Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Vatandaşa sorduk;Anayasa değişikliğine evet mi hayır ?

Vatandaşa sorduk;Anayasa değişikliğine evet mi hayır ?

Vatandaşa sorduk;Anayasa değişikliğine evet mi hayır ?

Aksaray´da vatandaşlar anayasa değişikliliğinin oylanacağı referandumla ilgili düşüncelerini anlattı.
Otopark İşletmesinde işçi olarak çalışan Şerafettin Koyak, referanduma evet diyerek, ?Evet abi. Valla biz Tayyipçiyiz yani. Abi Tayyip olmasa da halimiz aynı Suriye gibi olacaktı. Halimiz aynı Suriye gibi olacaktı. Ondan sonra biz böyle Başbakanı, Cumhurbaşkanı bulamayız yani? dedi.
Çiftçi Osman Mercan (36) ise, ?Referandum halka ve millete hayırlı uğurlu olsun. En güzeli odur bence evet olarak kullanacağız. Çünkü yeni anayasada Türkiye´ye bir ileri getireceğini bir şeyler katacağını biliyorum yani. Bende odur yani. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye´ye başkanlık sistemi daha iyidir. Bence Cumhurbaşkanlık sistemi daha iyidir. Cumhurbaşkanlık sistemi yeni anayasaya göre yani darbeyi engellemek için Türkiye´nin geleceği ve huzuru için en iyisi evettir ve en iyisi Cumhurbaşkanlık sistemidir? dedi.
Esnaf Veysel Avcıoğlu (51), anayasa paketinin onaylandığını belirterek, ?Şimdi anayasa paketi onaylandı. Halkımızın önüne geliyor. Halkımızdan da mutlaka iki karışıklığa son vermek için Evet çıkacağını umuyorum ben. Benim fikrim evet. Oyumda evet. Zira önceki anayasa değişikliğinde Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle Türkiye´de bir iki başlık oldu. Şimdi Cumhurbaşkanında da yetki var Başbakanda da yetki var. Bu iki karışıklığa sebep oluyordu. İnşallah bu referandumla bu iki başlık kalkacak. Birde eski koalisyon dönemlerinde bitecek. Ülkemiz inşallah koalisyonlardan çektiği sıkıntılardan kurtulacak. Onun için milletçe evet diyeceğimize inanıyorum. Benim oyum evet? dedi.
Esnaf Cumali Özkan (40), ?Referamdumla alakalı ne düşünüyorum. Referandum her zaman için iyi olacak inşallah memleketimiz için. Memleketimiz için hayırlı uğurlu olur inşallah. Tek başına iktidar olacak. Koalisyon tamamen bitmiş olacak. Bundan dolayı mutluyuz. Evet diyeceğiz? dedi.
Esnaf Rahim Dağ (52) ise, ?Yeni anayasa için devletimize milletimize hayırlı uğurlu olsun. Türkiye cumhuriyetinin yeni yasa ile daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini inanıyoruz. Yani geçmiş sistemdeki parlamenter milletvekili seçimindeki sistemden bu iş yürümedi. Mecliste de görüldüğü gibi aynı. Bütün partiler herkes birbirinin ayağına farklı çelme takmaya kalktı. Olan hükümete oluyordu. Olan millete oluyordu. Bu iş yürümüyordu. Sonuçta güçlü bir idare güçlü bir iktidar. Daha bu işin üstesinden rahat geleceğini düşünüyoruz. Yani Fransa´da başkanlık sistemi yürüyor da, Amerika´da yürüyor da bir başka bir ülkede yürüyor da Türkiye´de niye yürümesin. Yani bunu bu şekil düşündüğün zaman bir zararı yok. Referandum da evet diyeceğim.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli