Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Yaralı güvercini Vali Aydoğdu tedavi ettirdi

Yaralı güvercini Vali Aydoğdu tedavi ettirdi

Yaralı güvercini Vali Aydoğdu tedavi ettirdi

-Aksaray’da bir öğrencinin yaralı bir güvercin için istediği yardım talebini Vali Hamza Aydoğdu karşılıksız bırakmadı. Öğrenci ile irtibata geçen Vali Aydoğdu yaralı güvercini tedavi edilmesini sağladı. 

11 sınıf öğrencisi Muhammed Ali Topkaya kent merkezinde yürürken insanların yanından geçmesine tepki vermeyen bir güvercin gördü. Yaralı olduğunu düşündüğü kuşa yaklaşan Topkaya, güvercinin önünde ‘Paramız yoktu. Veterinere götüremedik. Siz Götürün'  yazılı bir not buldu. Bu duruma çok üzülen Topkaya, fotoğraf çekip Aksaray’da gençlerle Valinin kurduğu ve siz bizim bu ilde gözümüz kulağımız olun, bu ili beraber yönetelim dediği 132 öğrenci ve Vali’nin bulunduğu gruba attı. Vali Hamza Aydoğdu da öğrenci grubunda paylaşılan fotoğrafın ardından hemen devreye girip Topkaya’ya duyarlığı nedeniyle teşekkür ederek Topkaya’dan ilgili ekipleri gelene kadar yaralı güvercinin yanından ayrılmamasını istedi. 

Yaralı güvercini ekiplere teslim eden Muhammed Ali Topkaya, Vali Aydoğdu’nun güvercinin veteriner hekime götürülmesi ve tedavisi ile ilgili fotoğrafları paylaştığını bu durum karşısında çok mutlu olduğunu ifade ederek Vali Hamza Aydoğdu’ya teşekkür etti. 

Bu durumda çok etkilendiğini anlatan Topkaya; Vali Hamza Aydoğdu ile kendisinde de içerisinde yer aldığı 130 kişilik bir öğrenci Whatsappgrubunda her an iletişim halinde olduklarını, yaptığı yardım çağrısına ilk Vali Aydoğdu’nun cevap vermesine çok şaşırdığını belirtti. Topkaya, Vali Aydoğdu’nun yaralı kuşun tedavi süreci ile yakından ilgilenmesininkendisini çok mutlu ettiğini belirtti. 

Vali Hamza Aydoğdu da yaptığı açıklamada gençleri anlamanın önemine dikkat çekerek her fırsat ve platformda gençlerle bir araya geldiklerini söyledi. 130 kişilik bir Whatsapp grubu kuran gençlerin arasında kendisi ve bazı birim amirlerininde bulunduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; 

“Gençlerle bir araya geldik. Gençler her konuda eleştiri yaptılar. Bazılarının çözümü bizde bazılarının değildi. O an isterseniz şöyle bir şey yapalım dedik. Bir grup kuralım, bizde orda olalım, siz Aksaray’da bizim elimiz, gözümüz kulağımız olun. Gördüğünüz düzeltilmesini istediğiniz konuları, fikirleri, projeleri bize yazın. Bizde düzeltelim, yapalım ve birlikte bir hikâye inşa edelim. Önce şaşırdılar, sonra küçük küçük dokunuşları gördüler ve inanılmaz bir sinerji oluştu. Özgüven ekip ruhu beraber hareket etme güzelliklere ortak olma. Bizim edindiğimiz tecrübe, nasihatten ve emirden hoşlanmıyor gençler. Yapılması gereken onları anlamak, dinlemek ve yatığınız işe ve güzelliklere ortak etmek. Bunu yapınca çok başka bir boyuta geçiyorsunuz. ‘Şikayet etme,hikaye oluştur’ anlayışı bu şehirde tuttu. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum’ dedi. 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu