Uyuz Hastalığı doğru bir tedaviyle önlenebilir

Uyuz Hastalığı doğru bir tedaviyle önlenebilir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, son günlerde Türkiye’nin farklı yerlerinde uyuz vakalarında artış yaşandığını, ancak durumun salgın olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Uyuz vakalarında asıl sorunun tedavinin düzgün yapılmaması olduğunu vurgulayan Prof. Çalıkoğlu, doğru bir tedaviyle hastalığın önlenebileceğini kaydetti. Uyuzun bulaşıcı olduğunu ve bunun da yakın deri temasıyla gerçekleştiğini belirten ASÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, şöyle devam etti: “Uyuz, bir parazit tarafından oluşturuluyor ve bu parazit insan vücudunda yaşıyor. Yani parazitin vücut dışında, elbiselerde veya dış ortamda yaşaması ve dış ortam kaynaklı olarak insanlara bulaşması çok olası değil. Bu nedenle bir salgından da söz etmek mümkün görünmüyor.”

Uyuz hastalığının kuluçka süresinin yaklaşık 1,5 ay olduğuna değinen Prof. Çalıkoğlu, ev yahut toplu yaşamın olduğu yerlerde bir uyuz vakası görüldüğünde, tüm bireylerin tedavi edilmesinin elzem olduğunu hatırlattı. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan Şarm El-Şeyh Zirvesi’ne katılacak
İç Anadolu'nun doğusu için zirai don uyarısı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Pakistan'da
Bakan Uraloğlu minik misafirlerini ağırladı
Türkiye’nin elektrik omurgası güçleniyor... 30 milyar dolarlık yatırımla yeni dönem
Bursa'dan Dede Korkut'un mirasına dijital yolculuk
Kira stopajı iddialarına kaynağından yalanlama!
“İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması zenginleşiyor
Yayman: 2026 yılı reform ve değişim yılı olacak... AK Parti'den reform seferberliği
13 Ekim'de okullarda eş zamanlı tatbikat yapılacak
MEB, görevde yükselme yoluyla atama yapılacak
Cumhurbaşkanlığı 38 raportör yardımcısı alacak... Başvurular 31 Ekim’de başlıyor
Bakan Yerlikaya'dan düğün konvoyu tepkisi! Caydırıcılıkla trafik kültürü yerleşecek
Tarımsal kirliliğe sıkı denetim! Nitrata hassas bölgeler belirlenecek
GESİAD'dan Anıtkabir'e ziyaret
  • Pazartesi 17.2 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 17.6 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.5 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı