Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Vali Şeref Ataklı İl Genel Meclisini ziyaret etti

Vali Şeref Ataklı İl Genel Meclisini ziyaret etti

Vali Şeref Ataklı İl Genel Meclisini ziyaret etti

Vali Şeref Ataklı 2015 yılı 12. Dönem Eylül Ayı Toplantısını yapan İl Genel Meclisini ziyaret etti. Meclis başkanı Mehmet Tüzün İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ve İl Genel Meclis Üyeleri tarafından karşılanan Vali Ataklı meclis toplantı salonunda meclis üyeleri ile bir süre görüştü.

 2015 yılının Özel İdare ve Genel Meclis bakımından verimli geçtiğini ifade eden Vali Ataklı, bütçe imkânları KÖYDES ve haricen sağlanan kaynaklarla köylere yönelik ciddi hizmetlerin yapıldığını söyledi.

Köylerin temel ihtiyaçlarının önemli bir kısmının giderildiğini belirten Vali Ataklı; ?Özellikle parke taş döşemeleri ile ilgili önemli ihtiyaçları karşıladık. Bütün köylerimize bu hizmeti verebildik. İçmesuyu ile ilgili depo yenileme ve bakımları gibi temel sorunların önemli bir kısmı çözüme kavuşturuldu. Yollarla ilgili de genel meclisin hazırladığı program doğrultusunda 1 kat ve 2 kat asfalt çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 200 km bir asfalt programız var. Köy içi ve arazi yolları ile ilgili bakım çalışmaları yapıldı. Mevsim itibariyle biraz gecikmeler yaşandı ama telafi etmeye çalışıyoruz. Köylerimiz temel ihtiyaç ve eksikliklerin giderilmesine yönelik yapılan çalışmalar devam ediyor. Meclis üyelerimizde yürütülen hizmetleri konuların içerisinde olarak yakından takip ediyor´ dedi.

?Yollarda sıcak asfalta geçmek istiyoruz

İl Özel İdaresi yol ağının genişliğine dikkat çeken Vali Ataklı yolların niteliklerinin iyileştirilmesi için sıcak asfalt çalışmalarının başlaması gerektiğini söyledi.

Yolların genişliklerinde, her yıl 1. Ve 2. Kat asfalt yapılmasına rağmen niteliklerinin çok fazla iyileştirilemediğini vurgulayan Vali Ataklı, ?´Köy yollarının niteliğinin iyileştirilmesi noktasında satih kaplamadan ziyaret sıcak asfalt mümkün olan yerlerde yapmaya başlamamız gerekiyor. Bazı yerlerde köy çıkışları köy ana gruba bağlantı yerlerinde parke taşı döşenebilir. Yama yapılıyor seneye tekrar bozuluyor. Daha kalıcı uzun süre kullanmak için parke taşı ve ana gruplar başta olmak üzere sıcak asfalt yapmaya başlamak lazım. Bunu yaparken bütçe imkânlarımız kısıtlı, sıcak asfalt biraz maliyetli bunu dikkate alarak her yıl 200 km ikinci kat asfalt yapmak yerine 50 km sıcak asfalt yapalım daha kalıcı olsun. Bu konuyu beraber değerlendirerek ortak kanaate varırız.´ dedi.

-Akin-Balcı, Helvadere yol güzergahlarının karayolları yol ağına alınması için girişimler başlatıldı

İl Genel Meclis Üyelerinin yürütülen hizmetlerle ilgili görüşlerini ifade ettiği ziyarette bazı yolların karayolları ağına alınmasının belirtilmesi üzerine açıklama yapan Vali Şeref Ataklı, ?Bu konuda girişimlerimiz oldu. Karayolları ile görüşmeler yaptık. Sayın bakanlarımızında destekleri ile Akin-Balcı ve Helvadere yollarının karayolları ağına alınması için girişimlerde bulunuyoruz. İnşallah olumlu sonuçlandırma gayretindeyiz.´dedi.

İl Genel MeclisBaşkanı Mehmet Tüzün ve İl Genel Meclis Üyeleri Vali Şeref Ataklı´nın İl Genel Meclisini ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirterek karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak Aksaray´a daha güzel hizmet etmenin  gayretinde olduklarını belirttiler.

 

 

 



Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false