Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

VİLAYETİMİZ FİİLEN 97 YAŞINDA!

VİLAYETİMİZ FİİLEN 97 YAŞINDA!

VİLAYETİMİZ FİİLEN 97 YAŞINDA!

 *Aksaray için 1861-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam olarak 115 yıl süren adeta yer yüzünden yokmuşuz gibi silen 2 ilçelik esaretinin yeniden tekerrür etmemesinin, yani tekrar ilçelik prangasına çarptırılmamamızın çaresi istikbalimizin 1.olmazsa olmazı olan bundan 98 yıl önce 13 Ekim 1920´de Aksaray´ın vilayet  olmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun BMM´sinde kabulü esnasında Burdur Milletvekili Soysallı İsmail tarafından gündeme getirilen bizimde 2008 den bu yana başlattığımız Aksaray-Çakmak hattına bağlanma isteğini yerine getirecek olan ilki 2004,daha sonra 2009 da olmak üzere 2010´un Aralık ayından en son 14 Nisan ve 13 Ekim 2017de olmak üzere en yetkili ağızlardan sözü verilen dün ise Ak Parti Myk üyesi ve grup başkan vekili İlknur İnceöz tarafından yeniden taahhüt edilen Aksaray-Ulukışla tren hattımızın bitim tarihide belli olacak şekilde en kısa zamanda ihalesinin yapılmasında.

 

   *2. Çaresi ise Aksaray´la birlikte Şereflikoçhisar, Evren, Kulu ,Cihanbeyli, Haymana, Ereğli ,Altunhisar ve Ulukışla´nın da can damarı olan etrafında bulunan onlarca  petrol istasyonu ,dinlenme tesis ile tamirci, elektrikçi ve lastikçilerde çalışan 15.000 kişinin de, bakmakla yükümlü olduklarıyla birlikte 75 bin kişinin de can damarı olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak olan 5 Şubat 2017 günü Aksaray´ı ziyaret eden UDH Bakanı Ahmet Arslan tarafından da uygun görülen tedbirlerin zaman geçirilmeden alınmasında.

 

 

   Bu gün İstiklal marşımızın yazarı vatan şairi Mehmet Akif Ersoy´un tabiri ile tek dişi kalmış canavar olan kendilerini medeni olarak görüp mazlum ve mağdur milletlerin istikballerini karartanlar tarafından işgal edilen vatanımızın bu hukuk tanımazlardan kurtarılması için kurulan BMM´sinin açılışından 5 ay 13 gün sonra 13 Ekim 1920´de kabul edilen 40 Nolu kanunun kabul edilmesinden 5 ay 8 gün sonra ise 21 Mart 1921 tarihli 7 numaralı  resmi gazetede yayınlanmasıyla  Aksaray´ın fiilen il oluşunun 97. yıl dönümü.

AKSARAY İÇİN 1861-1920 VE 1933-89 YILLARI ARASINDAKİ GİBİ TARİHİN YENİDEN TEKERRÜR ETMEMESİ İÇİN TÜM SORUMLULUK AKSARAY MİLLETVEKİLLERİYLE TÜM SEÇİLMİŞLERİNDE!!!

   Hiç hak etmediği, asla ve asla d a hak etmeyeceği 59 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan  13 Ekim 1920 günü BMM´sinde kabul edilen 40  Nolu kanunun ertesi yıl yani 97 yıl önce bu gün resmi gazetede yayınlanmasıyla fiilen il olan Aksaray´ın o zamanki Türkiye´de elektrik enerjisinin aydınlatma ve sanayisinde kullanan iki elin parmaklarını geçmeyen yerlerinden birisi olmasına ,her yönüyle hızla kalkınmasına rağmen 20 mart 1933 günü TBBM´sinde kabul edilen,27 Mayıs günü resmi gazetede yayınlanan ve 1 Haziran günü ise yürürlüğe giren akli, hukuki  hiç bir  somut izahı da bulunmayan 2197 sayılı  kanun 3. Maddesiyle ilçe yapılmasının yeniden tekerrür etmemesi için tüm  sorumluluk sahiplerine çağrıda bulunan hemşerilerimiz? Bu konuda yetki ve sorumluluk sahipleri mesuldür.

AK PARTİ MYK ÜYELİĞİYLE HÜKÜMET ÜSTÜ,GRUP BAŞKAN VEKİLLİĞİ İLE İSE BAKANLAR ÜSTÜ MAKAMLARA SAHİP OLAN MİLLETVEKİLİMİZ  İLKNUR İNCEÖZ ÖNDERLİĞİNDE DİĞER VEKİLLERİMİZLE ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİMİZ VE MESLEK ODALARIYLA STK´LARLA MEDYA CEMİYET VE MENSUPLARI NIN İŞ BİRLİĞİYLE  TARİHİN 3 DEFA TEEKERRÜRÜ ENGELLENİR,AKSİ İSE AKSARAY´IN KIYAMETİDİR!!!
   Bu mesuliyette sırasıyla Aksaray milletvekillerinden Hükümet üstü konumu olan Ak Parti Myk üyesi ve bakanlar üstü konum olan grup başkan vekilliği görevinde bulunan İlknur İnceöz´le kendisi gibi ilimiz Milletvekilleri olan Cengiz Aydoğdu ve  Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy,25. Dönem Aksaray Milletvekili Nevzat Palta,İGM Başkanı Mehmet Tüzün, CHP il başkanı Ramazan Koçak ,MHP il Başkanı Ramazan Kaşlı ile tüm Meslek Odaları  ve STK ların başkanlarıyla yönetim kurulları ve Aksaray Medya Cemiyetleriyle medya mensuplarının tamamında.

TARİHİN  YENİDEN TEKERRÜR ETMEMESİ İÇİN 14 YIL ÖNCE SÖZÜ VERİLEN ,ŞİMDİYE KADARDA EN YETKİLİ AĞIZLARDANDA DEFALARCADA TEKRARLANAN BİZİ LİMANLARLA HAM MADDE MERKEZLERİNE BAĞLAYACAK OLAN AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININ EN KISA ZAMANDA İHALESİNİN YAPIM TARİHİDE BELLİ OLACAK ŞEKİLDE YAPILMASINDA!

   Bu konuda şimdiye kadar defalarca verilen sözlerin ardından  çok yavaşta olsa önce Çed projesi,ardından ise geçen yılın sonunda Etüt projesi tamamlanan ilimizin olmazsa olmazı olan, teşvikler kalktığında demiryolu bulunan yerlerle sanayicilerimizin  rekabet etmesini sağlayacak olan bizi limanlar ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan ve 2004 yılından bu yana en yetkili ağızlar tarafından sözü verilen DPT´tarafından yatırım proğramına alındığı ve Kalkınma bakanlığı tarafından ödeneğinin ayrıldığı belirtilen  Aksaray-Ulukışla tren hattımızın bitim tarihide belli olacak şekilde en kısa zamanda ihalesinin yapılmasında.

İSTİKBALİMİZİN 2. OLMAZSA OLMAZI BİZİMLE BİRLİKTE ŞERELİKOÇHİSAR, KULU, CİHANBEYLİ, HAYMANA,EVREN,ALTUNHİSAR,EREĞİLİ VE ULUKIŞLA´NINDA CAN DAMARI 15000 KİŞİNİN ÇALIŞTIĞI  E.90 KARAYOLUNUN OTOBANDAN EN AZ ŞEKİLDE ETKİLEYECEK TEDBİRLERİN ALINMASINDA!

   Aksaray için tarihin tekerrür etmemesi için elzemliğinin yanında bizimle birlikte Şereflikoçhisar,Kulu,Cihanbeyli,Haymana,Evren,Altunhisar,Ereğli ve Ulukışla ilçelerininde can damardı olan ve  işlevini kaybetmesi halinde ilk etapta yol kenarında bulunun Petrol istasyonları,dinlenme tesisleriyle buralarda veya yakınlarındaki tamirciler,lastikçiler ile buralara  lojistik destek sağlayanlarla birlikte ortalama olarak 15000 kişi ve aileleriyle birlikte  ekmek yiyen 75000 kişi mağdur olacak.

   Bu mağduriyetlerin olmaması,dileyenlerin otobanı kullanmaları,dileyenlerin ise can ve mal güvenliği maksimum seviyey gelmiş E. 90 karayolunu kullanabilmesi için defalarca tartışılan ve yapılan beyin jimnastiğiyle bulunan çözüm olan Aksaray-Ankara ve Aksaray-Ulukışla güzergahında yolun iki yakasından diğerine geçen yayalar,araçlar,tarım makinaları ile  otobüsünden otomobiline kadar tüm araçlarla yine evcil hayvanların bu geçişleri yolun altından yapabilecekleri böyleliklede her yıl bu geçişler esnasında meydana gelen can kayıplarını da milimize edecek olan yeterli sayı genişlik ve yükseklikte 8 şer şeride göre yapılacak tünellerde.

YETKİDE ,MADDİ VE MANEVİ SORUMLULUKTA AKSARAY MİLLETVEKİLLERİ İLE ATNMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİYLE MESLEK ODALARI VE STK  YETKİLİLERİ VE ÜYELERİYLE MEDYA MENSUPLARINDA!

   İlimizin istikbalinin 1. olmaz ise olmazı olan Aksaray-Ulukışla  tren hattının  bitiş tarihide belli olacak şekilde zamanında ihalesinin yapılması konusunda da,E. 90 ın cazibesini sürdürmesi içinde yetki ve sorumluluk ilimiz Milletvekilleri Ak Parti Myk üyesi ve Grup başkan vekili İknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti,25. Dönem Milletvekili Nevzat Palta, Vali Aykut Pekmez,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Ak Parti İl  Başkanı Hüseyin Altınsoy,İGM başkanı Mehmet Tüzün ile CHP il Başkanı Ramazan Koçak ve MHP il başkanı Ramazan Kaşlı ile ilimiz genelindeki Meslek Odaları,STK lar ile Medya Cemiyetleri ile mensuplarında. ?dediler. (Haber araştırma, belge ve bilgilerle fotoğraflar Ali Genç)

 



Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
BaşkentRay'da rekor
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
Kümes hayvancılığında büyüme
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli