Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

UİGAD AKSARAY İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

UİGAD AKSARAY İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) Aksaray il temsilciliği kuruldu.İnternet alanında faaliyet gösteren medya ve yayın kuruluşlarını bir çatı altında toplamayı amaçladıklarını anlatan Aksaray İl Temsilcisi Gazeteci Yazar Ali Genç, her yayın kuruluşunun en az bir temsilci ile dernekte temsil edilmesini hedeflediklerini kaydetti.
Genç, "Medya ve yayın kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile arasında uyumlu çalışma tesis etmeye çalışacağız. Ayrıca bütün platformlarda internet yayıncılarının hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için çeşitli faaliyetlerde bulunmayı planlıyoruz" dedi.
Dernek; internet haberciliğini ve yayıncılığını geliştirecek çalışmalar yapacak. Bu amaçla çeşitli çalışma grupları kurulacak. Ayrıca, dernek, yayınların iş, ahlak ve ilkelerine uymasını gözeterek, mesleki standartlar oluşturmayı ve bu standartları korumayı amaçlıyor.
Elektronik yayıncılık sektörünü düzenleyecek çalışmalar da yapacak olan dernek, bu faaliyetleri için akademik çalışmalar yaptırmayı ve bu tür çalışmaları desteklemeyi hedefliyor. Derneğin; yayıncılar arasında birlik sağlamak, dayanışma ve yardımlaşmayı pekiştirmek, bu alanlarla çalışmalar yaparak dernek dışındaki bu tür çalışmaları da desteklemek gibi amaçları da bulunuyor.

 

UİGAD AKSARAY TEMSİLCİLİĞİNDE GÖREV TAKSİMİ

 

*Derneğin yapılan  ilk  yönetim toplantısında ittifakla  İl başkanlığına Ali Genç ?in yardımcılığına  Celil Acar ,Genel Sekreterliğe Mücahit Mercan, yönetim kurulu  üyeliklerine Mustafa Avcı, Savaş Ulukaya Hasan İnce ve Vedat Tunç geldi.

 

 Merkezi İstanbul´da bulunan Uluslar Arası İnternet Gazetecileri ve Gazeteciler Derneğinin Aksaray İl temsilciliği görevine geçen ay gelen gazetemiz Yazar ve Muhabir Ali Genç başkanlığında yapılan ilk toplantısında yönetim arasında görev taksimi yapıldı.

 

     Merkezi Türkiye´de olan,  dünyanın bir çok ülkesinde temsilcilikler açmaya başlayan  maksadı önceliği ülkemizde olmak üzere dünya genelindeki internet  medyası mensupları ile birlikte yazılı ve görsel ile  işitsel medya mensuplarının hak ve sorumluluklarının belirlenmesi ve korunması olan derneğin Aksaray Temsilcisi Ali Genç başkanlığındaki ilk toplantısında  yapılan istişare ile  il başkan yardımcısı  Celil Acar, Genel Sekreterliğe Mücahit Mercan, Yönetim kurulu üyeliklerine Mustafa Avcı, Savaş Ulukaya, Vedat Tunç ve  Psikolog Hasan İnce oldu.

 

 TÜRKİYE VE DÜNYA GENELENDE TEŞKİLATLANMASINI DEVAM ETTİREN DERNEĞİMİZ İNTERNET MEDYASININ HAK VE SORUMLULUKLARININ BELİRLENMESİ İÇİN SİYASİLERLE GÖRÜYOR!

 

   Dernek ve çalışmaları hakkında bilgi veren İl Temsilcisi Gazeteci-Yazar Ali Genç ülkemiz merkezli Uluslar arası bir Gazeteciler meslek kuruluşu olan Uluslar arası İnternet Gazetecileri ve Gazeteciler Derneğinin genel merkezi İstanbul´dur.

 

     Kurucu genel başkanı İzzet Aydın olan derneğimizin  İç Anadolu temsilcisi Aksaray medya camiası tarafından yakından bilinen uzun yıllar ilimizde  mesleğimizi başarılı şekilde sürdüren  Okan Geçgel.

 

   Ülkemiz genli ile birlikte dünyanın da birçok ülkesinde açılan temsilciliklerle teşkilatlanan derneğimiz bir taraftan da geçtiğimiz hafta Ankara´daki ilk bölge istişare toplantımızı yapmanın yanında toplantıya katılan illerin temsilcileriyle birlikte internet medyasının hak ve sorumluluklarını belirten bir yasal düzenlemenin yapılabilmesi için Ak Parti,MHP,BBP,CHP ve DSP yetkilileriyle de TBMM ile genel merkezlerinde görüşmeler gerçekleştirerek yasal düzenleme ile ilgili teklifimizi ilettik.

 

ALİ GENÇ ?EN KISA ZAMANDA İLÇELERİMİZDE TEŞKİLATLANIP KURULUŞ MAKSADIMIZ ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLAYACAĞIZ?

 

   İl temsilciliğimizin yanı sıra Sultanhanı ilçemizde Hüseyin Tosun ve Eskil ilçelerimizde ise Hilmi Yol  kardeşlerimizi temsilcilerimizi belirledik.

 

   Yakın bir zamanda buralardaki yönetimi oluşturduktan sonra diğer ilçelerimizde de teşkilatlanmamızı tamamlayarak kuruluş maksadımıza uygun çalışmalarımıza ilimiz genelinde başlayacağız. ?dedi.

 

 

 



Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli