Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Verimlilik Haftası Devam ediyor

Verimlilik Haftası Devam ediyor

Verimlilik Haftası Devam ediyor

           Aksaray Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan yayınladığı basın bildirisinde şunları söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından, ülkemiz genelinde verimlilik konusunda farkındalığın artırılması, bireylerde, işletmelerde, kurum ve kuruluşlarda uygulamalarla benimsetilmesi ve sonuç elde edici davranışlara dönüştürülmesi amacıyla yapılan etkinliklerin düzenlendiği ´Verimlilik Haftası´ bu yıl, 08-14 Mayıs haftası olarak belirlenmiştir.

            Bu kapsamda Aksaray İlimizde yukarıda belirtilen amaç doğrultusunda; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz tarafından seminerler, yarışmalar gibi etkinlikler düzenlenmektedir.

           Verimlilik ?prodüktivite? sözcüğünün karşılığı olan bir kavram olup, genel bir tanımlama yapılırsa; Üretim sürecine sokulan çeşitli faktörlerle (girdiler), bu sürecin sonunda elde edilen ürünler (çıktılar) arasındaki ilişkiyi ifade eden Verimlilik, savurganlıktan uzak, kaynakları en iyi biçimde değerlendirerek üretmek demektir. Anlamlı bir kalkınma ölçütü olan verimlilik, günümüzde kalite ile birlikte sunulan, rekabet ile birlikte düşünülen, bilgi teknolojisini devreye sokan, çevreyi geliştirmeyi amaçlayan bir dünyayı da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle verimlilik bir bilinç meselesidir. Bu bilinç toplumun her kesiminde, her ferdinde oluşturulmalı ve yaygınlaştırılmalıdır.  

           Verimliliğin sosyal yönü her geçen gün artmaktadır. Verimlilik sadece sanayi ve ekonomi alanını değil, ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın günlük yaşantısının her bölümünü ilgilendiren önemli bir konudur.

           Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi ve rekabet ortamının artması dünyadaki tüm ülkeleri verimlilik odaklı çalışmaya itmektedir. Verimlilik artışına dayanarak kalkınan ve büyümesini sağlayan ülkeler günümüzde gelişmiş ülkelerdir. Bir ülkede büyümenin kalitesi ve performansı verimlilik artışına ve teknolojik gelişmeye bağlıdır. Verimlilik kalkınmanın anahtarı olup, değişim sürecine girmek demektir.

           Ülkemizin 2023 hedefleri olan; Dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmek, kişi başına düşen milli geliri 25.000 $ ve 500 milyar $ ihracat hedeflerine ulaşabilmek için hem kamu, hem de özel sektöre büyük görevler düşmektedir. Tüm kurum ve kuruluşların  etkin ve verimli bir çalışma içerisine girmesi gerekmektedir. Bu gelişmeyi yaparken eğitim kalitesini, üretim yöntemlerini geliştirerek, araştırma geliştirme faaliyetlerine daha çok ağırlık vererek, kaynaklarını daha verimli kullanarak büyümeyi sağlamalıyız. 

           Bu duygu ve düşüncelerle verimlilik haftasının, verimlilik bilincinin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum. 



Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9499,79%-0,26
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,84% 0,32
  • GRAM ALTIN

    2492,63% 0,34
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli