Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

Türkiye de İlk Kez Sultanhanına Halı Restorasyon Okulu Açıldı

Türkiye de İlk Kez Sultanhanına Halı Restorasyon Okulu Açıldı

Türkiye de İlk Kez Sultanhanına Halı Restorasyon Okulu Açıldı

Türkiye´de ilk olan ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından Aksaray´ın Sultanhanı beldesine yapılan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü düzenlenen törenle açıldı. 
Sultanhanı´nda gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, ASÜ Rektörü Mustafa Şahin, Belediye Başkan Vekili Hami Kuzucu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci ve çok sayıda davetli katıldı. 
Törende konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, AK Parti iktidarı olarak her zaman verdikleri sözün arkasında olduklarını ve şu anda da bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ?Bugüne kadar vermiş olduğumuz tüm sözleri yerine getirebilmenin rahatlığı içinde ve hak edilmiş bir hakkın da iadesi noktasında huzur içinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bizler de siyasetçi olarak burada bugüne kadar ne dediysek hepsinin arkasında olduk. Yakın zamanda biliyorsunuz Sultanhanı hastanemizin entegre hastane olması ile ilgili de beraber çalışmamızın, birlik ve beraberliğimizin karşılığını aldık. Sağlık Bakanımız bununla ilgili Aksaray´ımızdaki 400 yataklı nitelikli hastanemizin temel atma töreninde bu müjdeyi verdi. Burada başta valimiz ile birlikte hep birlikte ekip uyumu içinde, uyumun, birlikteliğin, beraberliğin karşılığını görüyoruz. Biz Orta Anadolu´nun insanları olarak bugüne kadar hakikaten kadirşinas, devlet, hükümet ne getirirse ona rıza getiren insanlar olarak bugün ben Sultanhanı´nın özellikle bir belde ama ilçeliği konusunda geçtiğimiz dönem sayın başbakanımıza bu konudaki hassasiyetimizi anlattık. Kendileri de çok iyi biliyorlar. Eğer bununla ilgili bir düzenleme gelecek olursa bunun da takipçisi olacağız. Bu anlamda bugün burada açılışını yaptığımız, buradaki insanımızın emeğinin, gözünün nurunun, alın terinin, helal lokma olan halı tamir atölyesinin, okulunun herkese hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Sultanhanı, İpekyolu güzergahında çok önemli ticaret merkezidir. İnşallah burada öğrencilerimiz dün belki alaylı dediğimiz ama kendi istek ve arzuları ile öğrendikleri ve gerçekten sabır isteyen bir alanı bugün meslek olarak, eğitim alarak tercih edecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Her şeyden önce bu iş sabır işi. Atölyeye girdiğimizde bizimde ayrıca bir huzur bulduğumuz bir meslek alanı? dedi.
SULTANHANIMIZ DÜNYA MARKASI OLUYOR
Halı restorasyonu kapsamında Sultanhanı´nın Türkiye´de bilinen tek yer olduğunu ifade eden İnceöz, ?İnşallah bugün dünya markası haline gelen Sultanhanı halı tamir ve restorasyon atölyesi hem turizmde, hem üretkenlikle beraber Sultanhanı´nı Türkiye´de tanımayan kalmadığı gibi dünya da tanıyacak. Bugün ben 8 yıldır milletvekilliği yapan bir kardeşiniz olarak, bu toprakların evladı olarak şunu söylemek istiyorum ki, biz bundan sonra da ekip içerisinde, uyumla birlik ve beraberlik içinde Sultanhanı için hep birlikte çalışma gayreti ve siyaseten yapacağımız her işte de gereken desteği verme gayreti içinde olacağız. Çocuklarımıza da özellikle şunu söylemek istiyorum. Bir müjde daha vereyim. Burası aslında emek yoğun sektörün en yoğun olduğu alanlardan bir tanesi. El emeği göz nuru. İnşallah önümüzdeki dönemde, bizim seçim beyannamemizde de yer bulan bir konu var ki, emek yoğun sektörlerin ölmemesi gerekiyor. Bunların devam etmesi gerekiyor. Buraları tercih eden gençlerimizin herhangi bir şekilde işsizlik meselesinin olmayacağını düşünüyorum. Çünkü dünyada bu işin az yapıldığı da düşünülürse bu çok önemli ve önümüzdeki dönemde de çok önemli bir destekleme emek yoğun sektöre verilecektir? şeklinde konuştu.
ÜNİVERSİTE KENT BÜTÜNLÜĞÜ ŞART
Üniversite ile işbirliğine dikkat çeken Vali Şeref Ataklı ise, ?Geçmiş dönemlerde üniversite ve kentin birleşmesi konusunda eksiklikler yaşadık. Ama bu dönemde Yusuf hocamız ile birlikte şehirle bütünleşme, şehre katkı verme konusunun çok daha hissedilebilir bir şekilde öne çıktığını görüyoruz. Burada açılan bu meslek yüksek okulumuz da bunun bir örneği aslında. Belirtildiği gibi ilk olarak Türkiye´de burada bu okul açılıyor. Halı hastanesi yapılacak. Sultanhanılı vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. İnşallah buna benzer örnekleri ilimizde daha fazla görmek istiyoruz. Üniversiteler bir bilim öğretim merkezi olmakla birlikte aynı zamanda kültürün de taşıyıcısı, sanayi destekçisi. Bizler de üniversitemizden bunları da görmek istiyoruz. Bunları gördükçe de kent ile üniversitenin bütünleşmesi, birlikte olması artarak devam edecektir ve bu da ilimize çok şey katacaktır? dedi.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte okulun açılış kurdelesi kesildi.



Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Türkiye-Çin iş dünyası 'Ekonomik Forum'da buluşacak
Türkiye-Çin Ekonomik Forumu 6. kez düzenleniyor
Bütçe, Mart'ta 209 milyar TL açık verdi
MSB: 12 terörist havadan etkisiz!
İşsizlik verileri açıklandı
Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!
Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!
Silah kaçakçılarına İçişleri'nden 869 'Mercek'!
Akdeniz sallandı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli