Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Yazgı `Aksaray`ı çok gelişmiş bir şehir haline getireceğiz`

Yazgı `Aksaray`ı çok gelişmiş bir şehir haline getireceğiz`

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ile birlikte Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile bir araya geldi.

Yazgı “Aksaray’ı çok gelişmiş bir şehir haline getireceğiz”

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ile birlikte Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile bir araya geldi. Park Pastanesi’nde düzenlenen toplantıya Yazgı, STK temsilcilerine “Hedefimiz Büyük. Biz artık çok gelişmiş ve büyük şehir statüsünde bir şehir inşa edeceğiz. Bunun alt yapısını da sizlerle beraber yapacağız. Önümüze çıkan engelleri sizlerle beraber aşacağız,” dedi. Bu tür toplantıların belediye başkanı olduğu takdirde de belli aralıklara devam edeceğini ifade eden Yazgı, yönetimde artık ben bilirim, ben yaparım mantığının biteceğini ve yerini katılımcı bir yönetim anlayışına bırakacağını aktardı. Yazgı, “Yepyeni bir yönetim anlayışı ile hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bu yönetim anlayışına kesinlikle sizlerinde katılımını sağlayarak Aksaray’ı beraber nasıl daha iyi noktalara getiririz hesabını yapacağız,” dedi. Hedeflerinin çok yüksek olduğuna vurgu yapan ve Aksaray’ı gelişmiş ve büyük bir şehir yapmanın gayesinde olduğunu aktaran Yazgı, “bu noktada biz el ele vererek Aksaray’ı büyük şehir statüsüne ve modern bir görünüme kavuşturmak noktasında beraber hareket etmeliyiz. Önümüzdeki engelleri beraber aşmalıyız. Katılımcı belediyeciliği artık uygulayacağız,” diye konuştu. İl Başkanı Fatih Yıldırıcı’da Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmasında AK Parti iktidarı ile Aksaray’a yapılan yatırımlara dikkat çekti. Konuşmasında Tren Yolu ile ilgili de bilgiler veren Yıldırıcı, “sayın Başbakanımız da Aksaray mitinginde müjdesini verdi. Tabi ki bu biraz süreç alacak. Şuanda Ulukışla-Kırşehir arasında yapılması planlanan demir yolu hattının gerekli fizibilite çalışmaları tamamlandı ve birçok aşaması halledildi ve şuanda sadece ihale süreci kaldı. En kısa sürede de temeli atılacaktır. Diğer yandan Antalya-Kayseri arasına yapılması planlanan hızlı tren hattı ile ilgili de çalışmaların hızlı bir şekilde başlayacak,” dedi.  

“Biz Aksaray’da farklılık yaratmaya geliyoruz”

Ar-Ge birimi AB ve devlet destekli yatırımların tespit edilerek Aksaray’a yapacakları projelerde bu olanaklardan en iyi şekilde faydalanacaklarını ifade eden Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, “Biz Aksaray’da farklılık yaratmaya geliyoruz,” dedi. Artık Aksaray’ın kabuğundan çıkması gerektiğini vurgulayan bu kapsamda atılacak adımların bilimsel ve teknik olarak atılması gerektiğini belirten Yazgı, Aksaray Belediyesi bünyesinde kuracakları Ar-Ge birimi ile daha kalıcı ve şehrin ufkunu açacak hizmetlere imza atacaklarını kaydetti. Yazgı, “Ar-Ge’ler kurumların ve ülkelerin dünyaya açılan pencereleridir. Bu pencere ne kadar geniş olursa kurumlarda o kadar geniş açıyla daha uzağı görebilirler. Bizde kalıcı, karlı ve uzun dönemli olmak için bu birimi belediyemizde oluşturacağız.” diye konuştu. Yazgı, bu birim sayesinde Aksaray’da artık yatırımların Ankara ile koordineli bir şekilde hareket edilerek daha hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini kaydetti. Bu kapsamda yönetim paneli projeleri kapsamında kuracakları AR-GE biriminin çok önemli olduğunu vurgulayan Yazgı, “Biz AB Bakanı ve Baş müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile Aksaray’a geldiğinde uzun uzun projelerimizi konuştuk. Bir çok projemizin Avrupa Birliği fonlarından destek alabileceğini bize söyledi. Bakanımız Ankara’ya gittiğinde de projelerimizi danışmanları ile birlikte detaylı bir şekilde incelemiş.  Bana dediği, senin projelerinin çoğuna biz Avrupa birliğinden hibe alırız. Danışmanın da, ekibinde benden dedi. Ben bütün kapıları açarım dedi. AB’nin fonları ile ilgili bizleri bilgilendirdi. Bakanımız da bu konu ile ilgili bana 50 sayfalık bir kitapçık hazırlatmış. Sırf bu konuları nasıl çözebilirim diye. Biz sadece günü bekliyoruz. 31 Mart sabahını bekliyoruz. İşimiz biran önce bu konulara el atmak. Bunu yaparken de belediyemize mutlaka bir AR-GE birimi kurmaktır. Şuanda bizim bir AR-GE birimimiz yok. Fonlardan ve desteklerden de yeterince faydalanamamışız. Oluşturacağımız Araştırma ve Geliştirme birimi ile bizde bu olanakları en iyi şekilde kullanacağız,”  dedi.

“Yazgı’ya Coşkulu Karşılama”

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Hassas, Nakkaş, Şifahane ve Zafer Mahallelerinin katılımıyla Cuma Pazarı’nda geniş katılımlı mahalle toplantısı düzenledi. Yazgı, toplantıda yaptığı konuşmasının ardından vatandaşlarla çalan müzik eşliğinde halay çekti. Mahalle sakinleri, Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı’yı büyük bir coşku ile karşıladı. Aksaray’ı artık baştan aşağıya bambaşka bir görünüme kavuşturacaklarını ifade eden Yazgı, mahalle sakinlerine Aksaray’a uygulayacakları projelerle ilgili bilgiler verdi. Özellikle katılımcı belediyecilik anlayışı ile herkesin yönetime dâhil edeceğin altını çizdi ve Biz projelerimizi hazırlarken 7’den 70’e herkesle istişareler yaptık. Bu projeleri hayata geçirirken de sizlerle istişareler yapacağız. Artık Aksaray’da sorun diye bir şey olmayacak. Kadınlarımıza yönelik yapacağımız önemli projelerimiz var, gençlerimize yönelik yapacağımız projelerimiz var. Bu projeleri sizlerinde katılımı ile gerçekleştireceğiz. Eğer ki mahalle meclislerini oluşturmayıp sizleri yönetime dâhil etmez isem bir daha beni kapınızdan içeri almayın,” dedi.

“Ak Parti Yavuz Sultan Selim’de fırtına gibi esti”

Seçim çalışmalarının son haftasında mahalle toplantısı düzenleyerek mahalle sakinleri ile bir araya gelen Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili İlknur İnceöz ve İl Başkanı Fatih Yıldırıcı’nın da katılımı ile Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısında coşkulu bir kalabalık Ak Heyeti adeta kucakladı. Mahalle toplantısında “Gönlü taş olanın şehri taş olur, gönlü sevgi ve aşk ile dolanın şehri de sevgi ve aşk ile dolu olur bizlerinde amacı budur,” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “bizlerin amacı şehrimize sevgi ile aşk ile hizmet etmektir. Su ve ulaşım konusunda yapacağı çalışmalarla ilgili mahalle sakinlerine aktaran Yazgı, artık Aksaray’da sorun diye bir şeyin olmayacağını ve karşılaşılan engellerin birer birer aşılması gerektiğinin de altını önemle çizdi. Aksaray’a hakkaniyeti ile hizmet edecek Şimdiden Belediye Başkanı olarak hitap ettiği Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı’ya özellikle kadınlara yönelik uygulayacağı projelerden ötürü teşekkür eden Milletvekili İlknur İnceöz, “Başkanımız ‘Artık mahallelere eşit hizmet gidecek. Merkezde ne varsa en kenarda da o olacak. En kenarda ne varsa merkezde de o olacak’ dedi. Kendisinin bu şehri hakkaniyeti ile yöneteceğinden hiç şüphemiz yok,” diye konuştu. Yedi ayrı seçimde dik durduk bu seçimde de dik duracağız toplantı alanını dolduran Yavuz Sultan Selim Mahalle sakinlerine 30 Mart yerel seçimlerinin önemini hatırlatarak sözlerine başlayan İl Başkanı Fatih Yıldırıcı “sizlerle başbakanımızın arasındaki irtibatı kesmek isteyen bir zihniyetle çarpışıyoruz. Sizler 3 genel 2 yerel ve 2 referandum ile dik durdunuz ve 30 Mart’ta da dik duracaksınız,” dedi.



Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli