Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

TRSM Çalışmalarıyla Şizofreni Hastaları Topluma Kazandırılıyor

TRSM Çalışmalarıyla Şizofreni Hastaları Topluma Kazandırılıyor

Aksaray (Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi) TRSM´de şizofreni hastalarını tiyatroyla tanıştırarak topluma kazandıran Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr.

Aksaray (Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi) TRSM´de şizofreni hastalarını tiyatroyla tanıştırarak topluma kazandıran Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay´ı makamında ziyaret etti.

Yakın zamana kadar, sadece bağırma, saldırganlık, şüphecilik ile fark edilen belirtilerin yatıştırılması amacıyla tedavi yeterli olduğu kabul edilen şizofreni hastaları ve aileleri için büyük bir yük olarak görülmekteydi. Bu sebeple toplum içine çıkamayan, dolayısıyla tedavileri yaptırılamayan bu ve benzer hastaların topluma kazandırılması amacıyla kurulan (Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi) TRSM kapsamında yaptığımız tiyatro çalışmaları Aksaray´da da de etkili olmuştur. Bu tedaviyle hastalar kendilerine yeterli bireyle haline getirilmesi amaçlandığını belirten Dr.Basri Köylü her kişiyi topluma kazandırmak istiyoruz, dedi.

Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Doktor Basri Köylü beyin yapmış olduğu ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi: ?Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr.Basri Köylü, Sağlık Bakanlığımızın oluşturduğu ilimizdeki (Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi) TRSM´de şizofreni hastalarına tiyatro çalıştırarak onları iyileştiriyor ve onları eğitiyor, hastalarımızın rehabilitasyonu, iyileştirilmesi sosyal hayata katılmaları yönünden önemli ölçüde çaba sarf ediyor. Bu tiyatro faaliyeti çok zor olan ve ilk defa yapılan bir çalışma. Biz bu hastalarımıza elimizden gelen her desteği vermeye hazırız. Arkadaşlarımızla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Eksiklikleri, yetersizlikler, ihtiyaçların giderilmesi için elimizden geleni yaparız. Aksaray Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız, Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki idarecilerimiz ve STK Başkanlarımızla yapacağımız bir toplantıda bu konuyu öncelikle ele alırız. Çünkü sizin yaptığınız bu çalışma Aksaray Araştırma Hastanesi açılmadan önce yapılan güzel bir örnek. İnşallah sizin bu çalışmanız Türkiye´de bir ilk olduğu için birçok tıp adamına bu konuda örnek olur. Sağlık Bakanımıza da bu konuyla ilgili dosyamızı vermek isteriz. Size gerçekten bu başarılı çalışmanız için teşekkür ederim? dedi.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli