Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

TÜRSAB Bölge Toplantısı Aksaray´da Yapıldı

TÜRSAB Bölge Toplantısı Aksaray´da Yapıldı

TÜRSAB Bölge Toplantısı Aksaray´da Yapıldı

 

Aksaray Valiliği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından düzenlenen ?Kapadokya´nın İncisi Aksaray? konulu tanıtım toplantılarının ikincisi Aksaray´da gerçekleştirildi.

İlki 30 Mart 2016 tarihinde TÜRSAB Genel Merkezinde gerçekleştirilen? Kapadokya´nın İncisi Aksaray? konulu tanıtım toplantısının ikincisi İstanbul´dan gelen TURSAB Kültür Turizm Komitesi üyeleri ve seyahat acentaları ile Aksaray´da faaliyet gösteren turizm kuruluşlarının katılımıyla Aksaray´da gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan´ın katılımıyla geçtiğimiz ay İstanbul´da düzenlenen ve Türkiye´nin turizmini yönlendiren önemli seyahat acentalarının iştirak ettiği toplantıda Aksaray tüm yönleriyle katılımcılara anlatılmış, bu toplantıların ikinci ayağının alan incelemesi de olacak şekilde Aksaray´da yapılması planlanmıştı. Bu çerçevede 28 Nisan 2016 Perşembe günü ilimize gelen ve 3 gün boyunca Aksaray´ın tarihi ve turistik mekânlarını gezen TÜRSAB üyeleri Aksaray´ın güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buldular.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri mihmandarlığında 3 gün boyunca ilimizdeki turistik alanları ve turizm işletmelerini gezen acenta temsilcileri Aksaray´ın turizmde ciddi bir potansiyelinin bulunduğunu, bu durumu bizatihi yerinde gördüklerini ve bundan sonraki planlamalarında Aksaray´a daha fazla yer vereceklerini belirttiler.

Aksaray´ın Kapadokya turizmi içerisinde çok önemli bir bölge olduğunu belirten acenta sahipleri, turistlerin Aksaray´da daha fazla kalmaları ve daha fazla yer gezmelerine yönelik çalışmalar yapacaklarını ve bölge içerisindeki tur güzergâhlarını yeniden gözden geçireceklerini ifade ettiler.   

Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

3 gün boyunca şehrimizde alan incelemelerinde bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri ve seyahat acentaları yetkilileri ile ilimizde faaliyet gösteren turizm kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı değerlendirme toplantısı İlimiz Valisi Şeref Ataklı´nın başkanlığında yapıldı. Toplantı´ya Aksaray Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yaşar Oflaz, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile basın mensupları katıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray´ın ülkemiz turizmi içerisinde değerlendirmeye alınabilecek çok önemli bir alan olduğunu, zengin turizm değerleriyle Aksaray´ın Kapadokya içerisinde de dikkat çeken bir şehir  olduğunu vurguladı. Vali Ataklı, Aksaray´da her türlü turizm yatırımına açık olduklarını, seyahat acentaları ile sürekli istişare halinde olarak Aksaray´ı Kapadokya içerisinde daha fazla öne çıkarmayı planladıklarını belirterek Aksaray´ı yerinde keşfetmek adına ilimize gelen tüm seyahat acentaları ve TÜRSAB yetkililerinin ilimizdeki tarihi ve turistik alanları gezmiş olmalarının da oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Vali Ataklı, Aksaray olarak diğer alanlarda olduğu gibi turizm alanında da ilerlemeyi hedeflediklerini, bu çerçevede turizm hususunda deneyimi olan kurum ve kuruluşlarla her zaman irtibat halinde olacaklarını vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya ise Aksaray´ın 11 bin  yıllık tarihi ile  çok eski medeniyetlere beşiklik yapmış adeta bir açıkhava müzesi konumunda olduğunu söyledi. Aksaray´ın turizm de bir adım daha ileriye gitmesi için belediye olarak Valilik ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gayret ettiklerini belirten Kemerkaya; ?Aksaray turizmde hak ettiği noktada değil. Bu noktada TURSAB´ın desteklerine ihtiyacımız var. Belediye olarak turizm alanında çeşitli projeler uygulayarak turizmi geliştirmeye çalışıyoruz? dedi.

Toplantıda ilimizin kültür ve turizm değerleri ile ilgili bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ise, ilimizin kültür ve turizm kapasitesi ile Aksaray´ın turizm çeşitliliğine dikkat çekti.

Doğan, Aksaray´ın tanıtım ve turizm faaliyetlerini geliştirmek üzere farklı ve sürekli çalışmalar yürütüldüğünü ve yavaş yavaş önemli neticeler alınmaya başladığını, ilerleyen süreçte Aksaray´ın turizm alanında hak ettiği noktaya geleceğini ifade etti.

Doğan, Kapadokya bölgesi içerisinde faaliyet gösteren acentaların Aksaray´da tüm güzergahları kullanmadığını ve bu sebeple pek çok kültür ve turizm değerinin ziyaretçilere sunulamadığını, bu ve benzeri toplantıların Aksaray´ın daha fazla tanınmasına vesile olacağını, Aksaray turizmine katkılar sağlayacağını vurguladı.

TURSAB Kültür ve Turizm Komitesi Başkanı Erdal Çeri ise yaptığı değerlendirme konuşmasında 8 bin acentenin kayıtlığı olduğu Türkiye´deki turizmi yüzde 90 yönlendiren en önemli kuruluşlardan olduğunu söyledi.

İstanbul´da yapılan toplantının ardından 1 ay gibi kısa bir sürede Kültür Komitesi Aksaray´a gelerek bölgede inceleme bulunduğunu bunun Aksaray için bir avantaj olduğunu ifade eden Çeri; ?Aksaray´ı 25-30 yıl önce şöyle tanıdık Kapadokyayı geçerken yol üstünde durulması gereken çay içilmesi el yüz yıkanması gereken bir durak olarak. Ihlara´yı dahi Nevşehir bağlantılı anlattık. Bölgeye gelen misafirlere Nevşehir, Avanos, Ürgüp merkezli olarak Kapadokyayı anlatıyoruz. Aslında Kapadokya Aksaray, Niğde Kayseri büyük üçgenini almak gerekiyor. Ancak bunu bir türlü yapamıyoruz. Bunun için ne lazımdı. Konaklama yerleri, turizmle ilgili altyapının olması lazımdı. Bu zamana kadar Aksaray´da bu unsurla yeterli değildi ancak 2 gündür gezdiğimiz Aksaray´ı daha iyi anlamış ve tanımış olduk. Doğu-Batı, Güzey-Güney arasında bütün aksların arasında olan Aksaray turizmi içine sindirmeli, herkes ?Biz bunu göz aldık, altyapımızı eğitimimi sistemimizi buna yönelik kurmak istiyoruz demeli ve bu noktada ilerlemeli. Turist çok şey ister buna hazır olunmalı.´dedi.

Toplantının son bölümü soru-cevap şeklinde yapılarak seyahat acentası temsilcileri, ilimizde faaliyet gösteren turizm kuruluşları ve turizm bölgelerimizin yöneticileri görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantıya iştirak eden katılımcılar Aksaray Valiliği tarafından 3 gün boyunca güzel bir programın hazırlandığını, Aksaray´dan çok iyi duygu ve düşüncelerle ayrıldıklarını ifade ettiler. Aksaray´ın farklı turizm özellikleri ile ülke turizmine çok yönlü katkılar sağlayabileceğini ifade ettiler.

 



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9113,82%0,37
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,32% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli