Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Vali Ataklı tarafından kamu kurumlarına proje hazırlayın çağrısı

Vali Ataklı tarafından kamu kurumlarına proje hazırlayın çağrısı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı kamu kurumlarından proje üretmelerini beklediklerini belirterek, Ahiler Kalkınma Ajansının Enerji ve Sosyal Yaşama Entegrasyon ile ilgili projelere toplamda 10 Milyon TL destek vereceğini söyledi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı kamu kurumlarından proje üretmelerini beklediklerini belirterek, Ahiler Kalkınma Ajansının Enerji ve Sosyal Yaşama Entegrasyon ile ilgili projelere toplamda 10 Milyon TL destek vereceğini söyledi.

Kamu kurumlarının uygulanabilir projeler ile ilgili çalışma başlatmasını isteyen Vali Ataklı, Aksaray’ın mali destek sağlanan projelerden en iyi şekilde yararlanması gerektiğini söyledi.

İlki Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde düzenlenen Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısının ikincisi Polisevinde yapıldı. Toplantının her ay yapılacağını yineleyen Vali Ataklı, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyon ve işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini belirterek hizmetlerin aksamaya meydan verilmeden ve verilen görevlerin eksiksiz yerine getirilmesini istedi.

-Enerji ve Sosyal Destek projelerine 10 Milyon TL destek verilecek

Aksaray’daki bütün kamu kurumlarından Ahiler Kalkınma Ajansı, AB Projeleri ve bakanlıkların hazırlanan projelere verdiği desteklemelerden mutlaka yararlanması için çalışmalarını ciddiyetle takip etmeleri talimatını veren Vali Ataklı,

Ahiler Kalkınma Ajansının bu yıl için Enerji ve Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyon ile ilgili destek programı hazırladığını söyledi.

10 Milyon TL olarak belirlenen programda Enerji projelerine 7 milyon, Sosyal Destek Projelerine 3 milyon mali destek sağlanacağını ifade eden Vali Ataklı, tüm kamu kurumlarının uygulanabilir projeler hazırlayarak bu desteklemelerden yararlanmak için çalışma başlatmasını istedi.

-Kamu kurumlarımız uygulanabilir projeler hazırlamalı

İlçeler, kamu kurumları, birlikler, OSB’nin de bu destek programına proje sunabileceğini vurgulayan Vali Ataklı, ‘. Aksaray da özellikle güneş enerjisi ile ilgili proje hazırlanabilir. Dezavantajlı gruplar içinde uygun projeler Aile Sosyal Politikalar ile Emniyet Müdürlüğümüz ve Soysal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ve diğer bütün kurumlarımız uygun projeler hazırlayabilir. Mali Destek Programına göre Enerji alanındaki projelere 75-500 bin TL,  Sosyal Destek projelerine ise 50-150 bin TL tutarında destek verilecek’ dedi.

10 Milyon TL Mali Destek Programının Aksaray’ın dahil olduğu 4 ilin yararlanabileceğini belirten Vali Ataklı, proje değerlendirmelerinin niteliklerine göre yapıldığını  iyi projeler hazırlanarak sunulan desteklemelerden yararlanabileceğini bildirdi.

Toplantıda daha sonra Aksaray Emniyet Müdürü Mehmet Aslan tarafından Emniyet Müdürlüğünce yapılan sosyal destek projeleri ile genel asayiş ve bağımlılık yapan maddelerle mücadele konularında yapılan çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Bağımlılık yapan maddelerle mücadele konusunda Vali Şeref Ataklı’nın talimatları ile çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Aslan, gerekli donanımları sağlanarak kurulan narkotimler sayesinde özellikle eğitim kurumları ve sosyal yaşam alanlarında etkin şekilde çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun’da yaptığı sunumla tarımda 5 yıllık uygulama esaslarının belirlendiği Tarım stratejik planı hakkında bilgiler verdi.

Vali Şeref Ataklı’nın başkanlık ettiği toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Levnet Ölmez, Vali Yardımcıları Şahin Bayhan, Tolga Polat, Kubliay Ant, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşları müdürleri katıldı.

 



2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse farklı heveslere kapılmasın
TBMM'de 23 Nisan 4 gün sürecek
Gündem olan 'Bombacı Mülayim' polis çıktı!
İletişim'den manipülatif ABD paylaşımlarına açıklama
Bursa’da özel çocuklara yönelik Mükemmeliyet Merkezi
Bakan Tekin 'Ay Yıldız Robotik Takımı' ağırladı
MEB'den 8 bin 406 işyerinin 'mesleki' sözleşmesine fesih!
LGS için örnek sorular yayımlandı
Anavatan'dan kurucu Genel Başkan'a anma
O hatta aktarmasız YHT seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
'Ulusal Vefa' bütçesi 2,8 milyar TL oldu
OSB’lerde yıllık kira artışları yüzde 102 seviyesinde gerçekleşti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9531,14%-0,18
  • DOLAR

    32,51% 0,18
  • EURO

    34,62% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2497,98% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı