Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Vilayetimiz Fiilen 27 Yaşında

Vilayetimiz Fiilen 27 Yaşında

Vilayetimiz Fiilen 27 Yaşında

Dönemin Başbakanı,8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal´ın Vilayetliğimizin Baş Mimarı Mehmet Altınsoy´la,Vilayet kanunu teklifinin hükümet tarafından TBMM´sine verilmesinden sonra ise canını dişine takan ANAP Grup Başkan vekili Raşit Daldal ve ozamanki İç İşleri Bakanı Abdulkadir Aksu başta olmak üzere  Hükümet(15 Temmuz Milli İrade Şehitleri) meydanını dolduranların katıldığı törenle ilk Valimiz merhum Rıdvan Yenişen´in görevine başlamasıyla 27 yıl önce bu gün 56 yıl süren hiç hak etmediğimiz, asla ve asla da hak etmeyeceğimiz 2. İlçelik esaretinden kurtularak fiilen vilayet olduk .

 

*Aksaray´ın bir daha hak etmediği tüm olumsuzluklardan tamamen kurtarılmasının ,yani tarihin yeniden tekerrür etmesini önlemenin olmazsa olmaz çaresinin ilki bizi limanlara bağlayacak Aksaray-Ulukışla tren hattımızın,Tıp Fakültemizin ve  Hava limanımızın en kısa zamanda hizmete açılmasında,E.90 Karayolunun cazibesini devam ettirecek yatırımlarında zamanında planlanıp uygulanmasında.

 

   Şehirlerin atası,yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi,İyi insanlar ve Zaferler diyarı,Selçukluya Baba2. Kılıçaslan ve Oğlu Melikşah  döneminde 2 defa başkentlik yapan Aksaray 27 yıl önce bu gün ilk valimizin yapılan muhteşem törenle görevine başlamasıyla 56 yıl süren hiç hak etmediğimiz,asla ve asla da hak etmeyeceğimiz 2. İlçelik esaretinden fiilen kurtularak yeniden vilayet oldu.

TARİHİN TEKERRÜRÜNÜ ÖNLEMENİN ÇARESİ ETÜT PRDOJE YAPIMI DEVAM EDEN AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININ HİZMETE GİRMESİNDE ,TIP FAKÜLTESİ İLE E.90´IN CAZİBESİNİ DEVAM ETTİRECEK TEDBİRLERİNDE ZAMANINDA ALINARAK UYGULANMASINDA!!!

 Aksaray´ın 1861-1920 ve 1933-89 yılları arasında yaşadığı hiç hak etmediği toplam olarak 115 yıl süren ilçelik esaretleri de dahil akla gelebilecek tüm olumsuzluklardan tamamen kurtulmasının çaresi Başta ilk ilçelik esaretine çarptırılmamıza sebep olan bizi ulaşım hatları dışında bırakan trene kavuşturulmamızda!!!

    Bununla da 96 yıllık hayalimiz olan şu anda etüt proje yapımı devam eden bizi tarihin tekerrüründen kurtaracak olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın İhalesinin gelecek yıl yapılabilmesi için bu sene etüt projesinin tamamlanarak,gelecek yılki genel bütçeye ihale için ödenek konmasında!!!

   Ankara-Pozantı Otobanın ihalesi yapılmadan E.90 Kara yolunun cazibesini devam ettirecek projelerinin yapılarak bunların zaman geçirilmeden uygulanmasında.

  Dekanı atanan Aksaray Tıp Fakültesinin  en kısa zamanda eğitime başlamasında,yılın 12 ayı,4 mevsimi ve günün 24 saatinde her türlü hava koşulunda yurt içi ve milletler arası uçuşların gerçekleştirilebileceği hava limanımızın hizmete açılmasıyla birlikte istikbalimizi ilgilendiren diğer yatırımların  zamanında alınmasında.

SORUMLULUK VAKİLLER,VALİ,BELEDİYE BAŞKANI,BAKAN YARDIMCIS VE İKİ BAKANLIK MÜSTEŞARI İLE İL GENEL MECLİSİ BAŞKANIYLA TÜM SİYASETÇİLER,MESLEK ODALARI İLE STK BAŞKAN VE YÖNETİM KURULLARI ÜYELERİNDE!!!

     Aksaray´ın istikbalinin olmazsa olmazı olan hizmetlerin gerçekleştirilmesi için ilk sorumluluk sahibi  olan ilimiz Milletvekili ve Ak Parti Grup başkan vekili İlknur İnceöz, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu,Mustafa Serdengeçti,Vali Aykut Pekmez,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Enerji Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun,25. Dönem Aksaray Milletvekili Nevzat Palta,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı,İç İşleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün,Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay ve CHP il Başkanı Ali Rıza Toprak´a.

     Daha sonra ise sorumluluk ilimizin diğer tüm atanmış ve seçilmişleriyle birlikte tüm Meslek Odaları yetkilileriyle STK temsilcilerine çağrıda bulunan hemşerilerimiz ?Aksaray´ın hak etmediği mağduriyetleri bir daha yaşamaması için gerekenleri zamanında yapmalarını.

  İstikbalimiz için kısa zamanda yapılması gereken bu ana hizmetlerin yanında ilimizin Tarım,Hayvancılık ve Turizmi başta olmak üzere yer altı ve üstü zenginliklerimizin de zamanında tespit edilerek değerlendirilmesini sağlasınlar.?dediler.(Haber araştırma,belge,bilgi Gazeteci-Yazar Ali Genç Arşivi)



İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
Aselsan'dan 35,1 milyon dolarlık ihracat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli