Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Tüm Yerel-Sen 10 yaşında

Tüm Yerel-Sen 10 yaşında

Tüm Yerel-Sen 10 yaşında

Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, Tüm Yerel-Sen tüzüğünde Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini, değerlerini tüzüğüne tek koyan sendika olmanın da gururunu yaşadıklarını söyledi.

İZMİR (İGFA) - Kısa adı Tüm Yerel-Sen olan Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası geçtiğimiz günlerde 10. Kuruluş yıl dönümünü kutladı.

İzmirtürk Tv’de yayınlanan "Yunus Karakaya ile herşeyi konuşalım" programına konuk olan Devrim Onur Erdağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu

Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, “Sendika olarak tüzüğünde Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini, değerlerini tüzüğüne tek koyan sendika olmanın da gururunu yaşıyoruz ”dedi. Erdağ, 2013 yılında emek, vatan ve cumhuriyet şiarında Tüm Yerelsen'in kurulduğuna dikkati çekerek, "Bugün Tüm Yerel-Sen tüzüğünde Mustafa Kemal Atatürk'ün İlkelerini, değerlerini tüzüğüne tek koyan sendika olmanın da gururunu yaşıyoruz. Ankara'da kutlama yaptık. Ondan önce zaten 8'inde Türkiye'deki tüm şubelerimizi Ankara Ulus Meydanı'na davet ettik. Zabıta haftasıydı. Hem zabıta haftası nedeni ile, zabıtalarımızın da gününü tekrar kutluyoruz buradan. Orada bir eylem yaptık. Toplu iş sözleşmesine girmeyen zabıtanın hakları ile ilgili birlikte orada sesimizi haykırdık" dedi.

Zabıtaların sorunlarına da değinen Erdağ, zabıtanın meslek kanunu olmamasına dem vurdu.

İtfaiyecilerine meslek tanımı olmadığının da altını çizen Erdağ, "En büyük sorunlardan bir tanesi de itfaiye emekçilerimizin sorunları. Bakın bugün biliyorsunuz ülke son 5 yılda çok büyük yangınlardan geçti. Kimler vardı, biz onlara ateşçi kahramanlarımız diyoruz. Bizlerin giremediği yere, kaçtığımız yerlere itfaiyeler koşarak gidiyorlar. Canlarını veriyorlar, canlarını feda ediyorlar. Ama gelin itfaiye sınıfı da ne yazık ki zabıta sınıfı gibi bir meslek sınıfı yok. Meslek kanunları yok. İtfaiyenin meslek kanunu yok, yıpranma payı yok. Dalış tazminatları yok. Tamamen baştan sona kadar mağdurlar. Emekçiler mağdur" diye konuştu.

Bu arada kamuda görev yapan tahsildarların yeşil pasaport istediğini söyleyen Erdağ, "Devlet Memurları Kanunu'nda üçüncü dereceye düşen devlet memurları yeşil pasaporttan faydalanır. Ancak ne yazık ki tahsildarlar üçüncü dereceye düşemiyor, kadroları itibarı ile tahsildar oldukları için. Beşlik kadro çünkü, üçlü kadro değil. Biz diyoruz ki nasıl olur? Herkes devlet memuru. 657 sayılı DMK'ya tabisin. Ama kadron beşinci kadroymuş, beşlik kadroymuş. Öyle bir şey yok!" diye konuştu.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı