Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Yazgı;10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Gazeteciler İle Buluştu

Yazgı;10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde  Gazeteciler İle Buluştu

Yazgı;10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Gazeteciler İle Buluştu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Aksaray´da faaliyet gösteren medya mensupları ve yaygın basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Düzenlenen yemekli programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Cumhuriyet Başsavcı Ramazan Akın,Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı ve 2. Ağır ceza Mahkeme Başkanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkeme Başkanı Osman Erkan ve 1. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı İlker Akkaş,Gazeteci-Yazar Osman Altınışık, Emniyet Müdürü Selami Hüner, Baro Başkanı Beytullah Coşkun, 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ali Südemen, Aksaray Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar, Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, ulusal medya temsilcileri ile Aksaray´da yayın yapan yerel medya temsilcileri katıldı. 

YAŞADIĞIMIZ ZOR ŞARTLARA RAĞMEN BİZ BELEDİYE OLARAK VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK 

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray basını ile çok iyi bir dayanışma içinde olduklarını ve yaptıkları hizmetleri basın aracılığı ile kamuoyuna tanıttıklarını ifade ederek şunları söyledi ?Öncelikle tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum. Bizler yaptığımız çalışmaları sizler vasıtasıyla halkımıza ulaştırıyoruz. Sizlerin bizlere ve yapmış olduğumuz hizmetlere vermiş olduğunuz katkılardan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Göreve başlayalı 3 yıl oldu. Bu 3 yıl içinde 4 tane seçim geçirdik. Referandumunda Nisan ayı içinde olma ihtimali var. Dolayısıyla 5 tane seçimin içinde yer almış olacağız. Allah bir daha yaşatmasın 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimi sonucunda yaşadığımız zor şartlara rağmen biz belediye olarak var gücümüzle çalıştık. Bu işin başında ne için söz verdiysek neyi yapmayı tasarladıysak Allah nasip etti önümüzü açtı Bu kadar zor şartlar altında yine de bütün kuvvetimizle çalışmaya devam ediyoruz.

Yapmış olduğumuz çalışmalarda mutlaka unuttuğumuz ve eksik kaldığımız yada tamamlamayı hedefleyip te zamanında olmayan işler olacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi eleştiriye açığız. Yeter ki iftira olmasın. Karalama olmasın. Devam eden süreçte sizlerin bizlere vereceğiniz öneriler, eleştirileri hep değerlendireceğiz. Bunlar bizim önümüzü açacak bir yol olacak.

ALLAH BU MEMLEKETE 15 TEMMUZ BİGİ BİR SIKINTIYI BİR DAHA YAŞATMASIN

Daha önce bahsettiğim gibi 15 Temmuz gibi bir sıkıntıyı Allah bir daha bu memlekete yaşatmasın. Sizlerde basın olarak hep orada meydandaydınız. Her an yapılan işleri halkımız aktardınız. 30 gün boyuncu birlikte sabahlara kadar nöbet tuttuk. Sadece içerideki hainlere değil dışarıdaki düşmanlara da birliğimizi bütünlüğümüzü her şekli ile göstermiş olduk. Bunu yaparken tek başımıza değil sizlerle beraber yaptık. Aslında işin arka tarafında tabiki değerli Başsavcım, adliyenin değerli reisleri, hâkimlerimiz, savcılarımızda bu işin en başından beri vardı. Emniyetimiz zaten her zaman işin içindeydi. Bu hainelere hiçbir zaman hiçbir şekilde geçit vermemek ve bunların bu memlekete yaptığı hasarı bir daha yaptırmamak için ben çok iyi biliyorum gecesi gündüzü birbirine karışarak çok yoğun ve gayretli bir şekilde çalıştılar. Ben değerli başsavcımıza, reislerimize, hakimlerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Çok şükür Tehlikenin büyük bir çoğunluğu atlatıldı. Ama hala var mı? Evet var. Bunlarda yeni veriler ortaya çıktıkça değerlendiriliyor. Ona göre de işlemler yapılıyor. Bizim burada yapmamız gereken bu kurumlarımızı daima desteklememiz. Daima yanlarında olduğumuzu söylememiz. Kim ne derse desin sizlerde takip ediyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız her noktada her yerde bu işin önemini ve ciddiyetini sürekli vurguluyor. Yine aynı şekilde hükümetimiz ve Başbakanımızda o noktalarda ne kadar hassas olduğunu bizlere iletiyor. Zor bir süreçten geçen ülkemizi bizler hep birlikte elbirliği içinde daha iyi noktalara getirmenin gayretinde olmalıyız. Birilerinin bin tane hesabı varsa Allah´ın da hesabı var. Hesapların en iyisini bilen. Sonuçta bizler inana insanlarız vatanı milleti için canını göz kırpmadan verecek insanlarız. Bu duyguyla hareket ettiğimiz sürece de hiç kimsenin bize bir şey yapamayacağına ben kalben inanıyorum.

ŞEHİT AİLELERİMİZİN HAYIR DUASINI ALMALIYIZ

Şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Şehit babalarıyla teker teker görüştük. Onların duygularını aldık. Bu insanlar canı gibi sevdikleri evlatlarını memleketimiz için şehit verdiler. Onlardan Allah bin kere razı olsun. Bizlere öyle bir nesil yetiştirmişler ki biz Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarının destanlarını okuyorduk ta O ruh hala orada mı kaldı diye düşünüyorduk. Ama 15 Temmuzda Elhamdülillah o ruhun hala ayakta olduğunu ve Allah´tan başka hiçbir gücün bunu yıkamayacağına, vatanı, milleti, bayrağı ve dini için sarılan bu memleketin insanlarına Allah her zaman yardım edecektir. Şehit ailelerimizin hayır duasını almalıyız. Biz belediye olarak bu insanlarımızın ihtiyaçlarını vazifemiz olarak karşılıyoruz. Bu bizim vatani borcumuz. Çünkü kendi evlatlarını bu vatan için seve seve verebilen bir ailemiz ne isterlerse biz yerine getirmeye hazırız. Yine gazilerimizde aynı şekildedir. Biz bu süreç içinde Şehit olanlarımıza Allah´tan rahmet. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin daha güzel geleceğe ulaşabilmesi için Sayın valimizin, değerli başsavcımızın, emniyet müdürümüzün, sizlerin ve bizlerin hepimizin bütün kurumlarımızın elbirliği ve güç birliği içerisinde güzel günlere ulaşacağımıza inanıyorum.Bu vesileyle bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Allah hepinizden razı olsun? dedi.

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ?Öncelikle Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizleri adliye camiası ile böyle kaynaştıralım diye. Birlikte aynı masaları paylaştırdı. Tabi hatırlanmak çok güzel bir şey. Hatırlamakta çok güzel bir şey. Bu duyguyu bize yaşattığı için Sayın Başkana Teşekkür ediyoruz. Bütün meslektaşlarımında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü tebrik ediyor hepinize sevgi,saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum? dedi.

Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ?Başkanımız hiçbir 10 Ocak Gazeteciler Günü´nü unutmadı. Bugüne kadar hep bizimle birlikte oldu. Bizlerin bir araya gelmesine vesile olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ilimizde görev yapan radyo, televizyon,gazete,internet gazeteciliğinde çalışan tüm arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.İyi şartlar altında çalışmalarını temenni ediyorum. Hakikaten medyada çalışan arkadaşlarımızın işleri zor. Kara kışta yedi gün 24 saat hizmet veriyorlar. Ama severek yapılan bir meslek olduğu için bu kadar kahırda çekiliyor. Başkanımıza ve protokole de teşekkür ediyorum.? 

Gazeteci Ahmet Erbaş ? Ben 48 yıllık gazeteciyim. 73 yaşındayım. Son iki yıla gelinceye kadar hiçbir siyasi parti,siyasi kişilerde böyle bir şey adet değildi. Son iki senedir bu adet beynelmilel şekle döndü. Sebep olana emeği geçene teşekkür ediyorum. Adliye ve emniyet bizim kolumuz kanadımız. Böyle bir gecede sevgili kardeşlerimizi de burada görmek bizleri son derece mutlu etti. Teşekkür ediyorum. Bütün gazeteci arkadaşlarım adına sebep olanlara şükranlarımı sunuyorum.? Şeklinde konuşarak duygularını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı ve medya mensuplarına günün anısı olarak çeşitli hediyeler verdi. 



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli