Aksaray

02.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10

TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde ömrünü bilime adayan, bilim tarihi alanındaki kıymetli çalışmalarıyla dünyada çığır açan Prof. Dr. Fuat Sezgin adına yeni bir burs programı başlatacaklarını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılı “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri”ni kazananlara ödüllerini törenle takdim etti. Bu yıl 3 Bilim Ödülü ve 14 Teşvik Ödülü olmak üzere verilen toplam 17 ödülün 8’ini TÜBA GEBİP Üyeleri kazandı.

İnovasyonun ve teknolojinin bel kemiği olan bilim, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığının da teminatı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ömrünü bilime adayan, bilim tarihi alanındaki kıymetli çalışmalarıyla dünyada çığır açan Prof. Dr. Fuat Sezgin adına yeni bir burs programı başlattıklarını açıkladı.

Ülkemizde bilim denildiğinde ilk akla gelen kurumların başında Türkiye Bilimler Akademisi geldiğini ifade eden Erdoğan, "TÜBA’nın olduğu her bilimsel etkinlik bilim hayatımıza önemli katkı sağlıyor. Türk-İslam Bilim ve Kültür Mirası Projesi bunlardan biridir. Bu kapsamda 2021 yılında 12 eser basıldı. Yazımında önemli mesafe alınan bilim terimleri sözlüğü de titizlikle üzerinde durduğumuz bir diğer önemli eserdir. Bu sözlük, bilimin kendi dilimizde üretilmesine ciddi katkı sağlayacaktır. TÜBA’yı bu doğrultuda gösterdiği gayretler sebebiyle özellikle tebrik ediyorum" diye konuştu.

Gençleri temel bilimlere yönlendirmek üzere her yıl 2 bin 300 lisans öğrencisine başarı bursu verdiklerini belirten Erdoğan, araştırma geliştirme faaliyetleri yürüten merkezlerde ve teknoparklarda temel bilimler mezunu istihdam eden firmalara maaş desteği sunduklarını söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin küresel yenilik endeksinde bu yıl 10 basamak birden yükselerek ulaştığı 41'inci sırayla, ilk 50 liginde en büyük artış kaydeden ülke oldu.

2021 Yılı TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü mühendislik bilimleri alanında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden TÜBA GEBİP Üyesi Prof. Dr. İdil Arslan Alaton aldı.

Teşvik Ödülleri ise; temel bilimler alanında Bilkent Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Selim Hanay, mühendislik bilimleri alanında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Elif Sertel ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Yerci, sağlık bilimleri alanında Koç Üniversitesi'nden Doç.  Dr. Elif Nur Fırat Karalar ve Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ, sosyal ve beşeri bilimler alanında İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Muhammed Talha Çiçek ve Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tilbe Göksun Yörük  adlı TÜBA GEBİP Ödülü sahibi bilim insanlarının oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=dtVogYKhyZ4



Sonf Analog funk ve disko tınılarıyla geliyor
Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek
Kırmızı et üretiminde artış!
Çiğ süt üretimi azaldı!
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinden KGK ziyareti
Ticaret'ten bazı telefon aksamları ithalatına gözetim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi bugün
Öğrenciler istedi, istasyon açıldı
Sel, yıldırım ve fırtınaya dikkat! Meteoroloji uyardı
81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı
Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı
LPG'ye indirim geliyor!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı