Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Vali Ataklı İlçe Ve Köyleri Ziyaret Etti

Vali Ataklı İlçe Ve Köyleri Ziyaret Etti

Vali Ataklı İlçe Ve Köyleri Ziyaret Etti

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Gülağaç İlçesine bağlı Saratlı, Demirci Kasabaları ile Pınarbaşı ve Akmezar köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Vali Ataklı, beraberinde İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ile Saratlı, Demirci Kasabaları ile Pınarbaşı ve Akmezar Köylerini ziyaret etti.
İlk olarak Saratlı Kasabasına yapan Vali Ataklı, Saratlı Belediyesini ziyaret etti. Gülağaç Kaymakamı Mehmet Fatih Koca ile Saratlı Belediye Başkanı Nedim Uğuz’dan bilgi alan Vali Ataklı, Saratlı kasabasında bulunan yer altı şehirlerini önemli sayıda turistin ziyaret ettiğini Saratlı’nın Aksaray’ın önemli turizm merkezleri arasında olduğunu söyledi. Kırkgöz yer altı şehri girişinde geleneksel el sanatları ve yöresel ürünlerin satıldığı iş yerlerini ziyaret eden Vali Ataklı, burada Saratlı Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriyi izledi. Öğrencilere sundukları gösterileri nedeniyle teşekkür ederek, bir süre sohbet eden Vali Ataklı daha sonra Pınarbaşı ve Akmezar köylere geçti.
Köylerde altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulması, vatandaşların refah seviyesinin arttırılması bu kapsamda tarım ve hayvancılığın daha da geliştirilmesi için hep beraber gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Ataklı, “Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın şehirde bulunan imkânlardan yararlanmasını istiyoruz. Yol, içmesuyu gibi temel altyapı sorunlarının çözümü, eksik olanların tamamlanması yine geçimlerini tarım ve hayvancılıktan sağlayan üreticilerimize destek sağlayarak onların ekonomik olarak daha iyi duruma gelmesini istiyoruz. Köylerimizde kapama meyve bahçeleri oluşturulmasını teşvik ediyoruz. Hayvancılığın gelişmesi için devletimizin çok çeşitli teşvik ve destek imkânları bulunmakta bunlardan mutlaka yararlanılmasını istiyoruz” dedi.
Vali Ataklı beraberindeki heyet ile Demirci kasabasını da ziyaret etti. Demirci Belediye Başkanı Hüseyin Us ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Ataklı burada yürütülen hizmetlerle ilgili belediye başkanı Us’dan bilgi aldı.
Demirci kasabasının altyapı çalışmalarında sona gelindiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Us, kendilerine her zaman destek olan Vali Şeref Ataklı ve kurum müdürlerine teşekkür etti.



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli