Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

TÜRK ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE ATSO ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

TÜRK ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE ATSO ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

TÜRK ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE ATSO ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İŞ DÜNYASINDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA YOĞUN KATILIM

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası ve Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Almanya’da Ticaret ve Yatırım Fırsatları konulu bilgilendirme toplantısı ATSO M. RifatHisarcıklıoğlu toplantı salonunda gerçekleşti. 

Almanya’dan Aksaray’a gelen Darmstad Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi aynı zamanda Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Mehmet Kocagöl, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı’dan oluşan heyet Aksaray’da birçok faaliyette bulundu. 

Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki Altuntaş Grup ve CEK Tekstil’i ziyaret eden heyet daha sonra Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i makamlarında ziyaret ederek istişarelerde bulundular. 

ATSO’DA TÜRK ALMAN TİCARET ODASI İRTİBAT OFİSİ KURULDU

Organize Sanayi Bölgesi ve Resmi ziyaretleri tamamlayan heyet daha sonra Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasına gelerek iş birliği protokolü ve ATSO Hizmet Binası içerisindeki Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası irtibat Ofisinin açılışını gerçekleştirdiler. 

Almanya’da ticaret ve yatırım fırsatları konulu bilgilendirme toplantısına çok büyük katılım sağlanırken toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yaptığı konuşmada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Arasında imzalanan protokol kapsamında Almanya’da kurulan ve Türk Alman iş birliğine katkı sunan Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli temsilcilerini odamızda ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu İfade etmek istiyorum.2003 yılından bu yana Almanya’da Ülkemizi temsil eden Türk Alman Ticaret ve Odası o günden bu yana Türkiyeve Almanya Arasında gelişen her türlü ticari konuda şirketler, resmî kurumlar ve sivil toplum örgütleri için bir temas noktası ve arabulucu olarak rol oynamaktadır.Avrupa Birliğinin en büyük gücü olan Almanya’da iş dünyasını yakından ilgilendiren böylesine bir sivil toplum kuruluşunun yer alması iş dünyamız açısından bulunmaz bir nimettir. Bizler Aksaray İş Dünyası olarak bu nimeti en iyi şekilde kullanmalı ve Almanya ile aramızda ki köprüyü Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla kurmalıyız.ATSOve Aksaray İş Dünyası olarak Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla ortak hareket ediyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Zaten hemşerimiz sayın Mehmet Kocagöl’deDarmstad Ticaret ve Sanayi Odasında Meclis Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyon Üyesi olup bizimle sürekli temas halindedir. Kendisine de burada bir kez daha teşekkür ediyorum. Aksaray’ın Almanya ileticaretine biraz baktığımızda çok detaya inmeden 2022 yılında Almanya’ya 5 Milyon 230 bin dolarlık bir ihracatımız söz konusu iken 2023 yılı ağustos ayı itibariyle bu rakam 2 milyon 219 bin dolar seviyesindedir. 2022 yılında en çok Aksaray’dan ihracat yapılan ülkeler sıralamasında Almanya 10. Sırada İken 2023 Ağustos ayı itibariyle 15. sıradadır.İnşallah 2022 yılı rakamlarına kalan çeyrekte yetişip geçtiğimiz yılın üzerine çıkmayı istiyoruz. Tabiki kıyaslamamız geçtiğimiz yıl itibariyle olduğu için inşallah diyoruz fakat bizim hedefimiz bu rakamların çok çok üzerindedir. Bunu birlikte başaracak ve 5 milyon dolarlar değil 20 milyon 30 milyon dolarları konuşur hale gelmeliyiz. Almanya ile hangi sektörlerde fazla ihracat yapmışız onlara bakacak olursak en fazla makina ve aksamları, demir çelik, çimento cam seramik ve toprak ürünleri, tekstil, kimyevi maddeler, mobilya ve otomotiv sektörleri ön plandadır. Burada hedefimiz Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte bu sektörleri çoğaltmak ve ihracatımızı artırarak Almanya ile iş birliğini güçlendirmektir. Bugün açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası irtibat ofisimizde bu nokta da çalışmalar yürütecektir” Dedi.

Toplantıda konuşan Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök’te toplantıya katılan firmaların Aksaray’ın ticaretine ve sanayisine çok büyük katkılar verdiğinin altını çizerken toplantının her iki adına ve Aksaray için hayırlı olmasını diledi. 

Aksaray’a hizmet etmek ve Aksaray’ı Almanya’da temsil etmekten dolayı onur duyduğunu ifade eden Darmstad Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Aynı zamanda Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Mehmet Kocagöl ise Aksaray’lı firmaların Almanya’da çok daha fazla yer alması gerektiğini bunun için gerekli tüm yardım bilgi ve destekleri vereceklerini belirtirken toplantının düzenlenmesi emeği geçenlere teşekkür etti. 

Almanya’da ticaret ve yatırım fırsatlarından bahseden Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Alman hükümetinin yatırımcılara yönelik olarak verdiği fırsatlar, hibeler ve Almanya’da yatırımların öneminden bahsederken ATSO kurulan İrtibat ofisinin iş adamlarının hizmetinde olduğunu belirterek organizasyondan dolayı teşekkür etti. 

Yoğun katılımın gerçekleştiği bilgilendirme toplantısı fotoğra çekimi ile son bulurken toplantıya katılan katılımcılar ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’a organizasyon dolayı teşekkürlerini ilettiler. 

 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu