Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Vatandaş Çocuk Dilencilerden Şikayetçi

Vatandaş Çocuk Dilencilerden Şikayetçi

Vatandaş Çocuk Dilencilerden Şikayetçi

Aksaray ilinde son günlerde  çocuk dilenci sayısındaki aşırı artış vatandaşı tedirgin ediyor.Hemen hemen bütün şehiriçi ve şehirlerarası yollardaki trafik ışıklarında karşımıza çıkan çocuk dilenciler mendil ve su satma bahanesi ile adeta kendilerini kamufle etmeye çalışıyorlar.

 VATANDAŞIN DUYGULARIYLA OYNUYORLAR

Son yıllarda Aksaray´da  artan sorunların birisi haline gelen dilencilik meslek haline gelmiş durumda. Yardıma muhtaç olmadığı halde önümüze gelen ve duygu sömürüsü ile 1 -2 lira koparmaya çalışan bu kişiler, organize halde şehrin her yerine dağılarak para dileniyor. Kimisi mendil ve su satma bahanesi ile kendilerini kamufle ederken , kimisi bebeğini kucağına alarak duygu sömürüyor kimisi de Suriyeli olduğunu söyleyerek insanların duygularıyla oynuyor. Her köşe başında ve trafik ışıklarında insanların manevi duygularını sömüren dilenciler, dilencilik yapmaktan vazgeçmedikleri gibi her geçen gün sayıları artarak çoğalıyor. Her geçen gün artan dilenci sayısı vatandaşı bıktırmış durumda. Her köşe başında ve trafik ışıkları önlerinde bulunan bu dilenciler, vatandaşın canını sıkmakla kalmıyor, inandırıcılığını da kaybettiriyor.

AKSARAY´DA EN SON 4 KASIM 2017 TARİHİNDE  DİLENCİ OPERASYONU YAPILMIŞTI

Aksaray´da en son 2017 yılında Aksaray Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda zabıta ve emniyet ekipleri şehir merkezindeki sokak ve kaldırımlarda dilencilik yapan yabancı uyruklu toplam 63  kişiyi toplayarak Haklarında 6458 yabancılar ve 5326 sayılı kabahatler kanunu gereğince resmi işlem başlatılmıştı . Dilencilik yaptıkları tespit edilerek haklarında resmi işlem başlatılan çoğunluğu Suriyeli çocuklar aileleri ile birlikte Osmaniye Düziçi kampına gönderilerek önlem alınmıştı.

VATANDAŞLAR SÜREKLİ DENETİM YAPILMASINI İSTİYOR

Aksaray´lı vatandaşlar ve sürücüler denetimlerin sürekli olarak yapılmasını istiyor.Sürücüler yaptıkları açıklamada´´Aksaray´da hemen hemen bütün trafik ışıklarında dilenci çocuk veya kucaklarında 1-2 yaşlarında olan bebeklerle dilenen kadınlar var.Bu durum bizleri çok rahatsız ettiği gibi bu kişiler araçların arasında gezinerek canlarını tehlikeye sokuyorlar.Aksaray´lı yetkili mercilerin yaşanan bu duruma tepkisiz kalmaları bizleri üzdüğü gibi şaşırtıyor.Daha önce yapılan operasyonların devamını bekliyoruz.Herkes görevini gerektiği gibi yaparsa Aksaray daha yaşanabilir ve huzurlu bir şehir olur dediler.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli