Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Yatırımlara Hız Kazandırmalıyız

Yatırımlara Hız Kazandırmalıyız

IPARD I Kapsamındaki TKDK Destekli Projeleri Tamamlayıp IPARD Iı Kapsamındaki Yatırımlara Hız Kazandırmalıyız

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aksaray İl Koordinatörlüğü´nde IPARD I Programı kapsamında TKDK desteği almış ve sözleşmesi devam eden projelerin tamamlanma süreçleri ve IPARD II Programının ayrıntıları üzerine bir değerlendirme toplantısı yapıldı. TKDK Aksaray İl Koordinatörü Metin Altınsoy´un yönetiminde, TKDK Genel Merkez Finansman Genel Koordinatörü Mahmut Kardaş ile Tahakkuk Koordinatörü Cihan Karahan´ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantının ilk ayağını yatırımların bitiş sürelerine ilişkin faydalanıcılarla yapılan görüşmeler, ikinci ayağını ise kurum uzmanları ile değerlendirilen IPARD II Programı ve uygulamalara yönelik ayrıntılar oluşturdu.

2016 yılı içerisinde tamamlanması gereken IPARD I kapsamındaki son 16 projenin bitiş tarihleri ve son durumları tek tek gözden geçirildi. 10 adet Süt Üreten Tarımsal İşletme, 2 adet Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, 2 adet Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, 2 adet de Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri sektörlerinden oluşan projelere ilişkin yatırım sahipleriyle görüşülerek yapılan yatırımların bu yıl içerisinde tamamlanması gerektiği hatırlatıldı.

Diğer yandan TKDK Uzmanları ile yapılan değerlendirmede de IPARD I döneminden kalan tüm projelerin bir an önce tamamlanmasının, IPARD II kapsamında gerçekleştirilecek, yeni yatırımlara odaklanılarak, Aksaray´ın kırsal gelişmişlik düzeyinin önünü açma bakımından önem arz ettiği vurgulandı. İl Koordinatörü Altınsoy konuya ilişkin olarak ?IPARD II kapsamındaki yatırımlara hız kazandırmalıyız. Bunun için de önceki döneme ait ve bu yıl içerisinde bitmesi gereken yatırım projelerini nihayete kavuşturmalıyız? dedi.

IPARD II ile birlikte destek kapsamına alınan farklı sektörler olduğunu da hatırlatan Altınsoy, TKDK´nin taşra teşkilatlarında hem bu sektörlere hem de hâlihazırdaki yatırım alanlarına yönelik uygulamalardaki süreci hızlandırmanın, şehirlerimizin ekonomik kalkınmasını da hızlandıracağının altını çizdi. Bu bağlamda yapılan yatırımların tamamlanması için gerekli kontrol ve takibin sıklıkla gerçekleştirileceğini söyledi.

TKDK Aksaray İl Koordinatörü Metin Altınsoy´un yönetiminde, TKDK Genel Merkez Finansman Genel Koordinatörü Mahmut Kardaş ile Tahakkuk Koordinatörü Cihan Karahan´ın da katılımlarıyla yapılan toplantı, Kurum Uzmanlarının görüş, öneri ve sorularını ilettiği sohbetin ardından sona erdi.

 

 



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli