Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Vergi geleceğimizdir

Vergi geleceğimizdir

Vergi geleceğimizdir

Aksaray Defterdarı Ali AYKAŞ yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Kıymetli Aksaraylılar, Saygıdeğer vergi mükelleflerimiz, değerli basın mensupları;

 

            Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla Maliye Bakanlığınca 1990 yılından bu yana kutlanılmakta olan geleneksel vergi haftasının 26 ncısı bu yıl 23 Şubat-01 Mart 2015 tarihleri arasında kutlanacaktır.

            Devletin vatandaşına hizmet götürebilmesi için sağlam bir mali yapıya, sağlam bir mali yapı için sağlam gelir kaynaklarına ihtiyaç vardır. Her yıl devlet adına gelirlerin toplanmasına ve giderlerin ödenmesine izin veren bütçe kanunları incelendiğinde devletin gelir kaynaklarının önemli bir kısmını vergi gelirlerinin oluşturduğu görülmektedir.

            Anayasal bir görev olan vergi toplama işi bakanlığımızca yürütülmektedir. Vergi toplama işinin kolaylaşması sadece bakanlığımız mensuplarının gayretleri ile mümkün olmamaktadır. Bu konuda mükelleflerimize de büyük görevler düşmektedir.

          Etrafımıza baktığımızda yapılan yatırımların tamamının finansmanı vatandaşlarımızdan  toplanan vergilerle karşılanmaktadır.

            Devletimizden istihdam sağlayacak yatırımlar, yol, teknoloji alt yapısı, eğitim, sağlık ve güvenlik istiyorsak bunun bir bedeli vardır. O da vatandaşın devletine verdiği vergilerdir. Vatan sevgisinin bir ölçüsü de vatandaşın kamu giderlerini karşılamak üzere devletine vergi ödemesidir. Bedel ödenerek kazanılan bu toprakları gelecek nesillere müreffeh bir şekilde aktarmak için kazancımız oranında vergimizi tam ve süresinde devletimize ödemeliyiz.

            Mükelleflerimizin vergi ödemede göstermiş oldukları özveriye gönülden teşekkür ediyoruz. Verginin daha fazla toplana bilmesi için nihai tüketici konumunda olan Aksaraylı tüm hemşerilerimize büyük görevler düşmektedir. Bu vatandaşlarımızın özellikle alışveriş anında perakende satış fişi veya faturalarını mutlaka almaları bilinçli bir vatandaş olmanın gereğidir. Çünkü her alışverişte devlete ödemek üzere mal aldıkları tüccara ödedikleri KDV belge almadıkları zaman devlete gelmeyip tüccarda kalmaktadır.

            Mükelleflerimizin ise tahakkuk eden vergilerini süresinde vergi dairelerine yatırmaları hem kendileri açısından ve hem de devlet açısından büyük önem arz etmektedir.

            Bizler Defterdarlık gelir birimleri olarak Bakanlığımızın sağladığı alt yapı donanımımız ve personelimiz olarak mükellefimize özveri ve güler yüzlü hizmet etmeye devam ediyoruz. Vergi haftasında da etkinlikle dolu bir hafta geçirmeyi planlamaktayız.

            Vergi haftası vesilesi ile tüm Aksaraylı hemşerilerimizin, tüm vergi mükelleflerimizin vergi toplamada büyük özveri ile çalışan Defterdarlığımız merkez ve ilçe birimlerindeki her kademedeki personelimizin vergi haftasını kutluyor,

VERGİ GELECEĞİMİZDİR.

Sloganı ile sağlık, mutluluk ve başarı içerisinde vergilendirilmiş bol kazançlar diliyorum” dedi. 



Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı