Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Vilayetimiz 27yaşında

Vilayetimiz 27yaşında

Vilayetimiz 27yaşında

11Bin 16 yıllık geçmişi ile  tartışmasız olarak Şehirlerin atası,yeryüzünde insanlığın hayat standardını yükselten sayısız maddi ve manevi ilimlerin gerçekleşmesini sağlayan sayısız ilklerle teklerin gerçekleştiği zaferler ve iyi insanlar diyarı,Selçuklunun şanlı başkenti Aksaray hiç hak etmediği,asla ve asla da hak etmeyeceği 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden 27 yıl önce bugün Büyük Millet Meclisinde kabul edilen 3578 sayılı Kanunla kurtularak yeniden Vilayet oldu.

   *Aksaray´ın Vilayetliliğinin büyüyerek ve gelişerek devam etmesi ve kıyamete kadarda bir daha hak etmediği konumlara düşmemesi,yani tarihin tekerrürünün önlenebilmesi için 13 Ekim 1920´deki 1. vilayetlik kanunu kabul edilirken gündeme gelen,2004´den 2015 ?in Mayıs´ına kadar en yetkili ağızlardan  defalarca sözü verilen , 15 Nisan 2016´de etüt projeyi yapacak kuruluşla sözleşme imzalanan  Aksaray-Ulukışla ve diğer tren hatlarımızın ve Tıp Fakültemizin zamanında açılmasında, Ankara-Pozantı  Otobanı hizmete açılmadan E.90´ın cazibesini  devam ettirecek tedbirlerin alınmasında ve çalışan bir Hava alanının da hizmete açılmasında.!!!

 

     Memleketimizin iki elin parmakların geçmeyen hayırlı evlatlarından ve ülkemizin efsane siyasetçi ve devlet adamlarından Mehmet Altınsoy ,milletimizin 2. Adamı 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal tarafından ortaklaşa geliştirilen stratejiyle ve Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından ise 1987 yılının Ramazan Bayramından başlanarak yayınlanan gazetelerde yazılan haberlere oluşturulan kamu oyu desteğiyle geliştirilen  ortak stratejinin de katkısıyla Aksaray 27 yıl önce bu gün hiç hak etmediği 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden TBMM sinde kabul edilen 3578 sayılı kanununla vilayet oldu.

     İlk kıvılcımı 1983 yılının Ekim ayının sonunda Aksaray Hükümet meydanında yapılan ANAP mitinginde o zamanki meydanda bulunan 2 Tarihi vilayet binasını gören merhum Özal´ın bunların ne binaları olduğunu sorduğu Altınsoy´un  bunların vilayet konakları olduğunu söylemesiyle orada gündeme gelen.

     1987 yılının Ramazan´ında ise Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınlanan cemiyetin ilk Bayramı gazetesi olmasının yanında Aksaray´ında de ilk Web ofset gazetesinin manşetiyle Vilayetlik kıvılcımının yakılması ve bu konuda aralıksız olarak devam ettirilen yayınlarla oluşturulan kamu oyununda desteğiyle Turgut Özal ve Mehmet Altınsoy tarafından oluşturulan ortak  stratejiyle önce  ANAP Genel sekreter yardımcılığına,oradan da Grup Başkan vekilliğine getirilen Avukat  Raşit Daldal´ında ortak çabasıyla 56 yıllık 2. İlçelik esaretinden  27 yıl önce bugün kurtulan Aksaray´ın 1861-1920 ve 1933-89 arasındaki gibi yeniden ilçeliğe düşmemesi  söz verilen hizmetlerle devam eden kalkınmasına ivme kazandırılmasında!!!

    1983´ün Ekim´inde Aksaray Hükümet meydanında yapılan ANAP mitingindeki alınan sözden itibaren aktif olarak konunun tarafı olan.

      1987 yılının Ramazan Bayramı gazetesinde ise 1980  Genel Nüfus sayımı sonuçlarına göre oluşturduğu Aksaray´ın o zamanki Türkiye´nin 67 vilayetinin 31 inin merkez ilçesinden nüfus ve yüzölçümü yönüyle büyük olduğunu kanıtlayan belgenin verdiği ilhamla  ?Tam 54 Yıldır Söyleye,Söyleye  Dilimizde Tüy Bitti? üst başlığı ve ? VİLAYET HAKKIMIZ VERİLSİN ARTIK? Manşetiyle kamuoyu oluşturulmasının ilk kıvılcımının yakılmasına vesile olan Gazeteci-Yazar Ali Genç hemşerilerimiz adına yetkililere seslendi;

    Genç seslendiği yetkililere? Aksaray´ımızın bu gün geldiği konumunu sağlayan Turgut Özal,Mehmet Altınsoy ve Raşit Daldal´la Çapan Tekeli başta olmak üzere bu konuda birlikte canımızı dişimize taktığımız arkadaşlarımızın emekleri  mutlu istikbalimiz için gerekli olan hizmetlerle taçlandırılmalı.?dedi

     Ali Genç´in görüştüğü hemşerilerimiz ise  Vali Aykut Pekmez,Milletvekillerimiz İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğan ve Mustafa Serdengeçti , Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün ve Ak Parti İl Başkanı Abdul Kadir Karatay´ayla CHP il Başkanı Ali Rıza Toprakla Meslek Odaları ve STK yetkililerine seslenerek ilk defa 13 Ekim 1920´de 1. ilçelik esaretinden kurtulmamızı sağlayan 40 Nolu Kanunun Büyük millet meclisinde görüşüldüğü gün Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Süphi Bey tarafından gündeme getirilen Tren hattımız la birlikte diğer hizmetlerin zaman geçirilmeden gerçekleştirilmesini istediler.

    Hemşerilerimiz ?2004 ve 2009 yıllarında Ak Partinin Mahalli seçim vaadi olan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı iken önce 2004 Mahalli seçimleri öncesi O zamanki Ak Parti Belediye Başkanı adayı 25. Dönem Aksaray Milletvekili Nevzat Palta ya destek için Fatih mahallesinde, 18 Aralık 2010´da ise önce OSB´de,daha sonra ise Ak Parti genişletilmiş İl divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro  salonunda.

    Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ise 26 Mayıs 2011 ve 13 Mart 2014´de sözü verilen etüt proje  sözleşmesini yapacak firma ile 14 Nisan2016 günü  yeni DDY Genel Müdürü İsa Apaydın´ın göreve başladığı gün 2004-14 arası Aksaray Belediye başkanı ve 25. Dönem Aksaray milletvekili olan Nevzat Palta tarafından Etüt proje yapım sözleşmesi imzalattırılan Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yozgat Yerköy arası tren hattımızın Aksaray-Ulukışla hattının etüt projesinin yapımının mutlaka yıl içinde bitirilmesinin sağlanması ve yapım ihalesinin ise mutlaka  en geç 2017 yılının ilk çeyreği veya yarısında  yapılması.

    Geçen sene 30 Nisan da Aksaray´da yapılan Ak Parti mitinginde 63 ve 64. Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından sözü verilen Tıp Fakültemizin  ve Aksaray,Konya ve Niğde arasına açılacağı belirtilen  Hasan dağı Hava Alanının  gerçekleştirilmesinin sağlanmasında.

    Ankara-Pozantı Oto Banının hizmete açılmasından sonra E. 90 Karayolunun cazibesini sürdürecek tedbirlerin alınması için Milletvekillerimiz,Mülki ve mahalli yöneticilerimizle Meslek Odaları ve STK´lar tarafından sonuç alınıncaya kadar konular sürekli olarak gündemde tutulmalı ve gerçekleştirilmesi için ise sıkı şekilde ilgililer nezdinde girişimlerde bulunulmalı ?dediler.(Haber araştırma belge, bilgi ve fotoğraflar Gazeteci Ali Genç Arşivi)



Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
Düzce'de BELMEK kursiyerleri dünya barışı için üretti
TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi
İpotekli konut satışları yüzde 49 azaldı
Canbey’den 23 Nisan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Sur' açıklaması
MEB şube müdürlerinin yer değiştirme kılavuzu yayımlandı
MSB atış anlarını paylaştı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mart verileri açıklandı
5 yılda 213 milyon e-tebligat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false