Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Vali Ataklı Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Ataklı Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Ataklı ziyaret edilen köylerde meraların yeterli olmasına rağmen hayvan sayısının azlığına dikkat çekerek bilinçli ve düzenli yapılacak hayvancılığın köylere katma değer katacağını ve köy halkının refah düzeyini arttıracağını bildirdi.

Vali Şeref Ataklı köylerin sorunlarını yerinde tespit etmek vatandaşların taleplerini dinlemek için köy ziyaretlerine devam ediyor.

 

Vali Ataklı beraberinde Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Ramazan Altundağ ile merkeze bağlı Çolaknebi, Fatmauşağı, Ekecikgödeler, Cankıllı ve Şeyhler köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Köy muhtarlarından sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi alan Vali Ataklı, vatandaşlarla da görüşerek taleplerinin dinledi. Köylerin su ve yol sorunlarının giderilmesi, tarım hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilerek köylerde yaşayan vatandaşların refah seviyelerinin daha da yükseltilmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Ataklı bu amaçla yaptıkları köy ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini bu ziyaretlere devam edeceklerini söyledi.

Vali Ataklı ziyaret edilen köylerde meraların yeterli olmasına rağmen hayvan sayısının azlığına dikkat çekerek bilinçli ve düzenli yapılacak hayvancılığın köylere katma değer katacağını ve köy halkının refah düzeyini arttıracağını bildirdi.

 

Ziyaret ettiği köylerde parçalı tarım arazilerinin etkin olarak kullanılamaması ve köy yerleşim alanları ihtiyaçlarının belirtilmesi üzerine açıklamada bulunan Vali Ataklı, ?Tarım arazileri konusunda vatandaşlarımızın yapması gereken konular var. Miras veraset işlerini vatandaşlarımızın kendileri halletmesi gerekiyor. Aksaray´da bütün köylerimizde bu sorunlarla karşılaşıyoruz. Ancak bunun halledilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız aile büyüklerinden kalan ancak hisseli olan bu alanlardaki satış ve paylaşımlarını yaparak tek sahip olarak bu işe devam etmeli´ dedi.

 

Köylerin genelinde su depolarının yeni yapıldığı fakat içme suyu hatlarının eski olduğundan bahseden muhtarlar, hatların incelenmesi ve kaynak sularının yeni yapılan depolara akıtılması konusunda proje kapsamında değerlendirileceğinin sözünü aldılar. Ayrıca Validen arazilerin sulanması için bent ve gölet oluşumu için de istekte bulunan Çolaknebi ve Cankıllı Köylerinin taleplerinin incelenmesi talimatı verildi.

 

Vatandaşların köy ziyaretlerinden memnun olduklarını belirterek köylerine tekrar gelmelerini istemesi üzerine konuşan Vali Ataklı, ?Biz idareciler olarak sizlerin sorunlarını çözüme kavuşturmak, sizin memnuniyetinizi sağlamak için bu görevlerde bulunuyoruz. Elimizden geldiğince bu ziyaretlerimize devam edeceğiz. Sorunları yerinde tespit edip sizlerin görüşlerini de alarak yapılan hizmetlerin amacına ulaşmasını sağlayacağız. ´ dedi.

Ziyaret ettiği köylerde çocuklara la bir süre sohbet eden Vali Ataklı çocuklara kitap hediye etti. Kitap verdiği çocuklardan verdiği kitapları okumalarını arkadaşları ile değiştirmelerini istedi.



Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı