Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Vekillerden Sultanhanı İlçesine Hayırlı Olsun Ziyareti

Vekillerden Sultanhanı İlçesine Hayırlı Olsun Ziyareti

Vekillerden Sultanhanı İlçesine Hayırlı Olsun Ziyareti

Aksaray´ın çiçeği burnunda ilçesi Sultanhanına Aksaray Milletvekillerinden Hayırlı olsun ziyareti.25 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan Resmi Gazetede yer alan Kanun Hükmünde Kararnamelerin 694 sayılı kararının 202. Maddesi ile ilçe olan Sultanhanı´nda ilçelik kutlamaları yapıldı.

Sultanhanı İlçesine Hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ak Parti Grup başkan vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa serdengeçti´yi Sultanhanı ilçe belediye başkanı Fahri Solak, Belediye Meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş karşıladı.

Kervansaray önünde yapılan Kutlama programında İlk olarak Sultanhanı belediye başkanı Fahri Solak bir teşekkür konuşması yaptı.

 Sultanhanı´nın Tarihinden gelen önemli bir konumu bulunduğunu vurgulayan Solak şu ifadelere yer verdi ?Sultanhanı 20 yıllık özlemine nihayet kavuştu. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren gecemizi gündüzümüze katarak bu özlemimiz için çalıştık ve Allaha şükürler olsun ki bu günleride gördük. Sultanhanı, bilindiği gibi dünyanın ve  Türkiye´nin en büyük kervansarayının olduğu bir yerdir. Ecdadımızdan Allah razı olsun, burada bizlere bir ölümsüz eser bırakmışlar, bu eserin kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor.Sultanhanı, ayrıca Türkiye´nin en önemli Projelerinden biri olan doğalgaz depolama tesisinin olduğu bir yerdir. Sultanhanı ilçesi Doğalgaz depolama tesisi, bilindiği gibi yaklaşık 5 milyar dolarlık bir proje ve hükümetimizin stratejik bir projesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla da bu proje genişletiliyor. Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Sultanhanı bugünde bu Konumu ile de Doğudan batıya geçiş güzergahının üzerindedir.
Bu nedenle Gelişmeye ve Büyümeye çok elverişlidir.Bu nedenle ilçelik bizler için çok önemli idi ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan gerçekten Allah razı olsun.  Artvin´de Hopa´da,  Kemalpaşa´da Cumhurbaşkanımızın aklına Sultanhanını düşüren Allah´a kurban olayım. Gerçekten çok güzel bir olay.  Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan dan Allah Razı olsun. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım dan Allah Razı olsun. Sayın İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Abimizden Allah Razı olsun, Sayın Enerji Ve Tabi kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak dan Allah Razı olsun. Ayrıca Sayın Grup başkan vekilimiz İlknur İnceöz ve Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti vekillerimizden de Allah Razı olsun. Bu Süreçte emeğini Esirgemeyen Herkezlerden Allah Razı olsun, Hepsine sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum´
dedi.

ENERJİ BAKANI BERAT ALBAYRAK SULTANHANI´NIN FAHRİ HEMŞERİSİ OLACAK

Sultanhanı belediye başkanı Solak Konuşmasında Enerji ve Tabi kaynaklar bakanı Berat Albayrak´ın Sultanhanı´nın Fahri Hemşerisi olarak ilan edileceğini açıkladı. Başkan Solak ? Sayın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak Sultanhanı´nın ilçelik Taleplerinde çok büyük destekleri oldu. Bu nedenle İlçe Belediye Meclisimizin Alacağı bir Kararla Sayın Bakanımızı Sultanhanı´nın Fahri Hemşerisi ilan edeceğiz Kendisinden Allah razı olsun´ dedi.

Ardından Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti Sultanhanı Halkına Kısa bir Konuşma Yaptı. Serdengeçti ?Sultanhanımızın ilçeliği Hayırlı Uğurlu olsun. Sultanhanı Gerçekten İlçeliği Hakeden bir beldemizdi. Bizlerde Arkadaşlarımızla Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Sultanhanı´nın ilçelik talebini yerine getirebilmek için gayretle çalıştık ve Hatırlayacaksınız Geçtiğimiz yıl bir bayram ziyaretindeki Açıklamamda ?´Bir bakmışsınız ki bir sabah Sultanhanı ilçe olmuş´´ olacak demiştim, Çok şükür ki Rabbim bizlere o sabahı yaşattı ve dün Sabaha karşı yayımlanan KHK ile Sultanhanı ilçe oldu. Sultanhanı´nın ilçeliği Sizlere bizlere Hepimize Bütün Aksaray´a hayırlı olsun´ dedi.

Ardından ise Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu Vatandaşlara Hitap etti. Aydoğdu Konuşmasında Sultanhanı´nın ilçeliğinin hayırlı olmasını dileyerek ? Sultanhanı Hakkı olan ilçeliğine Kavuştu Bundan Sonraki Süreci daha iyi yöneterek Buraya gelecek Kurum ve Kuruluşlar ile Koordineli şekilde Çalışarak Sultanhanı için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Sultanhanı bundan sonra çok daha hızlı şekilde gelişip büyüyecek. Antalya Kayseri Arasında Yapılacak olan Hızlı Tren Projesi hattı Sultanhan´ından da geçiyor, bu yatırımları da en iyi şekilde değerlendirip geleceğe daha iyi hazırlanmamız lazım´ dedi.

Son olarak Sultanhanı halkına Hitap eden AK Parti Grup Başkanvekili  İlknur İnceöz, ?Bu coğrafyanın kaderi,  Türkiye´nin, Anadolu´nun güçlü olmasıyla bağlantılıdır. Bunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor´ dedi. İnceöz  Sultanhanı ilçesi 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerinde  AK Parti´ye önemli derecede destek verdi. Sultanhanı, 10 bin nüfusa sahip bir beldeydi. Son yayınlanan KHK ile ilçe oldu. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. İlçemizi bugünden itibaren dünyaya tanıtmak için çalışmalıyız. Burada dünyanın en büyük kervansarayı ve dünyanın en önemli tarihi halılarının restore dildiği atölyeler var. İlçemizi tüm dünyaya turizm ve kültür özellikleriyle tanıtmamız lazım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kutlama Programına Katılan Vatandaşlara Yemek ikramında bulunuldu ve Ardından Havai Fişek Gösterileri ve Sanatçı Mine Gez Konseri ile Kutlama Programı Sona erdi.

 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,50% 0,02
  • EURO

    34,82% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2424,26% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı