Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Üniversitemiz 8.yaşında Hemşerilerimizin 8.yıl beklentisi tıp fakültesi

Üniversitemiz 8.yaşında Hemşerilerimizin 8.yıl beklentisi tıp fakültesi

8 Yıl önce bu gün kurulmasıyla 1 asırlık aradan sonra yeniden Üniversite şehri olmamızı sağlayan Aksaray Üniversitesi?nin kuruluş

8 Yıl önce bu gün kurulmasıyla 1 asırlık aradan sonra yeniden Üniversite şehri olmamızı sağlayan Aksaray Üniversitesi’nin kuruluş maksadına ulaşabilmesinin yanında bölgemizin sağlık hizmetlerinin çağımıza uygun olarak yerine getirilebilmesi için hemşerilerimiz dosyası hazır olan Tıp Fakültemizin mutlaka bu yıl içinde açılmasının sağlanmasını ve Üniversitemizin kollarının da tüm ilçelerimize de uzamasını istediler.

 AKSARAY 2002’DEN BU YANA AK PARTİYE VERDİĞİ 7 YÜKSEK DESTEĞİNE ŞİMDİYE KADAR AYNI SAMİMİYETLE HİÇ BİR KARŞILIK ALAMADI!!!

    2002 Genel seçimlerinden bu yana yapılan 2 Mahalli,3 Genel Seçim ve 2 Anayasa Referandumunda Aksaray’ın Ak Partiyi Türkiye ortalamalarının üstünde bir oyla desteklendiğini belirten hemşerilerimiz bu samimi desteğe karşılık Ak Parti hükümetlerinden 2002’den şimdiye kadar aynı şekilde bir samimiyet görülmediğini belirttiler.

     Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen hemşerilerimiz”2002 Genel seçimlerinde 4 milletvekilliğinin tamamını Ak Parti’ye verdik.

      O tarihten günümüze kadar yapılan 3 Genel Seçim,2 Mahalli Seçim ve 2 Anayasa referandumunda ise Türkiye ortalamasının çok,çok üstünde olduğu gibi civar illerin ortalamasının da üstünde Ak Partiye destek verdik.

BİZDEN SONRA TALEPTE BULUNANLARIN TIP FAKÜLTELERİ AÇILDI BİZİM DOSYAMIZ BİLE HALEN SAĞLIK BAKANINA İMZALATTIRILAMADI!!!

     Aksaray Üniversitesinin kurucu Rektörü Profesör Dr.Necdet Sağlam la Eski Milletvekili Ahmet Yaşar,Ramazan Toprak, Aksaray Ak Parti Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz ün samimi iş birliğiyle daha önce 4 Milletvekilinin girişimiyle Hacettepe Üniversitesine bağlı Otomotiv  Mühendisliği Programı kurulmuştu.

    Bu proğramın yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesiyle de görüşülerek Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin hazırlıklarının da bu üniversitenin Tıp Fakültesinde yapılması konusunda mutabakata varılmıştı.

   Bu mutabakatın ve antlaşmanın ardından dosyası hazırlanıp Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından Aksaray Sağlık kam püsünde yapılan incelemenin ardından kurulacak fakültenin uygulama hastanesine burasının uygunluğunu belirten raporunda eklenmesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da onaylanan Dosya Sağlık Bakanlığına gönderilmişti.

     Sağlık Bakanının imzasında o zamandan bu yana bekleyen Aksaray Tıp Fakültesinin dosyasının tekâmülünden yıllar sonra talepte bulunan yerlerin fakülteleri açılırken bizim Fakültemizin dosyası halen Sağlık Bakanının imzasında bekliyor.

 AKSARAY VE MÜCAVİR’İNDEKİ 1MİLYON 800.BİN’LİK NÜFUS

 BAKANLIĞIN FAKÜLTE AÇILMASI KISTASINI FAZLASIYLA KARŞILIYOR!!!

    Hemşerilerimiz Ak Partiye 2002 yılından bu yana sağlanan ful destek olmamış olsa bile Sağlık Bakanlığının Tıp Fakültesi açılması kıstası olan 750’bin nüfusu aşmayan yerlere bu kıstas uygulanmazken bize uygulanması çifte standarttan öteye bölgeninde bilinmemesindendir.!!!

    Halbuki Aksaray ilinin nüfusu,Aksaray ilinin  resmi ve özel sağlık kurumlarından hizmet alan komşu illerin yerleşim birimlerinden gelenlerin, nüfusumuzun  en az 1.5 katı olan gurbetçilerimizin her yıl izne gelenleri,E.90 Kara yolu ile  ilimiz sınırları içinden geçen diğer kara yollarından her gün geçenlerle,ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, ilimiz sınırları içinden geçen yolları kullanarak çevre illere giden yerli ve yabancı turistlerle birlikte Tıp fakültesinin kurulur kurulmaz hizmet edeceği nüfus 1 Milyon 800 Bin kişiyi buluyor.!!!

    AKSARAY TIP FAKÜLTESİ BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZLE

    BİRLİKTE DÜNYA’YADA HİZMET VERECEK!

    Üniversitemiz Rektörü Profesör Dr. Mustafa Acar ve Doçent Dr. Mustafa Atasoy’un 17 Kasım 2011 günü Yenigün ve Güncel gazetelerimizi ziyaret ettiklerinde Gazetemiz Sahibi Yaşar Karatay’la birlikte Haber koordinatörümüz ve Yazarımız Ali Genç tarafından kendilerine verilen ve onlarca defa yeri geldiğinde yazılan bilgilerde de belirtildiği gibi Aksaray Tıp Fakültesi sadece Aksaray şehri veya iline değil, özelde civar illere genelde ise ülkemiz ile dünya insanlarına da hizmet verecek.!!!

    Aksaray Tıp Fakültesinin açılması için açılan kampanyada bu konuda gazetemizde yayınlanan haberler ve köşe yazılarında da somut verilere dayanılarak verilen bililerde,

     Aksaray’ın diğer yayın organlarında ve İnternet sitelerinde de bu konuda yazılan haberler ve köşe yazılarında da belirtildiği gibi Aksaray’ımızın Yurt dışında bulunan ilimiz genelindeki Nüfusunun en az bir buçuk misli olan Gurbetçilerimizin her yıl izne gelenlerinin üçte birinin.

      Ayrıca çevre illerin halen Aksaray’daki Resmi ve Özel Sağlık kuruluşlarından hizmet alan  Niğde’nin Altunhisar ve Melendiz bölgesinden,Nevşehir’in Acı Göl,Ankara’nın Şerefli Koçhisar,Evren,Konya ilinin Cihanbeyli,Kulu,Ereğli ve Karapınar ilçeleriyle birlikte Kızıl Irmak’ın Aksaray tarafında bulunan Kırşehir iline bağlı yerleşim birimlerinde oturanlarında bu Fakültemizden hizmet alacağı.

     Bu hastaların yanında Milletler arası E.90 Karayolunda ve Antalya,Samsun Kara yoluyla,ilimiz sınırları içinden geçen diğer karayollarında her gün seyahat eden dünyanın her ülkesi ve milletinden oluşan yüz binlerce yolcuya,Aksaray’a her yıl gelen yüz binlerce yerli ve yabancı turistle birlikte Aksaray’dan geçerek civar illere ve başka illere gidenlerin.

   Yine Konya ve Antalya ile Nevşehir ve Kayseri,Ankara ve buradan İstanbul ile Trakya bölgesine,Aksaray üstünden Mersin,Adana,Hatay ile Güneydoğu illerine  giden milyonlarca  yerli ve yabancı turiste de hizmet vereceği belirtilmişti..

 REKTÖR MUSTAFA ACAR, VALİ ATAKLI, MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN PALTA VE İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI DOYGUN AKSARAY’LA BİRİLKTE BÖLGEMİZ,TÜRKİYE VE DÜNYAYA HİZMET VERECEK OLAN AKSARAY TIP FAKÜLTESİNİN AÇILMASI İÇİN GECELERİNİ GÜNDÜZLERİNE KATMALI!!!

    Aksaray’dan geçen karayollarında seyahat edenler,Aksaray’a gelen ve Aksaray sınırları içinden geçen karayollarını kullanarak Konya ve Nevşehir ile diğer çevre illere giden Turistler’ede hizmet edeceği göz önüne alındığında Kurulacak Tıp Fakültesinin bölgemiz,Türkiye ve Dünya’ya da hizmet verecektir.

     Yinebu Fakülte ile Aksaray’la Ankara,Adana,Nevşehir ve Konya ile Niğde arasındaki karayollarında meydana gelen kazalarda hizmet verileceğinden ölümlü ve kalıcı sakatlıkları milimize edeceğinden “Aksaray Tıp Fakültesinin” hazır olan dosyası mutlaka Sağlık Bakanı tarafından imzalanması sağlanmalı..

     Bunun İçin Rektör Profesör Mustafa Acar,Aksaray Milletvekilleri Alirıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz,İlimizin Çiçeği burnundaki Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Nevzat Palta,İl Genel Meclisi Başkanı Özkan Doygun İlçe ve Belde Belediye Başkanları,İlçe Kaymakamları,Muhtarlar,Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla 30 Mart Mahalli seçimlerinden sonra aday oldukları makamlara seçilecek olan yeni mahalli idarecilerimiz gecelerini gündüzlerine katarak Tıp Fakültemiz açılıncaya kadar çalışmalarını aralıksız olarak ısrarla sürdürmeleri gerekiyor.

    Ayrıca hem üniversitemizin kamu oyuna mal edilmesi, hemde gelecek öğrencilerin barınma ile diğer ihtiyaçlarının karşılanmasıyla,ilimiz genelinde bir canlılık sağlayabilmesi için ilçelerimizin tamamına üniversitemizin kollarının yayılması gerekir” dediler.

 

 

(Haber:  Ali Genç)



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli