Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü Aksaray´dada kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü Aksaray´dada kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıl Dönümü Aksaray´dada kutlandı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yılı Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama programı öncesinde Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay beraberinde polis amir ve memurlarından oluşan heyet ile Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti.

Vali Pekmez: ?Polis fedakârca çalışarak suç ve suçlu ile mücadele ediyor?

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Polis Teşkilatının 173. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Vali Aykut Pekmez gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisinin, fedakârca özveri ile çalışarak, suç ve suçlu ile mücadele ettiğini söyledi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay´ın Atatürk Anıtına çelenk sunduğu kutlamalar; saygı duruşu ardından İstiklal Marşı söylenmesi ile başladı.

Emniyet Müdürü Ali Karabağ törende yaptığı konuşmasında; emniyet teşkilatının halkın güvenle sığındı bir şefkat kapısı olduğunu söyledi.

Karabağ; polis teşkilatının toplumda huzur ve düzen ortamının sağlanması, kamu düzeninin korunması, suç önleyici tedbirlerin alınması ve faillerin adalete teslim edilmesi gibi hayati öneme haiz görevleri yerine getirdiğini ifade ederek şöyle konuştu : ?Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin devamını kendine ilke edinen, Anayasa ve yasalara sadakatla gece, gündüz fedakârca görev yapan emniyet teşkilatımız vatandaşlarımızda omuz omuza geçen 173 yılın bilgi ve tecrübesiyle hizmet kalitesini her geçen gün arttırmaktadır.? dedi.

Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay ise yaptığı konuşmasında devlet otoritesinin en güçlü koruyucusu olan ve 173 yıl önce kurulan teşkilatın kat ettiği mesafeyi hep birlikte yaşadıklarını ve gördüklerini söyledi.

Turgay Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi olarak köklü gelenekleri olan emniyet teşkilatına okulun açıldığı 1995 yılından bugüne kadar 10 bin 316 öğrenci mezun verdiklerini şu anda eğitim gören 835 öğrenci ile birlikte toplamda 11 bin 151 polis memuru yetiştirmiş olacaklarını söyledi.

Daha sonra gösterdiği üstün başarıları nedeniyle yılın polisi seçilen Emniyet Müdürlüğü ve Polis Eğitim Merkezinde çeşitli şubelerde çalışan polis memurlarına teşekkür belgesi ve hediyeler takdim edildi.

Törende ayrıca Türk Polis Teşkilatının 173 kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören polis araçlarının kortej geçişi ve bomba arama köpeğinin yaptığı gösteri ile sona erdi.

Törene Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aylin Kızıldere Yalçınkaya, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Jandarma Komutanı Vekili Binbaşı Emin Ay, siyasi parti temsilcileri kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Aykut Pekmez beraberinde Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, polis teşkilatı mensupları ve şehit aileleri ile birlikte Aksaray şehitliğini ziyaret etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Duanın ardından şehit mezarlarını ziyaret eden Vali Pekmez ve beraberindeki heyet şehit mezarlarına karanfil bıraktı.



Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli