Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Vali Aykut Pekmez´in Sultanhanı ve Kurum Ziyaretleri

Vali Aykut Pekmez´in Sultanhanı ve Kurum Ziyaretleri

Vali Aykut Pekmez´in Sultanhanı ve Kurum Ziyaretleri

Vefat eden Sultanhanı eski belediye başkanı toprağa verildi

Geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden Sultahanı Beldesinin eski belediye başkanı İsmet Sarıdüzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Sultanhanı Belediyesi önünde düzenlenen törene Aksaray Valisi Aykut Pekmez, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, CHP İl Başkanı Alirıza Toprak, ilçe, belde belediye başkanları siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye önündeki törenin ardından Sarı´nın cenazesi Merkez Bekirağa Camiine getirildi. İsmet Sarı öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Vali Aykut Pekmez Türkiye´nin önemli projesini yerinde inceledi

Aksaray Valisi Aykut Pekmez Türkiye´nin önemli projeleri arasında yer alan; Sultanhanı Beldesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Tuz Gölü Doğalgaz Depolama tesislerini ziyaret etti.

İl Jandarma Komutanı Gazi Demir, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ile birlikte Doğalgaz Depolama Tesislerini yerinde inceleyen Vali Pekmez; Çinli TianchenEngineering Şirketi tarafından yapımı tamamlanma aşamasına gelen proje hakkında tesis müdür yardımcısı Ahmet Dergeşik´tenbilgi aldı.

Aksaray da gerçekleştirilen projenin Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Vali Pekmez, yer altında oluşturulan toplam 12 kuyuda depolanacak doğalgazın ihtiyaç durumunda kullanıma sunulabileceğini de söyledi.

Projenin Tuz Gölü´ne olumlu etkisininde görülmesi gereken önemli bir ayrıntı olduğunu söyleyen Vali Pekmez, 12 kuyuda tuz eritme işlemi için bölgeye getirilen tatlı suyun uygun tuzluluk seviyesine ulaştıktan sora tekrar Tuz Gölüne gönderileceğini söyledi.

Vali Pekmez açılan kuyulara kısa süre sonra doğalgazın depolanmaya başlanacağını belirterek tesislerin Aksaray ve Türkiye´ye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Vali Pekmez halı restorasyon atölyelerini ziyaret etti:

?Sultanhanı halı restorasyonunda kendisini kabul ettirmiş, bu konuda ustalığını tescillemiş bir belde?

Vali Aykut Pekmez SultanhanıBeldesinde halı restorasyonu yapılan atölyeleri ziyaret etti. Belediye Başkanı Fahri Solak ve  İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir ile ziyaret ettiği atölyelerde halı restorasyon çalışmalarını inceleyen Vali Pekmez; tarihi halıların beldede yeniden hayat bulmasının Aksaray ve belde adına çok önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Fahri Solak, beldedeki onlarca halı atölyesi bulunduğunu ifade ederek; beldenin halı restorasyonu ile ünlü olduğunu söyledi.

Dünyanın önemli saraylarından ve koleksiyonerlerinin ellerindeki tarihi halıların her türlü restorasyon işlemleri için Sultanhanı beldesini tercih ettiğini söyleyen Solak; Türkiye´de ise Milli Saraylar, Cumhurbaşkanlığı köşkü ve diğer bir çok ilden tarihi halıların restorasyon işlerini yaptıklarını ifade etti.

Restorasyonu yapılan halıları yakından inceleyerek yapılan işlemler hakkında bilgi alan Vali Pekmez; ?Sultanhanı halı restorasyonunda kendisini kabul ettirmiş, bu konuda ustalığını tescillemiş bir belde?dedi.

Vali Aykut Pekmez: ?Kültür ve Turizm değerlerimizi daha etkin tanıtarak, turizme kazandırmalıyız?

Vali Aykut Pekmez; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etti.  İl Müdürü Mustafa Doğan´dan brifing alan Vali Pekmez; Aksaray´ın zengin tarih ve kültür dokusu ile beraber çok özel tabii güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

Aksaray´ın kültür ve turizm potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Vali Pekmez;  yapılacak çok yönlü çalışmalar ile İlin kültür ve turizm alanında önemli gelişmeler kaydedebileceğini belirtti.

Turizm de yapılan çalışmalar hakkında İl Müdürü Doğan´dan bilgiler alan Vali Pekmez; ?Her alanda gelişme içerisinde olan Aksaray´ın mevcut potansiyeli ile kültür ve turizm sahasında da hak ettiği noktaya gelecektir. Uygulanacak projelerle tarihi ve turistik alanlardaki bir takım eksikliler giderilerek kültür ve turizm değerlerimizin daha etkin tanıtımı ve kullanımını sağlanacaktır´ dedi.

Vali Pekmez; İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan´a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Pekmez İl Müftülüğünü ziyaret etti

Vali Aykut Pekmez iade-i ziyaretleri kapsamında İl Müftülüğünü ziyaret etti. İl Müftüsü Cemalettin Bal ve müftü yardımcıları tarafından karşılanan Vali Pekmez, yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı. Din hizmetlerinin aksamaya meydan verilmemesi gereken hizmetlerden olduğunu belirten Vali Pekmez Müftü Bal´a çalışmalarında başarılar diledi.

 

 



2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı