Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Türkiye´ye Örnek Aksaray´ın AFAD Gönüllüleri Var

Türkiye´ye Örnek Aksaray´ın AFAD Gönüllüleri Var

Türkiye´ye Örnek Aksaray´ın AFAD Gönüllüleri Var

         Aksaray AFAD İl Müdürlüğüne bağlı gönüllü arama ve kurtarma ekipleri eğitimlerine yeniden başladı. Aksaray´da yeniden yapılandırılan ve yeni katılımlarla operasyonel gücünü harekete geçirecek uluslararası standartlarda teknik donanımıyla, ülkemizin ilk ve en önde gelen Gönüllük sisteminde arama kurtarma grubudur. Türkiye´de ilk olan gönüllük sistemini faal olarak yürüten bu ekip gölcük depremi, Konya Zümrüt Apartmanı, Silifke sel baskını, Konya Taşkent kız yurdu patlaması gibi önemli görevlerde yer alarak  11 kişilik dağ arama ve kurtarma ekibi ile 8 kişilik su altı ekibi Aksaray ve çevre illerde meydana gelen olaylara anında müdahale ediyor. 28 kişilik arama kurtarma ekibi Hasandağı başta olmak üzere Niğde Aladağlar, Erciyes dağında kaybolan dağcılara da müdahale ederek arama kurtarma çalışmalarına katılmışlardır. Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde ilerinde geçtiğimiz yıllarda birçok olaylara müdahale etmiştir.

Aksaray´da Gönüllülük kavramı toplumun bir bölümünü veya tamamını ilgilendiren sorunlarını hiçbir maddi kazanç beklentisi olmadan çözme inisiyatifini göstererek Türkiye´de bir ilki gerçekleştirmişlerdir. Oluşturulan bu gönüllü ekipler, Acil yardım ve afetlerle ilgili çalışmalar yapan arama, kurtarma, tıbbi müdahale ve insani yardım konularında hayati öneme sahiptir 

        Gönüllüler acil yardım ve arama kurtarma ekipleri yetkinlik elde edebilmek için birçok farklı eğitimden geçerek Göçükte, trafik kazalarında, kuyularda, su altında ve su üstünde , yangında arama kurtarma ile KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve nükleer) eğitimleri verilmiştir. Göçük ve yıkıntıda arama kurtarma yapabilmek için AFAD eğitimcileri öncülüğünde enkaz alanında birebir arama kurtarma ve arama ekipmanlarını kullanma eğitimleri verilmiştir. İletişimin çöktüğü, telefon ve internet şebekelerinin çalışmadığı afet durumlarında kullanılmak üzere telsiz eğitimleri alan ekipler telsiz istasyonu kurma ve afet durumları için iletişim ağı oluşturma konularında yetkinlik kazanmıştır.

Sualtı arama kurtarma eğitimleri ise açık havuz ve denizlerde hedef üzerine arama kurtarma yapılarak gerçekleştirilir. Sertifikalı İlkyardım eğitimlerini de tamamlayan ekipler farklı kaza ve afetlere müdahale etme ehliyetine sahip olmuşlardır.

Bu eğitimler belli periyotlarda ve belli seviyelerde verilmeye devam etmektedir. Yılda üç defa 5 gün olmak üzere toplam 15 gün uygulamalı eğitimler düzenli bir şekilde verilmektedir. Uzmanlaşmanın uzun yıllar aldığı arama kurtarma eğitimleri Aksaray AFAD Müdürlüğü bünyesinde devam ediyor. Şimdiye kadar farklı seviyelerde 58 kişi bu eğitimleri almış ve afetlere hazır duruma getirilmişlerdir.

 



Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli