Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Üstadı Anma Etkinlikleri Işılak Konseriyle Sona Erdi

Üstadı Anma Etkinlikleri Işılak Konseriyle Sona Erdi

Üstadı Anma Etkinlikleri Işılak Konseriyle Sona Erdi

Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 32’nci yılı münasebetiyle düzenlenen anma etkinlikleri, Uğur Işılak konseriyle sona erdi. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Konferans Salonu’ndaki konser yoğun ilgi görürken, Uğur Işılak, üstadın şiirlerinden bestelediği birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

 

Konser öncesinde sahneye Şair ve Televizyon Programcısı Uğur Aslan çıktı. İlk kez Aksaray’da şiir okuduğunu belirten Aslan, “Necip Fazıl, vefatından sonra Türkiye’de şiir yazanlara her zaman örnek oldu. Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy, örnek aldığım en önemli isimlerden olmuştur. Üstadı okuyarak büyüdük ve onu örnek alarak şiir yazmaya çalıştık” dedi. Uğur Aslan kısa konuşmasının ardından Necip Fazıl’ın şiirlerini okudu. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, şiir dinletisinin sonunda Uğur Aslan’a plaket ve çiçek takdim etti. Düzenlenen anma etkinliklerinin son derece verimli geçtiğini söyleyen Rektör Acar, “Bu etkinlikleri düzenleyerek Valilik, Belediye ve Üniversite arasındaki en güzel işbirliği örneklerinden birisini göstermiş olduk. Bunun yanı sıra Türkiye’nin yarınlarına yatırım yapmış olduk. Bu etkinlikler çerçevesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bugün Türkiye’yi yöneten kuşağın yetişmesinde çok önemli rolü olan Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini, genç kuşaklarla buluşturmuş olduk” dedi. Türkiye’nin, sahibini arayan madalya misali, adeta bölgesinde ve dünyada yeni rolünü arayan bir ülke durumunda olduğuna vurgu yapan Prof. Acar, “Yeni Türkiye, başkanlık sistemi ile bu arayışını taçlandırabilirse önü daha açık olacak; yarınlarda biz bölgemizin ve dünyanın kurucu oyuncularından birisi olacağız” dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından sahneye Uğur Işılak çıktı. Necip Fazıl’ın tasvirini, tasavvurunu ve tahayyülünü şiirlerde konuşturduğunu belirten Işılak, “Üstat olmak, üstat olabilmek üstün bir paye ancak, üstatlık kadar üstün olan bir diğer paye de, hakiki bir üstada çırak olabilmektir” dedi. Konser büyük bir coşkuyla takip edilirken, katılımcılar, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Necip Fazıl Kısakürek’i anma etkinlikleri Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi işbirliği ile düzenlendi.

 



Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli