Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Ufka Yolculuk Kur´an Ve Sünnet Bütünlüğü Konulu yarışma protokolü imzalandı.

Ufka Yolculuk Kur´an Ve Sünnet Bütünlüğü Konulu yarışma protokolü imzalandı.

Ufka Yolculuk Kur´an Ve Sünnet Bütünlüğü Konulu yarışma protokolü imzalandı.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) arasında "Ufka Yolculuk Kur´an ve Sünnet Bütünlüğü" konulu yarışma protokolü imzalandı.

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) başkanı Musa Erdoğan ve dernek üyeleri İl Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal´ı makamında ziyaret etti.

?Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz? temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenecek 6. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması´nın 13 Kasım 2017 tarihinde başlayan kayıtları, 04 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek. www.ufkayolculuk.com internet sitesinden ücretsiz başvuruların yapıldığı yarışmanın yazılı sınavı 8 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

Engelliler ve mahkumların da katılabildiği yarışmayı Kazananlar İsterlerse Umre´ye, İsterlerse Dost Ülkeye Gidecek. Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar: 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 Umre Seyahati + bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + bin 500 lira, üçüncü olanlar 2 Umre Seyahati + 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 500 lira ödüllerine hak kazanacak. Bu kategorilerde 4. - 10. olanlar ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak.

İl genelinde dereceye giren her kategoride birincilere 1000´er lira, ikincilere 750´şer lira, üçüncülere 500´er lira para ödülü verilecek. 4.-10. arasında dereceye girenlere birer çeyrek altın dağıtılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı yanında resmi ve özel yüzlerce kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin 17 bin 246 gönüllünün desteklediği; Türkiye´nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarına şimdiye kadar toplamda 1 milyon 494 bin 802 kişi kayıt yaptırmış, binlerce kişi ödül kazanmıştır.

            Aksaray´daki organizasyonu proje ortağı olarak Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED) tarafından gerçekleştirecek.

            Bu bağlamda çalışmalarına başlayan dernek yöneticileri, üyeleri Aksaray İl Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal´ı yarışma hakkında bilgilendirdiler.

            Görüşmede, Bu yıl 6.´sı yapılan yarışmanın konusunun Kur´an ve Sünnet bütünlüğü olduğunu söyleyen AKÇED Başkanı Musa Erdoğan´dan sonra söz alan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal seçilen konunun çok isabetli olduğunu ve ortak değerlerimizi kapsadığını, her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Ayrıca dernek yöneticilerine çalışmalarında başarı dileklerinde bulundular.

            Görüşmede, yarışmayla hedeflenenin okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını desteklemek olduğu, bu yılki ?Kur´an ve Sünnet Bütünlüğü? konusu ile; Kur´an ve Sünnet´in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak, Kur´an-ı Kerim´i daha iyi anlayıp yaşamak, Toplumun her kesimini Son Peygamber´in (sav) mesajları ile buluşturmak, Yüce dinimiz İslam´ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek, Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur´an-ı Kerim´i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korunmak olduğu vurgulandı.



“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
41 ilde 'Narkoçelik-12'! 268 gözaltı
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki
Turist rehberi düzenlemesi TBMM'den geçti
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı