Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Torna Tezgahı Nedir

Torna Tezgahı Nedir

Torna Tezgahı Nedir

İnternetteki diğer torna tanımları size fazla teorik gelmiş olabilir. Basit anlamıyla torna, bir metalin –veya başka bir maddenin-  bir kesici yardımı ile kesilmesidir. Ancak bu işte metal kendi ekseni etrafında dönerken, kesici de doğrusal olarak hareket eder. Bu işin yapıldığı bölüme/ tezgaha ise torna tezgahı denir. Torna tezgahı ağaç, metal ve cam başta olmak üzere bir çok maddenin işlenip düzeltilmesinde kullanılan bir araçtır. İşlenecek maddeye ve işlenme modeline göre farklı torna makine çeşitleri kullanılmaktadır.

1)Universal Torna

Özellikle makine ve metal sektöründe oldukça fazla kullanılan torna makinası çeşididir. Bakım ve onarımlarıyla ilgili sıkıntı yaşanmaz. Çünkü birçok yerde üretici, satıcı ve kullanıcı bulunuyor. Fazla enerji harcamaz ve diğer torna çeşitlerine göre daha dayanıklıdır. Gövde, 2 adet donanımlı kutu, 2 adet mesafe mili, araba, tabla, support ve punto olmak üzere 9 bölümden oluşur. Yedek parçaları her yerde bulunabilir. Hemen hemen her işi yapabilme kapasitesi sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir. En sık kullanılan ürün modelleri ZMM Bulgaria, ZMM Vratsa’dır. İhtiyacınız olan en kaliteli ve en hesaplı Universal torna tezgahı almak için mutlaka son derece ayrıntılı bir araştırmanın da içerisinde yer almalısınız!

2)Cnc Torna

Cnc torna makineleri bilgisayar kontrolünde işlem yapma olanağı sağlayan ve insan gücünü minimum düzeye indirgemeyi hedefleyen torna makineleridir. İnce işçilik ve detay gerektiren işler için sıkça kullanılır. Gemicilikten petrole ahşaptan havacılık sektörüne kadar birçok farklı alanda kullanımı yaygındır. Kullanımı kolay ve hızlı işlemler yapabilme kabiliyetine sahip bir torna modelidir. Yeni nesil torna tezgahlarından biri olarak kabul edilen bu ürün sanayilerde vazgeçilmez bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

Kullanım için, makineyi gerekli olan kullanım çeşidine göre programlamak ve hazır olduğunda işlemi başlatmak gerekir. Hangi işlem için hangi programın kullanılacağına ürün kataloğundan ulaşmak mümkündür. Birçok yerde Z-Mat modeli cnc tornalarla karşılaşabilirsiniz. Son teknoloji olan bu tornalar, taşınabilir ve uzun ömürlü olması ile biliniyor. Kullanım alanınıza en uygun ve işinize yarayacak birçok torna makinasını ve torna tezgahı yedek parçasını pratik bir düzeyde temin edebilirsiniz.

 



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu