Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Üniversite-sanayi işbirliği ziyaretleri başladı

Üniversite-sanayi işbirliği ziyaretleri başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Akademisyenleri, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Akademisyenleri, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü temsilcileriyle birlikte, Aksaray OSB’de faaliyet gösteren fabrikaların yöneticilerini ziyaret etti. Ziyaretlerde, üniversite ile sanayinin birlikte çalışma imkânları değerlendirildi.

 

- Yerli Kaynaklarla Üretim Yapabilecek Firmalar Tespit Edildi -

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2013 yılında, katma değeri yüksek ithal ürünlerin ve bu ürünleri yerli kaynaklarla üretebilecek firmaların ülke çapında tespiti yönünde çalışmalar başlattı. Bu kapsamda Aksaray’da da firmalar tespit edildi ve sanayi-akademisyen eşleştirmeleri yapıldı. Sanayiciler ve akademisyenleri bir araya getirmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan ile Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Necmettin Şahin ve Yrd. Doç. Dr. Necmi Düşünceli, Metalsa Otomotiv Fabrikası Genel Müdürü Bayram Kınık ve Sarıgözoğlu Hidrolik Fabrikası Müdürü Rıza Erdemir ile görüştü. Ziyaretlerde, üniversite ile sanayi arasında birlikte çalışma imkânları değerlendirildi, işletmelerin üretim kapasitesini artıracak, ürün kalitesini iyileştirecek ve maliyetleri düşürerek rekabet güçlerini artıracak ortak proje çalışmaları yürütülmesi konusunun detayları masaya yatırıldı.

 

- Hedef, 2023 Yılında, En Büyük 10 Ekonomi Arasında Olmak - 

 

Görüşmeleri değerlendiren taraflar, yaptıkları açıklamada özetle şunları söylediler: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100’üncü kuruluş yıldönümünde, yani 2023 yılında milli gelirde 2 trilyon doları, yıllık ihracatta 500 milyar doları ve kişi başına düşen milli gelirde 25 bin doları planlayarak, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı hedefliyor. Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için bilimin, teknolojinin ve sanayinin bir uyum içerisinde entegrasyonunu sağlamak gerekiyor. Bu hedeflere ulaşılmasında özellikle üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması ve Ar-Ge yatırımlarına daha fazla kaynak ayrılması son derece büyük önem arz ediyor. Bir ülkede bilimsel ve teknolojik gelişmelerin gerçekleşmesi, ekonomik gelişmeyi hızlandıracaktır. Üniversitelerdeki bilimsel çalışmaların sanayiye aktarılması ile teknolojik gelişmeler ortaya çıkacaktır. Bu nedenle üniversite-sanayi işbirliğinin önemi büyüktür. Ülkelerin kalkınmışlık düzeyi, o ülkedeki sanayinin gelişmişlik düzeyi ile doğru orantılıdır. Bir ülkede sanayi, dışa bağımlı olmadan, kendi teknolojisini kendisi üretebiliyorsa, dünya pazarında rekabet şansı yükselir. Bunun için, katma değeri yüksek ürünler üretebilecek çalışmalara hız kazandırmalıyız.”

 

Yapılan görüşmelerin son derece verimli geçtiği, sanayi ziyaretlerinin belirlenen plan dâhilinde devam edeceği belirtildi.   



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,51% 0,13
  • EURO

    34,84% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2433,61% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı