Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ziyaret ve incelemelerde bulundu

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ziyaret ve incelemelerde bulundu

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ziyaret ve incelemelerde bulundu

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu köy ziyaretlerinde bulunarak İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerde yürütülen yol, kilitli taş ve diğer altyapı hizmetleri ile ilgili bilgi aldı. Ihlara Vadisi ile Ziga kaplıca bölgesinde turizm yatırımlarını yerinde inceleyen Vali Kumbuzoğlu tamamlanacak yatırımlarla bölgeye daha fazla ziyaretçi geleceğini belirtti.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu köy ziyaretlerine Sapmaz ve Ulukışla Köyleri ile başladı. Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Hakan Kılınçkaya ile birim müdürlerinin de katıldığı ziyaretlerde köy muhtarları ve vatandaşlarla görüşen Vali Kumbuzoğlu istek ve talepleri dinledi. Vali Kumbuzoğlu kamunun imkânlarını en etkin şekilde ve öncelikleri belirleyerek vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti.

Merkeze bağlı Ulukışla Köyü’nde Aksaray İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan 5000 m² kilitli parke taşı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu: Aksaray’da bu yıl 175 köyde toplam 275.000 m² kilitli parke taşı yapılacağını kaydetti.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu daha sonra İl Özel İdaresi tarafından yapılanDarıhüyük Köyü-Yenikent Kasabasıs 6,3 Km sathi kaplama asfalt yol ile Kutlu Köyü- Hamidiye Alaca Mahallesi arası 11,5 Km Stabilize yol bakım  kumlama ve diğer altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılıçkaya’dan bilgi aldı.

Ihlara-Ziga Termal bölgesi turizm yatırımları incelendi

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu daha sonra Ihlara Vadisi ve Ziga termal bölgesinde incelemelerde bulundu. Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ihlara Vadisi Cam Teras Projesinin açılışa hazırlandığını ifade eden Vali Kumbuzoğlu yine bölgede devam eden yatırımların tamamlanmasıyla Aksaray’ın turizmine önemli bir ivme kazandıracağını belirtti.

Ziga Termal bölgesinde hali hazırda iki tesisin termal turizmde faaliyet gösterdiğini aktaran Vali Kumbuzoğlu; İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan Yaprakhisar Köyünde yüzde 40 oranında tamamlanan otel ve jeotermal fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak planlanan inşaat alanında incelemelerde bulundu.

 İnşaat ile ilgili sorunların çözüme kavuşturulduğunu ve tesisin yap işlet devret modeliyle hizmete alınması için çalışma yürüttüklerini kaydeden Vali Kumbuzoğlu; Ziga termal suyunun özellikleri ile sağlık ve termal turizmde önemli bir merkez konumuna kavuşacağını bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini aktardı.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu