Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

ÜNİVERSİTEDE DE MÜSLÜMAN OLMAK MÜMKÜN ADLI KONFERANS

ÜNİVERSİTEDE DE  MÜSLÜMAN OLMAK MÜMKÜN ADLI KONFERANS

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğrenci Topluluklarından ASÜ Enderun ve ASÜ Mefkûre Topluluklarının hazırladıkları

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğrenci Topluluklarından ASÜ Enderun ve ASÜ Mefkûre Topluluklarının hazırladıkları “Üniversitede de Müslüman Olmak” isimli konferans, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

- Öğrenciler Üniversitede Sadece Derslerle Yetinmesinler -

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında, Öğrenci Topluluklarının yaptığı kültürel ve sosyal faaliyetlerin, derslerde öğrenilenler kadar önemli olduğunu söyledi. İnsanların hayata üniversite yıllarında hazırlandıklarını ifade eden Rektör Acar öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak, “Sosyal ilişkilerimizin gelişmesi, ufkumuzun açılması, entellektüel dağarcığımızın genişlemesi, önemli ölçüde üniversitede sahip olduğumuz fırsatların iyi değerlendirilmesine bağlıdır. Bu nedenle sadece derslerinizle yetinmeyin, hayatınız sadece yurt, okul, yemekhane arasında biçimlenmesin. Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere mutlaka ilgi gösterin; bu gibi etkinliklere katkı verin ve böylece kendi geleceğinize katkı yapın” dedi.

- Bir Dönem Müslümanlıkla Akademisyenlik Bağdaştırılamazdı -

“Üniversitede de Müslüman Olmak” başlığının çok anlamlı olduğunu söyleyen ve Türkiye’de yaşanan dönüşümden bahseden ASÜ Rektörü Acar, “Bir dönem devlet aklına öyle tuhaf bir anlayış egemen olmuştu ki; Müslüman olmakla akademisyenlik birbiriyle bağdaştırılamaz şeylerdi. Türkiye’nin 1920’li, 1930’lu yıllarda yaşadığı sarsıntılarda, o zamanki büyüklerimizin bir kısmına da egemen olan akıl böyleydi. Yani dinle devleti yâda Müslümanlıkla bilim adamlığını yan yana getirmek o kadar kolay değildi. Bundan dolayı da kamusal alandan dini, dini inanışı ve onun tezahürlerini korumak için çok çabalar sarf edildi” dedi. Yakın zamana kadar başörtülülerin üniversitelerin kapısından içeriye giremediklerini anımsatan Prof. Dr. Mustafa Acar, bu badirelerin atlatıldığını ve Türkiye gibi üniversitelerin de normalleştiğini söyledi. Üniversitede de Müslüman olmanın mümkün olduğunu belirten ASÜ Rektörü, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Müslümanlık sadece yaşımız 40’ı aştıktan sonra, gözlerimizden fer, dizlerimizden derman gittikten sonra, yolun sonu görünmeye başladıktan sonra yaşanılacak bir şey değil. Tam tersine günah işlemeye gücümüzün yettiği çağda, gençlik çağlarında, üniversite yıllarında Müslüman olabiliyorsak asıl marifet orada. Öbür tarafta sorguya çekildiğimizde, amellerimizin hangisi daha makbul diye bakıldığında, genç yaştayken yaptıklarımızın daha ağır basacağı kanaatindeyim. Sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız ve sahip olduğumuz sınırlı zamanı iyi değerlendirmeliyiz.”Rektör Acar’ın ardından Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan kürsüye geldi ve “Üniversitede de Müslüman Olmak” konulu konuşmasını yaptı. Kayan, “Meşruiyetimizi kaybetmeden, makbuliyetimizden sapmadan, sonsuz güzelliklere, sonsuz rahmete müşteri olmak ve hayatımızın bu sürecini de en anlamlı hale getirmek için çalışmalıyız” dedi.



Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı