Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında

Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında

Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. Yılı Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen kutlama töreni öncesinde Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ahmet Seçkin beraberinde polis amir ve memurlarından oluşan heyet ile Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Polis Teşkilatının 172. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Vali Aykut Pekmez Türk Polis Teşkilatının kurulduğu günden itibaren halkın can ve mal güvenliğinin yanı sıra kamu düzeninin sağlanması, huzur ve barış ortamının korunması amacıyla çalışmış ve günümüzde de aynı kararlılık ve azim ile bu görevini sürdürdüğünü belirtti.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ahmet Seçkin´in Atatürk Anıtına çelenk sunduğu kutlamalar; saygı duruşu ardından İstiklal Marşı söylenmesi ile başladı.

Emniyet Müdürü Ali Karabağ törende yaptığı konuşmasında; 1845 yılında kurulan Emniyet Teşkilatının devletine vatanına ve milletine hizmet yolunda 172 yıllık şerefli bir maziyi geride bıraktığını söyledi.

Karabağ; toplumun huzur ve düzenini korumak can ve mal güvenliğini sağlamak, milli güvenliğimizin tehdit eden her türlü oluşumla mücadele etmek gibi çok önemli görevler üstlenen Türk Polis teşkilatının; kurumsal birikimi ve üstün görev bilinci ile bundan sonrada devletin emrinde milletin hizmetinde devam edeceğini belirtti.

15 Temmuz´da yaşanan hain kalkışmaya değinen Karabağ; ?Milletimizin iradesine vatanımızın birliğine ülkemizin birliğine ve halkımızın tüm demokratik kazanımlarına kast etmek amacıyla yapılan bu hain işgal kalkışması, tüm terör örgütleri ile mücadelede Türk Milletinin azmi inancı onurlu ve kararlı duruşu ile gerekli cevabı almıştır. Canı pahasına darbecilerin tanklarına uçaklarına ve silahlarına göğsünü siper eden Önder Güzeller, Ömer Halis Demirler ve aziz milletimizin kahraman ve cesur evlatları ay yıldızlı bayrağın gölgesinde hainlerin üzerine koşarak devletini milletini ve demokrasisini kurtarmıştır. Bilinmelidir ki emniyet teşkilatımızın devletimize milletimize ve medeniyetimize karşı yapılan her türlü saldırıya karşı mücadelesine kararlılıkla devam ettirecektir.? dedi.

Türk Polis Teşkilatının 172 kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren şiirlerin okunduğu tören dereceye giren öğrencilere Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ tarafından hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Veysel Sarıyıldız, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, siyasi parti temsilcileri kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli