Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Yazgı ;Yeni Sanayi Projesi İçin Esnaflarımıza 65 Milyon Liralık Destek Sağladık

Yazgı ;Yeni Sanayi Projesi İçin Esnaflarımıza 65 Milyon Liralık Destek Sağladık

Yazgı ;Yeni Sanayi Projesi İçin Esnaflarımıza 65 Milyon Liralık Destek Sağladık

?375 milyon olan bu projenin 65 milyonunu belediye olarak sübvanse ederek, esnaflarımızın ödeyecekleri rakamı azaltmış olduk?

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın Aksaray´a kazandıracağı en büyük proje olan 375 Milyon TL´lik Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi,  Aksaray kamuoyunda çok büyük yankı uyandırdı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 375 milyon liralık Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi için Aksaray belediyesi olarak sanayi esnaflarına çok büyük maddi ve manevi destek sağladıklarının altını çizerek  ?Toplamda 375 milyon olan bu projenin 65 milyonunu belediyemiz sübvanse etmektedir. Yani belediyemiz bu yükün bu kısmını üzerine almak suretiyle esnaflarımızın ödeyecekleri rakamı azaltmış oluyor. Bu çok büyük bir avantaj. Çok büyük bir destektir. Biz her zaman esnafımızın yanında olduğumuzu ve onlarla beraber bu büyük projenin altında imzamızın olduğunu belirtmek istiyorum? dedi.

Başkan Yazgı, konuya ilişkin açıklamasında şu görüşlere yer verdi  ?Üniversite ile OSB arasında, transit geçiş güzergâhında 300 hektar-3 Milyon m2 alanda yapacağımız Yeni Sanayi Kentsel dönüşüm projemizin içerisinde 100-200-300-400-500 m2´lik modüler modern dükkânlarımız olacak ve her birinde lavabo-wc-mutfak nişi gibi bölümler bulunacak. Örnek,100 m2lik bir dükkânın önünde 10 m çekme mesafesi konuldu, 100 m2 de açık alan olmuş olacak. Yeni Sanayi projemizin içerisinde, mevcut sanayimizin içerisinde esnaflık yapan, açık alancılar, mobilyacılar, üreticiler, mermerciler, oto ve tır tamircilerine yönelik bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz.

Ayrıca bu proje içerisinde çevre güvenlik duvarının içerisinde, sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, tır garajı, lokanta, market, mağaza ve showroomlar, çıraklık okulu ve bir cami yapılmış olacak. Çıraklık okulu ve Caminin maliyeti Toki tarafından ücretsiz, hibe olarak yapılacak.

23 Aralık Cuma günü Halkbankası Sanayi Şubesinde talep toplama sürecini başlattık. Bu süreç 10 Şubat tarihine kadar devam etmiş olacak. Belediyemiz zemin katında, Proje ile ilgili Bilgilendirme-İletişim Ofisimiz hizmet veriyor. Sanayi esnaflarımızdan meslek odalarına kayıt olmayanlar, bu süreç içerisinde odalara kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Bilgi almak isteyen esnaflarımız belediyemizdeki iletişim ofisinden bilgi aldıktan sonra, istenen belgeleri tamamlayıp meslek odalarından kayıtlı olduğuna dair belgeyi de alacaklar, sonra belediyemizden Halkbankası´na yazılacak yazı ile birlikte, istemiş oldukları m2´ye göre öngörülen başvuru bedelini Halkbankası Sanayi şubesine yatırmış olacaklar. 10 Şubat´ta talep başvuruları bitiminde, gelinen mevcut duruma göre İhale Süreci TOKİ tarafından başlatılmış olacak. Tahminimiz Mayıs-Haziran ayı içerisinde bu dönüşüm projemizde temel atma törenimizi yapmış olacağız? şeklinde konuştu.

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli