Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Yamaç Paraşütünün Kalbi Aksaray´da Attı

Yamaç Paraşütünün Kalbi Aksaray´da Attı

Yamaç Paraşütünün Kalbi Aksaray´da Attı

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesinin katkılarıyla 22 - 28 Ağustos 2016 tarihleri arasında Aksaray´da düzenlenen ve 13 ülkeden 130 pilotun katılımı ile gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası sona erdi.

Aksaray´da düzenlenen Dünya Kupası Ön Şampiyonasının ilk uçuşunun Şehit Astsubay Ömer Halisdemir´in anısına gerçekleştirilmişti Yamaç Paraşütü Şampiyonasında dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Törene, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Aksaray Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya ve pilotlar katıldı.

Uluslararası Havacılık Federasyonunun (FAI) izniyle düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Şampiyonası, yapılan ödül töreniyle son buldu. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunun Hava Sporları Aksaray Temsilcisi Abdullah Kahraman, Şampiyonanın düzenlenmesinde kendilerine destek sağlayan herkese teşekkür ederek , "Aksaray tarihinde ilk defa düzenlenen bu üst düzey şampiyonayı hiçbir sorun olmadan bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu şampiyonadan sonraki hedefimiz Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Şampiyonası´na ev sahipliği yapmak olacak. Bunu düzenlemek için de şimdiden çalışmalara başlayacağız. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise yaptığı açıklamada ? Yamaç paraşütünün Aksaray´da olması Aksaray´ın ve Türkiye´nin tanıtımı açısından çok önemli. Burada yapılan yarışmadan sonra Fransa´da finaller olacak. Amacımız gelecek sene bu finalin Türkiye´de ve Aksaray´da yapılması. Aksaray´ın değişik değerlerinin farkına varmak ve onları geliştirmek Aksaray´ın tanıtım açısından çok önemli bizde bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Aksaray´ımızda yapılan bu organizasyon dünya çapında büyük bir organizasyon. Bu organizasyonda ev sahibi olarak Aksaray´ın devam ettirmesini temenni ediyorum ve bunun Aksaray´ın tanıtımında çok önemli bir yere sahip olacağını düşünüyorum. Bizlerde valiliğimizle, belediyemizle, kültür müdürlüğümüzle ve Aksaraylı hemşerilerimizle bu işe sahip çıkacağız.? şeklinde konuştu.

Genel Klasmanda; Stanislav Klikar,Durali Karaca,Murat Tuzer. Sport Klasmanda; Mohamad Ali Hosseini Semnani, Kayvan Arianpour, Mustafa Aztekin.Bayanlar Klasmanında; Fateme Eftekhari,Gülşah Asmalı,Merve Gülşah Arslan adlı sporcular elde ettikleri başarılarla ödül almaya hak kazandılar.

Şampiyonada 3 farklı kategoride dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

 



CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bir testten daha başarıyla geçti
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Seçim zaferini karpuzla kutladılar
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı