Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Vali Ataklı; Biz toplumumuzun hizmetkarıyız

Vali Ataklı; Biz toplumumuzun hizmetkarıyız

Vali Ataklı; Biz toplumumuzun hizmetkarıyız

Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında ayda bir olarak düzenlenen ?Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı´ Toprak Mahsulleri Ofisi Aksaray Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.

 

Vali Ataklı, devletin milleti için var olduğunu belirterek, ?Biz toplumumuzun hizmetindeyiz, biz onların hizmetkârıyız.´ dedi.

-Ekmek İsrafına dikkat çekildi

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda Toprak Mahsulleri Ofisi Aksaray Şube Müdürü Mehmet Ali Kayık tarafından TMO tarafından başlatılan ?Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası´ hakkında sunum yapıldı.

Şube Müdürü Kayık, 2012 yılında yapılan araştırmada Türkiye´de 101 milyon adet ekmek üretildiği bunun 95 milyon adetinin tüketildiği geriye kalan 6 milyon adet ekmeğin ise israf edildiğini söyledi.  İsraf edilen ekmeğin değerinin 1,5 milyar lira olduğunu ifade eden Kayık, israfın önlenmesi için çeşitli kampanyalar düzenlendiğini belirtti.

TMO tarafından başlatılan kampanya kapsamında sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, üniversiteler, basınla işbirliği içinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kayık, yürütülen kampanyalar sonunda yapılan yeni ölçülmede israfta yüzde 18 iyileşme tespit edildiğini söyledi.

Kampanyanı toplumda kontrollü şekilde ekmek tüketimi konusunda pozitif etki sağladığını belirten Kayık, kampanya ile ekmek israfının önüne geçilmesi bu konuda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

-Her türlü israftan kaçınalım

Vali Şeref Ataklı da yaptığı açıklamada her türlü israftan kaçınılması gerektiğini belirterek; ?Her şeyi yerli yerinde yeteri kadar zamanında kullanmak ve tasarruf etmek durumunda olmalıyız.´dedi.

?İsraf etmemek inancımız gereğidir´ diyen Vali Ataklı:  ?İsraf sadece maddi anlamda değil, zaman ve benzeri şeylerde de israftan kaçınmak lazım. Bunlardan azami derece kaçınabilmiş toplumlar her zaman daha kolay yükselme daha iyi ilerleme imkânına sahip olurlar ?dedi.

-Patron edasıyla değil, hizmetkar edasıyla vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz

Kurum ve kuruluşların vatandaşlara sunduğu hizmetlerinde işleri kolaylaştırmaları talimatı veren Vali Şeref Ataklı, ?Biz toplumumuzun hizmetindeyiz, toplumumuzun hizmetkârıyız. Onların ihtiyaçlarını karşılamak onların hizmetin olmak kamu hizmeti anlamında gereken neyse toplumun hizmetindeyiz.´ dedi.

Hizmet sunulurken patron edasıyla değil, hizmetkâr edasıyla yapılması gerektiğini belirten Vali Ataklı, ?Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmalı ve iyileştirmemiz gerekiyor. Bu bakış açısıyla hizmetimize devam edersek çok daha faydalı olur. Aksaray da kamu hizmetleri yönetiminde dikkat çekici sorun görünmüyor. Kurumlar kendi üzerine düşen görevlerini en güzel şekilde yapma gayreti içindeler. Bunu her zaman daha da iyileştirmemiz iyi hale getirmemiz vatandaşımızın memnuniyet düzeyini daha da arttırmamız gerekir´ diye konuştu.

Vali Şeref Ataklı´nın başkanlık ettiği toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Haluk Sezen, Şahin Bayhan, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli