Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Ünlü Oyuncular, Payitaht Abdülhamid ve Muhaliflerini Anlattı

Ünlü Oyuncular, Payitaht Abdülhamid ve Muhaliflerini Anlattı

Ünlü Oyuncular, Payitaht Abdülhamid ve Muhaliflerini Anlattı

YAZAR VE OYUNCU BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU, ?BİR BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞACAK BÜTÜN VASFI TAŞIYORSUNUZ?

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Moderatörlüğünü Mehmet Ercan´ın yaptığı ?II. Abdulhamid Han ve Muhalifler? konulu söyleşiye Payitaht Abdülhamid dizisinin oyuncuları Hakan Boyav ve Bahadır Yenişehirlioğlu konuk oldu.

Konferansa Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlker Akkaş, Stk temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dizide "Mahmut Paşa" karakterine can veren Hakan Boyav ve Tahsin Paşa karakterini canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu içten ve samimi sohbetleriyle dizinin yakın takipçilerinden ve hayranlarından büyük ilgi gördü.

Tahsin Paşa rolüyle tanınan Bahadır Yenişehirlioğlu kendilerine böyle bir imkanı tanıyan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ ya teşekkür etti. Yenişehirlioğlu, konuşmasının devamında  Başkan Yazgı´nın kültür ve sanata her zaman öncülük ettiğini söyleyerek ? Bir belediye Başkanına yakışacak bütün vasfı taşıyorsunuz. Hem şehir münasebetleriniz hem insanlarla münasebetleriniz hem de adalet ve hak kavramlarından taviz vermeyişiniz, bizim için en önemli değer olan Kültür ve Sanat faaliyetlerine bu şehirde alan açmış olmanız başlı başına teşekkürü hak ediyor. O yüzden kendi adıma ben sizlere çok teşekkür ediyorum.

Tabi hiç bir şey tek başına gerçekleşmiyor. Bu bir ekip çalışması. En büyük destekçilerinizden birinin de eşiniz hanımefendi olduğunu düşünüyorum. Bütün ekibi kutlamak gerekiyor. Umarım bu demokratik yarışta, bu güzel süreçte,  Şehrül-Emin olarak size tekrar vazife tevdi edilir. Bu kültür ve sanat faaliyetlerini daha da arttırarak devam edersiniz inşallah? diye konuştu. 

Kolay bir proje değil

Hakan Boyav, Abdülhamid Payitaht dizisinin başarısının tüm oyuncuların rollerinin hakkını vermesine bağlı olduğunu ifade ederek, "Bu proje kolay bir dizi projesi değildir." diye konuştu.

Mahmut Paşa´ya Başkan Yazgı´dan pastırma ikramı

Pastırma yemesi ile hafızalarda yer eden Mahmut Paşa rolüne ithafen Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ünlü oyuncuya pastırma ikram etmesi söyleşide renkli görüntüler oluşturdu. Boyav, Belediye Başkanının ikram ettiği pastırmayı yerken izleyenleri de gülmekten kırdı, geçirdi.

Abdülhamid anlatılması zor bir karakter

Oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ise Abdülhamid´in anlatılması zor bir karakter olduğunu belirtti. Abdülhamid´e o dönemde muhalif olan kesimlerden bahseden Yenişehirlioğlu  ?Toplumun bir kısmı Abdülhamid´ e Kızıl Sultan demiş, bir kısmı ismi Abdülhamid Han cennet mekan demiş? dedi.

Kendilerini dinlemeye gelen hayranının sorularını cevaplar ünlü oyuncular, Başkan Yazgı´ya teşekkür etti. Bakan Yazgı, söyleşide moderatörlük yapan Mehmet Ercan ile Hakan Boyav ve Bahadır Yenişehirlioğlu´na günün anısına tablo hediye etti. Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşi sonunda Yenişehirlioğlu, kitaplarını imzaladı.  

 

 

 

 



Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,53% 0,02
  • EURO

    34,87% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2429,27% -0,02
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false