlikte hizmet edeceğiz. Allah nasip eder de başkan seçilirsem ve sadece seçimde sizlerin arasına gelirsem beni kapıdan içeri koymayın. Ben halkın arasında yetiştim ve her daim de halkımın arasında olurum,” diye konuştu.

Esnaf ziyaretlerinde yoğun ilgi ile karşılanan Yazgı’nın birliktelik mesajları ve açık yürekli konuşması esnaflar tarafından takdir edildi.

 

Aksaray’ın modern yüzünü göstereceğiz

 

            Ak Parti Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kadınlar ile ilgili yapacağı projeler hakkında bilgiler verdi.

            Aksaray’da artık değişimin yüzünü göstereceğini ve her alanda uygulayacakları projelerle sosyal ve kültürel yönden de büyük adımlar atacağını vurgulayan Yazgı, Hanımlara yönelik olarak yapacağı projeleri anlattı. Belediye Başkan Adayı Yazgı, “Çeşitli sosyal çevrelerden tüm hanımların bir araya gelip nitelikli vakit geçirmelerini sağlamak için ‘kadınlar lokali’ yapacağız. Ev hanımı, çalışan ve öğrencilerin sosyal yaşamlarına pozitif değer katmak üzere hazırlanacak bu lokal, kadınlar arasında sosyal iletişim ve komşuluk kültürünün geliştirilmesine olanak sağlayacak. Kültürel etkisinin dışında bu lokalimiz spor, sanat, el becerisi gibi alanlarda da kadınlarımız için vazgeçilmez olacak. Seminerler, bilgilendirmeler ve deneyim paylaşımlarını mümkün kılacak olan Kadınlar Lokali, Aksaray’ın modern yüzün temsil edecek.

            Kadınlarımız bu projemiz ile evleri kadar rahat bir mekâna kavuşacaklar. Lokalimizin haricinde kadınlarımıza yönelik olarak yapacağımız bir diğer projemizde şuan faaliyette olan Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda kurs sayılarını artırmak ve buna paralel olarak sergi ve satış alanlarını artırarak onların el emeklerini ticari anlamda değerlendirmelerine olanak sağlamak olacaktır. Yeni yapacağımız sergi ve satış alanı ile kadınlarımızın el emekleri daha rahat bir şekilde sergilenecek ve kadınlarımızın ilgisi bu kurslarımıza daha da artacak,” dedi.

 

Bakanlık imkânlarımızı Aksaray İçin en iyi şekilde kullanacağız

 

            AK Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, beraberinde Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Aksaray’da yaşayan Ihlara’lılarla ve Ankara Caddesi esnafları ile bir araya geldi.

            Ihlara’lılara projeleri ile ilgili bilgiler veren Yazgı, “Projelerimizi her kesimden insanlara sorarak hazırladık. Bizim yönetim anlayışımızda kimlerle ilgili bir çalışma yapacaksak o kesim ile bir araya gelerek istişare edeceğiz. Balıkçılarla ilgili bir çalışmamız olacaksa balıkçı esnaflarımızın görüşlerini alarak çalışmalarımızı hayata geçireceğiz diyen yazgı, Mahalle meclisleri ve beyaz masa projesi ile ilgili de bilgiler verdi. “Mahalle meclisinde, mahallelerinde yaşanan sorunları dile getirecek. Biz belirli aralıklarla mahallelerimizi ziyaret edeceğiz. Mikrofonu mahalleliye uzatacağız. Sizin bize ilettiğiniz sorunları bizler iş programına göre not alacağız. Problemlerin çözümünün takipçisi de sizler olacaksınız,” dedi.

            Ankara Caddesi esnaflarına yapacakları projelerle ilgili bilgiler aktaran Yazgı, esnaflardan da faaliyet gösterdikleri caddede yapılmasını istedikleri çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Esnaflara Aksaray’da genel olarak su ve ulaşım noktasında taleplerin çoğunlukta olduğunu belirten Haluk Şahin Yazgı, esnaflara bu iki konu hakkında yapılacak çalışmalarla ilgili projelerini anlattı. Yazgı, geçtiğimiz günlerde Aksaray’a gelen AB Bakanı ve Baş Müzakereci Mevlüd Çavuşoğlu ile de Aksaray’a yapılacak projeler hususunda görüş alışverişinde bulunduğunu aktararak, “Bakanımıza projelerimizi dosya halinde sunduk ve birçok projemize AB’den hibe desteği alabileceğimizi söyledi. İnşallah belediye başkanı olduğumuz takdirde bakanımızla sürekli istişare yaparak imkânları en iyi şekilde değerlendireceğiz ve Aksaray’ımıza hizmet edeceğiz.”dedi.

Marka şehir için İmar Reformu şart

         Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’ı marka şehir yapmak ve ileriye yönelik sağlam adımlar atmak için uygulayacakları en kilit projelerden bir tanesinin ‘İmar Reformu’ olduğunu kaydetti.

         İmar Reformu projesi ile ilgili bilgiler veren Yazgı, “İmar reformu hızlı bir şekilde gelişen tüm şehirler için olmazsa olmaz şartların başında gelmektedir. ‘Marka Şehir Aksaray’ hedefine ulaşmak için imar reformu pek çok açıdan önemli bir etken olma özelliğine sahiptir. Aksaray için yapılan tüm çalışmalar bir bakıma imar reformu ile mümkün hale gelmektedir. İmar reformu ile hedeflenen temel unsurlar; yeşil alanların artırılması, bu alanların artması ile şehrin doğal klimatik özelliğinin sağlanması, estetik yapılar oluşturulması, Aksaray’a yakışır yeni site ve konutların kurulması, engelli vatandaşlarımız için tüm sokak donatılarının yapılmasıdır. İmar reformu ile günü kurtarmak değil, Aksaray’ımızın 50 yılını kurtaracak ve Aksaray’ımızı büyük şehir olgusuna hazırlayacak projeler hayata getirilecektir. Biz artık büyük ve gelişmiş bir Aksaray inşa etmek için kolları sıvadık. Bu idealimize ulaşmak için de imar reformu en kilit projelerimizden birisi olacaktır.

         Bu gün Aksaray’ımızın yaşadığı en önemli sıkıntılardan birisi de uzun süre Niğde’ye bağlı olmamızdan ötürü yapılan imar uygulamalarının ilçe mantığında ve dar alanda yapılmasından kaynaklanmaktadır,” dedi.

 



Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse farklı heveslere kapılmasın
TBMM'de 23 Nisan 4 gün sürecek
Gündem olan 'Bombacı Mülayim' polis çıktı!
İletişim'den manipülatif ABD paylaşımlarına açıklama
Bursa’da özel çocuklara yönelik Mükemmeliyet Merkezi
Bakan Tekin 'Ay Yıldız Robotik Takımı' ağırladı
MEB'den 8 bin 406 işyerinin 'mesleki' sözleşmesine fesih!
LGS için örnek sorular yayımlandı
Anavatan'dan kurucu Genel Başkan'a anma
O hatta aktarmasız YHT seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
'Ulusal Vefa' bütçesi 2,8 milyar TL oldu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9531,14%-0,18
  • DOLAR

    32,51% 0,18
  • EURO

    34,62% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2497,98% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı