Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Valimiz Sayın Şeref Ataklı Ortaköy İlçesini ziyaret etti

Valimiz Sayın Şeref Ataklı Ortaköy İlçesini ziyaret etti

Aksaray Valimiz Sayın Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı hanımefendi ile birlikte Ortaköy İlçesini ziyaret etti. Kadın Destek Merkezi

Aksaray Valimiz Sayın Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı hanımefendi ile birlikte Ortaköy İlçesini ziyaret etti. Kadın Destek Merkezi tarafından düzenlenen sergi açılışını yapan Vali Ataklı, Ortaköy Sağlık Meslek Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

 

Valimiz Şeref Ataklı ve eşi Adile Ataklı hanımefendiyi Ortaköy Kaymakamı Harun Başıbüyük eşi Fadime Başıbüyük ilçe protokol mensupları karşıladı.

Vali Ataklı eşi Adile Ataklı hanımefendi ile birlikte Sodes Projesi kapsamında açılan Kadın Destek Merkezinin yıl sonu sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Valimiz Şeref Ataklı ile eşi Adile Ataklı hanımefendi giyim, süsleme, boyama, takı tasarım ve diğer el ürünü hediyelik eşyaların sergilendiği sergi hakkında bilgi aldılar. Kadın Destek Merkezince düzenlenen kursların önemine dikkat çeken Valimiz Sayın Şeref Ataklı Sodes Projelerinin Aksaray’da başarılı bir şekilde uygulandığını çok olumlu sonuçlar elde edildiğini söyledi.

 

Sayın Valimizin eşi Adile Ataklı hanımefendi de merkezde düzenlenen kurslar sayesinde birçok bayanın aile bütçesine ekonomik getiri sağlayacak bir meslek edinebildiğini bunun çok önemli olduğunu söyledi.  

Kadın Destek Merkezinde açılan kursların eğitmen hocaları ve kursiyerleri ile sohbet eden Adile Ataklı hanımefendi; ‘Kızlarımız yine zaman durumu olan bayanlarımız boş durmaktansa takı, hediyelik eşya ve diğer üretime ve bunun sonunda maddi kazanç sağlayarak ekonomik olarak daha iyi duruma gelebilecekleri işlere yönelmeliler.  Bunların çok iyi örneklerini görüyoruz’ dedi.

‘Evde boş oturmak istemiyoruz’ diyen kursiyerleri tebrik eden Valimiz Şeref Ataklı: ‘Girişimci bayanların grup olarak bu işlerin daha çok pazarlandığı satışın yapıldığı firmalarla irtibat kurularak onlara iş üretilebilir. Yine bu ürünlerimizi Aksaray Tanıtım Günleri kapsamında İstanbul’a götürerek tanıtım yapılarak bağlantılar kurulabilir. Sodes kapsamında Aksaray’da yapılan çok sayıda proje çok güzel sonuçlar ortaya koydu. Bunların devamını hep beraber sağlamalıyız’ dedi.

 

Valimiz Sayın Şeref Ataklı daha sonra inşaatı devam eden Ortaköy Sağlık Meslek Lisesinde incelemelerde bulundu. Tadilat çalışması devam eden Öğretmen Evinde de incelemelerde bulunarak Kaymakam Harun Başıbüyük’ten bilgi alan Vali Ataklı gezi ve incelemelerin ardından Ortaköy ilçesinden ayrıldı.

 

 



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı