Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Uyumlu Çalışma Başarıyı Getirir

Uyumlu Çalışma Başarıyı Getirir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, siyaset kurumuyla iyi ilişkiler

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, siyaset kurumuyla iyi ilişkiler kurmayı önemsediklerini ve siyaset kurumu yok sayılarak, çalışmalardan mesafe alınamayacağını belirtti.

- Siyasetle İyi İlişkiler Kurmayı Önemsiyoruz -

Rektör Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekili Nevzat Palta, İl Başkanı Abdülkadir Karatay ve parti yöneticilerinin ?hayırlı olsun? ziyaretinde, yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Siyasetle kavga ederek veya siyaseti yok sayarak mesafe alınamayacağını her zaman ifade ettiklerini söyleyen Prof. Şahin, siyasi partilerle ve tabiatıyla milletvekilleriyle iyi ilişkiler içerisinde olmanın ve üniversitenin sorunlarına dair kafa yormanın çok önemli olduğunu belirtti. Yaptıkları ve yapmak istedikleri çalışmaları kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyen Şahin, ?Biz çok şey yapmak istiyoruz. Yaptığımız ve yapmayı düşündüğümüz tüm hizmetlerin vergilerle finanse edildiğini, vergilerin genel sorumluluğunun da siyasal iktidarda olduğunu biliyoruz. Vergileri toplayan ve bunun siyasi sorumluluğunu üstlenen iktidarla ve iktidar partisinin milletvekilleriyle ilişkilerimizin hep üst seviyede olmasını arzu ediyoruz. Tüm vekillerimize görevlerinde başarılar diliyorum? dedi.

- Yönetimin Yüzde 30´unu Kadınlar Oluşturuyor -

Prof. Şahin, yaptıkları ve planladıkları çalışmaları satırbaşları halinde şu şekilde sıraladı: ?Üniversitede birimlere atama işlemleri yüzde 90 oranında tamamlandı? Kadınların yönetime daha fazla dâhil olması için adımlar atıldı. Bu manada üniversite yönetim kadrosunda kadınların oranı yüzde 30´a yaklaştı? Tıp Fakültesi konusunda adımlar atıldı ve konu Bakanlar Kurulu aşamasına geldi? İlçelerin okul talepleri incelendi. Eskil İlçesine kurulan MYO´ya kısa süre içinde öğrenci alınacak. Gülağaç ve Ağaçören İlçeleriyle ilgili talepler inceleniyor? Mimarlık ve Tasarım Fakültesi´ne Dekan ataması yapıldı. Fakülte, Mimarlık Bölümü ile eğitim-öğretime başlayacak. İletişim Fakültesi´yle alakalı hangi bölümlerin verimli olduğuna ilişkin rapor, Eylül Ayı sonunda görüşülecek? Şehir-Üniversite ilişkileri geliştiriliyor? Veteriner Fakültesi´nin yapımı devam ediyor?

- Önümüzdeki Yıllar Aksaray´ımız İçin Çok Önemli -

Rektör Şahin´e yeni görevinde başarılar dileyen AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdülkadir Karatay ise kısa süre önce göreve gelmesine rağmen Prof. Şahin´le oldukça uyumlu bir çalışma süreci yaşadıklarını söyledi. İlk yapılan girişimlerden birisinin Tıp Fakültesi olduğunu anımsatan Karatay, ?Sayın Rektörümüz ve Milletvekillerimizle bu süreci hızlandırmaya çalıştık. İnşallah kısa süre içinde şehrimize ve üniversitemize Tıp Fakültesi kazandırmanın sevincini yaşayacağımızı düşünüyorum. Önemli olan üniversitemizin şehrin ufkunu açması ve vizyonunu değiştirmesidir. Rektörümüzün gayretleri ve uyumlu çalışmalarımızla, bunun gerçekleştiğini görüyoruz. Önümüzdeki yılların Aksaray´ımız için çok önemli yıllar olacağını düşünüyorum? dedi.

- ASÜ Giderek Daha Fazla Tercih Ediliyor -

Üniversitede çok büyük bir değişim olduğunu kaydeden AK Parti Aksaray Milletvekili Nevzat Palta, üniversitenin ilk yılları düşünüldüğünde, şimdikiyle arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade etti. 2006´dan bu yana ASÜ´nün çok hızlı şekilde büyüdüğünü söyleyen Milletvekili, ?Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Hocamız ekibiyle birlikte güzel işler yapacaktır. Bizler de her zaman destek olmaya hazırız. Aksaray, bulunduğu coğrafi konum itibariyle önemli bir şehir ve üniversitemiz de bu manada önem arz ediyor. Giderek daha çok tercih edilen üniversiteler arasında ASÜ de var. Çünkü Aksaray bir merkez konumunda? dedi. 

- Tıp Fakültesi Bakanlar Kurulu Aşamasında -

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de, üniversitenin hızlı şekilde ilerlemesi ve hizmet alabilmesi için, Rektör Şahin´le sürekli iletişim halinde olduklarının altını çizdi. Üniversitelerin şehirler için çok büyük anlamlar ifade ettiğini ve bir bakıma lokomotif görevi gördüklerini kaydeden İnceöz, ?Sayın Rektörümüze görevinde başarılar diliyorum. Siyasiler olarak bizler, üniversitemize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Uyumlu çalışmanın başarıyı getireceğini düşünüyorum. ASÜ, yakın geçmişte kurulmasına rağmen hızla büyüyor. Fakülte sayısındaki artış, şehrin konumu ve güvenliği gibi pek çok faktör münasebetiyle üniversitemiz, çokça tercih edilen üniversiteler arasındadır. Amacımız üniversitemizi bugün bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşımaktır? dedi. Tıp Fakültesi´nin son durumuna ilişkin bilgiler de veren İnceöz, sözlerini şöyle tamamladı: ?Sayın Hocamız göreve geldiği andan itibaren bu konunun üzerine eğildi ve alınması gereken kararları alarak sürecin hızlanmasına ciddi bir katkı sundu. Tıp Fakültesi şu anda Bakanlar Kurulu´nda, yani son evrede. İnşallah kısa süre içinde Tıp Fakültemizi şehrimize kazandırmış olacağız.?

Ziyaret karşılıklı sohbet şeklinde sürdü ve taraflar yapılması planlanan çalışmalara ilişkin istişarelerde bulundu. 

 



Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli