Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Yaldır Zulüm gören Müslüman soydaşlarımızın sorunlarını dile getirdi

Yaldır Zulüm gören Müslüman soydaşlarımızın sorunlarını dile getirdi

MHP Aksaray Milletvekili Turan Yaldır yayınladığı basın bildirisinde şunları söyledi.

MHP Aksaray Milletvekili Turan Yaldır yayınladığı basın bildirisinde şunları söyledi. Şükürler olsun ki on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif´in her biri birbirinden bereketli günlerini yaşıyoruz. Huzur dolu sahur ve iftar sofralarımız, kılmak için camileri doldurduğumuz teravih namazlarımız ile gönül iklimimiz feraha kavuşuyor. Bizler Aksaray´ımızda ve ülkemizde huzur içerisinde Ramazanımızı yaşarken ne yazık ki diğer Türk ve İslam beldeleri yine birçok badireler atlatmakta. Çeşitli coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren soydaşlarımız, din kardeşlerimiz umutları, hayâlleri, her türlü hakları, demokrasi talepleri ellerinden alınmış halde baskıcı düzenlerin kucağında yalnızlığa itilmişlerdir.

  Doğu Türkistan´da oruç tutması engellenen kardeşlerimizin feryatları bizleri derinden hüzne boğuyor. Gardaşlarımız, Çin´in insafına terkedilmiş halde hıçkırıklarını sahiplenen ve gözyaşlarını silen bir yardım eli aramakta.  Soydaşlarımız Uygur Türkleri, her sahurda zalimin kırbacıyla vahşi bir ölüme uyanıyor. Sınırımızın öbür tarafında Bağdat, Kerkük, Telâfer, Fellûce, Samarra yine kaderleriyle baş başa. Azerbaycan´da Karabağ yine yaslı, demokrasi yalanları ile dirliği düzeni bozulmuş Kırım yine kırılıyor. Gazze´de yine çocuklar tanklara karşı yumruklarıyla vatan müdafaası yapıyor. Yine onlarca insan İsrail´in baskıcı rejimi altında yaşam mücadelesi verip; yine tek başına, yine yokluk içinde, yine kurşun yiyerek oruç açıyor. Suriye´de insanlar zulümden ve işkenceden dolayı yurtlarını terk ederek kendilerine açılacak yeni bir kapının derdindeler. İki terörist grubun arasında titreyen elleriyle Cenab-ı Allah´a yakarıyorlar. Dünya üzerinde bu acılar yaşanırken milliyetçi hareketin her bir ferdi bu feryatlara kulaklarını kapatamaz yaşanan vahşeti görmemezlikten gelemez. Türk milletinin susmayan susturulamayan vicdanı milliyetçi harekettir. Bilinmesini isterim ki nerede bir mazlum varsa o yüreklere yağmur olmak, karanlık geceleri umutlu şafaklara erdirmek bizlerin yüce Allah´tan tek niyazıdır.

Değerli Hemşerilerimden ricam duaların boş çevrilmediği bu günlerde bu kardeşlerimizi unutmasınlar. İftarlarında ve sahurlarında onları da gönüllerinden geçirsinler.  Yüce Allah, bizleri gözümüzün yaşının dindiği, tüm soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin kurtuluşa erdiği Ramazanlara ulaştırsın. Bu mübarek ayı hakkıyla ihya eden, ömrünün her anını Ramazan gibi yaşayan kullar olabilmek ümidiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 



Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli