Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Vali Ataklı: ‘Aile ortamından uzak kalmış çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız’

Vali Ataklı: ‘Aile ortamından uzak kalmış çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız’

Vali Şeref Ataklı: ‘Aile ortamından uzak kalmış çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız’

Aksaray Valisi Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı Hanımefendi ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde kalan çocuklar ve korucuyu aileler ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Vali Şeref Ataklı yaptığı konuşmasında ailesinden ayrı kalan çocuklara hep birlikte sahip çıkacağız’ dedi.

Aile olmanın öneminin herkes tarafından yaşanılarak öğrenildiğini belirten Vali Ataklı konuşmasında; ‘Ailesinden ayrılmak durumunda kalmış, mağdur olmuş çocuklarımıza aile ortamı sunmak bizlerin görevidir. Devlet olarak bunu bizler yaparken aile ortamına sahip çıkan insanlarımızın da bu ortamdan uzaklaşmış çocuklara sahip çıkması, onları kendi evlatları gibi görüp aile sevgisi ve şefkatiyle gözetmesi bizleri son derece sevindirmektedir. Bütün koruyucu ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Aile ortamından uzak kalmış çocuklarımıza hep beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz.’ dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Yüksek’te yaptığı konuşmasında koruyucu aile modelinin devlet korumasındaki çocukların sosyal gelişiminin, sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi açısından, en çok tercih edilen bakım şekli olduğunu söyledi.

-36 çocuk koruyucu aile yanında

Yüksek, ‘Bu modelde çocuklarımızın bir elini devlet, diğer elini koruyucu ailelerin tutması amaçlanmıştır Ailelerimiz, çocukların bakım, yetiştirme ve eğitim sorumluluğunu devlet ile paylaşmaktadır. Bugün itibariyle ilimiz genelinde 29 aile yanına 36 çocuğumuz yerleştirilmiştir. Bir önceki yıl 14 olan aile sayımız ve 18 olan çocuk sayımız yüzde yüz bir artış göstermiştir. İlimiz koruyucu aile sıralamasında ülkemizde 33.sırada yer almaktadır. Hedefimiz bu oranları daha da yükseltmek olacaktır. ‘dedi.

Konuşmaların ardından sevgi evlerinde kalan çocuklar ile Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi gösterisi sundular. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce düzenlenen "Koruyucu aile 1.kademe eğitimini başarı ile tamamlayan 30 koruyucu aileye de sertifikaları verildi.

Programa katılan koruyucu ailelerin çocukları ile sevgi evlerinde kalan çocuklar Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı ile birlikte pasta keserken palyaçolar eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Ağaçlı Melendiz Otel’de düzenlenen programa, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez eşi Tülay Ölmez,  Vali Yardımcıları Tolga Polat eşi Asuman Polat, Şahin Bayhan eşi Asiye Bayhan, Armağan Önal eşi Burcu Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan eşi Zehra Aslan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal eşi Sebiha Kartal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Yüksek eşi Serap Yüksek ile Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli katıldı. 



Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli