Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI

TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI

TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI

Ülkemizde her gün pek çok araç trafiğe çıkmaktadır. Trafiğe çıkacak araçların gerekli görülen evraklarının tam olması gerekmektedir. Zorunlu Trafik sigortası ve Kasko sigortası bunlar arasındadır. Zorunlu trafik sigortası yaptırılması zorunlu olan bir sigorta çeşididir. Trafik sigortası son dönemde çok ciddi bir artış gösterdi. Bu artış sonucu bir çok kişi trafik sigortasının fiyatını merak etmekte.

Zorunlu trafik sigortası yaptırmadan trafiğe çıkmış ve tespit edilmiş araçlar trafikten men cezasına çarptırılırlar. Trafiğe çıkacak araçların ve poliçesinin süresi bitmiş araçların derhal gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Zorunlu trafik sigortası kasko araç sahipleri tarafından karıştırılmaktadır. Zorunlu trafik sigortası kaza anında kusurlu bulunan tarafın karşı tarafa verdiği hasarı teminat altına almaktadır. Kasko sigortası ise araç sahibini kendi aracında oluşacak hasarları ve seçeceği ek teminatları ödemektedir. Her iki sigorta çeşidi de büyük önem arz ederken, trafik sigortası devlet tarafından zorunlu tutulurken, kasko araç sahibinin isteğine bağlı olarak yapılmaktadır. Zorunlu trafik sigortası teminat limitleri araç türlerine göre değişiklik göstermektedir. Kişi başına vefat ve tedavi tazminatı, kaza başına vefat ve tedavi tazminatı, araç ve kaza başına maddi hasar teminatları zorunlu trafik sigortası kapsamında olan teminatlar arasında sayılabilir. Her araç sahibinin zorunlu trafik sigortasının önemini kavraması ve bu güvence için poliçe yaptırmayı ihmal etmemesi gerekmektedir.

Zorunlu trafik sigortasının limitleri ve uygulama esasları Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenerek Resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girer. Aracınızla trafikte güvenli ulaşım sağlamanız ve bütçenize en uygun trafik poliçesini farklı sigorta şirketlerinden tekli alarak bütçenize uygun olanını seçebilirsiniz. Trafik sigortası bilgileri ile ruhsat bilgilerini karşılaştırmanız gereklidir. Poliçede yazan araç marka, model ve kullanım şekli bilgilerinin poliçede yazan şekli ile aynı olması büyük önem taşımaktadır. Bir eksiklik veya farklılık varsa düzeltilmesi mecburidir aksi takdirde işlem geçersiz sayılır ve gereken ödemeler gerçekleştirilmez. Trafik sigortası fiyatları arttığı için trafik sigortası teklifi almak isterseniz yani merak ederseniz, trafiksigortasifiyatlari.com sitesinden faydalanabilirsiniz.



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli